Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pierwsze powazne sluchawki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zakup planuje dopiero na styczen-luty, wiec nie ma pospiechu. moze jakas promocja sie trafi

Skomentuj

Zamieszczone przez Kuman Zobacz posta
      Hm ja sie zastanawialem nad M2
      Wiem, że Paweł lubi zrównoważone brzmienie, a M2 są podobno przebasowione.
      Nie wiem, czy masz u siebie jakiś sklep gdzie można posłuchać doków, ale jak byś był Pawle w Wa-wie i miał z godzinę na odsłuch,
      to w centrum jest bardzo dobry sklep ze słuchawkami https://audiomagic.pl/4-sluchawki ,gdzie można posłuchać b. wielu modeli słuchawek
      w tym doków. Przed wizytą najlepiej zadzwonić lub napisać maila z pytaniem o dostępność konkretnego modelu.

Skomentuj

A ja zaproponuję JVC HAFX1X. Sam się nad nimi zastanawiam. Na allegro za 80-90 zł. Ja swoje Monster Turbine kupiłem na podstawie opinii użytkowników z Amazona i naprawdę nie żałuje wyboru (miałem możliwość kupić je za 75$). Opinii na temat JVC bardzo pochlebnych jest tam dużo - warto poczytać. Dopowiem tylko jak wielu poprzedników że CALe są wyjątkowe w swojej cenie.

Skomentuj

CALe fajne, miałem je przez jakiś czas. Tyle że są ciasne, dwa że dwa modele które podałem podobno grają klasę wyżej.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
            Nie wiem, czy masz u siebie jakiś sklep gdzie można posłuchać doków,
            niestety NIC! :(

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Ja bym zwrócił uwagę na HD660 (zamknięte)
              Słuchałeś ich? Z dnia na dzień coraz gorzej słucha mi się na moich AKG K512... :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                Słuchałeś ich?
                Nie. Podałem ten model bo są zamknięte a mi zależy na tłumieniu dźwięków z otoczenia. A to najwyższy model Superlux, który jest zamknięty.
                Podobno ciekawymi słuchawkami są Panasonic RP-HTF600 i RP-HTX7
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...

Czy typowe słuchawki "od skype'a" mają osobną masę dla mikrofonu czy jest wspolna? Ile tam jest przewodów? Cztery: kanał prawy +, kanał lewy+, mikrofon i wspolna masa?

Pytam, bo chciałbym zrobić rekabling, ale nie audiofilski, tylko przywracający słuchawki do stanu używalności :)

Skomentuj

Nie na temat...
                    rozebralem swoje na szybkiego - 5 przewodow z kabla

Skomentuj

Nie chcę rozpoczynać nowego tematu więc napiszę tutaj.
                      Testował ktoś może Shure SRH 840 lub Audio Technica ATH-M50? Jestem zainteresowany zakupem jednych z nich (nowe lub używane). Może się ktoś wypowiedzieć które byłyby lepszym wyborem? Podobno ath mają szerszą scenę ale za to w opiniach bas w srh jest lepszy. Oczywiście zależało by mi na obu tych rzeczach ale nie mogę wydać kasy na 2 pary słuchawek. Bardzo zależy mi też na tym aby były wygodne po dłuższym czasie używania.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                        Audio Technica ATH-M50?
                        Ja tych sluchalem jakis czas temu. Bardzo fajne sluchawki zamkniete, na pewno graly lepiej niz CALe, czy akg k501, niewiele ustepowaly grado sr325i ktore wg mnie sa swietne. Do 500zl jest to dobry zakup. Brzmienie mi odpowiadalo, troche na wzor beyerdynamicow. Niestety nalezaly do czachogniotow przez co ich dluzsze uzytkowanie sprawialo lekki bol glowy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                          Testował ktoś może Shure SRH 840
                          Porównywałem je z SRH 940 i wybrałem droższe z kilku powodów:
                          - bas w 840 jest podbity w zakresie 60-100 Hz
                          - lepsza lokalizacja pozornych źródeł dźwięku
                          - lepsza separacja i barwa średnich tonów
                          - wysokie tony na poziomie wyższym niż w HD 600, które mam od 10 lat
                          - i wreszcie komfort noszenia - welurowe pady

Można SHR 940 kupić używane w granicach 600-700 zł.

Skomentuj

Mam do wyboru tylko te 2 modele bo mogę je odebrać na miejscu/ srh-400pln-nowe, ath-250zl-używki

Skomentuj

A ja właśnie udowodniłem sobie, że praktycznie każde* słuchawki można rozbić o kant dupy jeśli chodzi o "jakość" dźwięku a mianowicie kupiłem ostatnio AKG K242HD do laptopa (powiedzmy kosztujące około 600 PLN) i grają po prostu lipnie, dźwięk jest zmulony nie tak wyrazisty jak z kopułki 27tbfc a bas średniawy (zasilane są ze wzmacniacza w Prodigy Cube) w porównaniu do niezwykle zwyczajnych monitorów blisko polowych 3SM (Seas 27TBFC/G + STX GDN-18-140-8-AWX) to różnica kolosalna, powiedzieć niebo a ziemia to za mało a są to monitory nisko-średnich lotów.

Ludzie zastanówcie się nad wyborem poważnie bo jeśli przy komputerze macie zamiar słuchać muzyki w słuchawkach to naprawdę darujcie sobie.

* Nie mam zamiaru wydawać na słuchawki ponad 1000 PLN i liczyć, że tym razem będzie inaczej (znacie definicję szaleństwa? FC3).

Skomentuj

mialem okazje posluchac wczoraj creativow EP630 (lub podobnych z wygladu)
                                duzo basu, duzy dolek na wyzszej srednicy, brak detalicznosci i przyjemnosci ze sluchania.
                                czyli niestety musze szukac czegos drozszego :/

Skomentuj

Superlux HD 681F. Cena śmieszna, dźwięk wart ok. 6x więcej.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    A ja właśnie udowodniłem sobie, że praktycznie każde* słuchawki można rozbić o kant dupy jeśli chodzi o "jakość" dźwięku
                                    A jak do tej pory nie słyszałem kolumny lepiej grającej od Sennheiser Hd 280 Pro. Kupiłem chyba z 6 lat temu a cena nadal się trzyma taka sama. Ale to zamknięte, trzeba lubić takie słuchawki.

Skomentuj

trafily mi na warsztat sluchawki na ktore sie zdecydowalem na poczatku tematu
                                      Sennheiser CX 400 II Precision

jak ja sie ciesze ze tego nie kupilem :/
                                      duzo raczej malo przyjemnego basu, chociaz schodzi nisko
                                      reszta pasma poprostu jest, ale bas to zaglusza
                                      scena jest i na spokojniejszych utworach cos tam mozna posluchac

ale ich efektywnosc jest tak smiesznie niska ze nie widze sensu kupowac tych sluchawek :/

juz te co mi pozyczyl pharoh byly duzo lepsze mimo ze nie graly basem. ale sprawialy duzo wiecej przyjemnosci ze sluchania

w takim razie musze szukac dalej :(

Skomentuj

Może trafiłeś na podróbki, lub II Precision maja taki bas, bo te zwykłe, które ja słuchałem nie miały takiego dominującego basu.

Skomentuj

on je specjalnie kupil w sklepie za wieksza kwote zeby uniknac podrobek
                                          ale moja pierwsza mysl tez byla podobna bo fabryczne sluchawki od HTC brzmia duzo przyjemniej (gdyby tylko pasowaly do ucha...)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X