Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do pokoju 13metrów kwadratowch?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do pokoju 13metrów kwadratowch?

Jaki subwoofer lepszy do małego pokoju 13 metrów kwadratowych bas refleks czy bandpass?

a jaki samochod lepszy? kombi czy sedan?

Skomentuj

ja myślę, że ten trzeci Temat chyba wyląduje w koszu.. napisz człowieku budżet, do czego, jeżeli muzyka to jaka itd itp....

Skomentuj

spokojnie, moze uda sie dojsc do porozumienia

---------- Post dodany o 18:36 ---------- Poprzedni post o 17:57 ----------

forumowicz aktywny a nic nie prostuje... chyba faktycznie temat do kosza

Skomentuj

na głośnik i wzmacniacz 400/500zł

---------- Post dodany o 19:05 ---------- Poprzedni post o 19:04 ----------

muzyka hardstyle,qlimax,klubowa i zwykła taka z radia eska np:)

---------- Post dodany o 19:08 ---------- Poprzedni post o 19:05 ----------

Ma grać z kolumnami altus 110. Ale nie piszcie mi że to nic nie da itp. Bo wiem że da kiedyś miałem suba od kumpla jakiegoś samo robnego i naprawdę basu było dość i zgrywał się z altusami a teraz bez niego to lipa troch jeszcze jak sie leży to słychać bas lecz jak się siedzi już nie a z subem bas był wszedzie.

---------- Post dodany o 19:12 ---------- Poprzedni post o 19:08 ----------

Na elektrodzie mi napisali że w takim pokoju sub nic nie da i powiedzieli że altusy mają dość basu a ja wiem że sub da tylko musi być dobrze zrobiony wyliczony do danego głośnika i da i to dużo ja wątpie czy oni na elektrodzie chcą pomagać takim co się nie znaja czy ich przekonywac jeszcze bardziej że nic nie umią i nie da sie zrobić by kolumny sub itd grały dobrze bo według ich pisania a najbardziej według jednego admina tam on chyba twierdzi że nie ma dobrych głośników tylko że on ma dobre zawsze tylko krytykuje jak mi nikt nie pomoże to bede wydawał kase w błoto aż mi sie uda zrobić takiego suba co mi w tym pokoju zagra i tyle

Skomentuj

http://www.stx.pl/stx-s-250-n-kolor-redwood.html

Skomentuj

Ja bym wolał sam zrobić, a po drugie miałem w pokoju tego suba i za dobrze nie grał mi tu bas był lekko wyczuwalny i moim zdaniem za nisko nie schodził

Skomentuj

To zacznij od szukania na allegro jakiegoś używanego mocnego panelu, bo z takim budżetem będzie trzeba trafić na okazje żeby coś fajnego sklecić :)

Skomentuj

http://www.stx.pl/wzmacniacz-a-138.html a ten by nie starczył?

Skomentuj

Ten sam był w subie STX i mało Ci było więc sam sobie odpowiedz na pytanie :)

Skomentuj

http://www.stx.pl/w-stx-10-2-150-8-f-s-mc.html i ten głośnik

---------- Post dodany o 20:03 ---------- Poprzedni post o 20:02 ----------

ale wzmacniacz to nie wszystko głośnik i obudowa też jest ważna

Skomentuj

Ja Ci tylko dobrze radze-poszukaj czegoś mocniejszego bo możesz być niezadowolony :)

Skomentuj

no to wtedy co ty byś zaproponował do tego pokoju? ale wiesz tak maks 700zł niech bedzie

Skomentuj

Zamieszczone przez Wróbel Zobacz posta
                            muzyka hardstyle,qlimax,klubowa
                            O Bosze... :)

no to wtedy co ty byś zaproponował do tego pokoju? ale wiesz tak maks 700zł niech bedzie
                            A możesz poczekać czy Ci się śpieszy? http://diyaudio.pl/showthread.php/21...gn-Krak%C3%B3w na te panele będzie trzeba czekać,ale taniej z taką mocą nie dostaniesz.

Po za tym,13mk to taki średni pokój,i ja bym się skupił na zejściu niż na kopie,co w sumie po dobrej korekcji można osiągnąć z Altusów. Zaproponował bym linię,ale zważywszy na rodzaj muzyki której słuchasz odradzam.

Skomentuj

Każdy ma swój gust co do muzyki. Przerobienie Altusów mię interesuje ale nie wiem w jaki sposób. Mam już w nich włożone dwa po dwa bas refleksy 5cm średnicy i 17cm długości dało im to trochę kopa ale to jeszcze nie to. Wytłumiłem całe kolumny oprucz przedniej ścianki gąbką 2cm grubości. Jakie jeszcze korekcje altusów 110 mógł bym zrobić?

Skomentuj

Jakie jeszcze korekcje altusów 110 mógł bym zrobić?
                                Miałem na myśli korekcję EQ.

Skomentuj

EQ? Eqalizerem tak? To nic nie daje na srodku pokoju jest bas ale jak się stoi jak sie siedzi to nic basu nie ma albo gdy sie leży w rogu pokoju to jest najlepszy bas
                                  Last edited by Wróbel; 21.03.2013, 20:52.

Skomentuj

a po drugie miałem w pokoju tego suba i za dobrze nie grał mi tu bas był lekko wyczuwalny i moim zdaniem za nisko nie schodził
                                    napewno miales dokladnie ten sub?
                                    jezeli tak to juz wiem czego oczekujesz

ten stx faktycznie nie gra glosno, nie robi wielkiego cisnienia ale gra bardzo kulturalnie i wlasnie bardzo nisko!
                                    ty niestety niskim basem nazywasz ten wyzszy, podbity bas

w takim razie za 500zl ciezko bedzie zrobic takiego suba :/

hmm... za tyle to ja bym ci gotowca 300w sprzedal szkoda ze nie mam czasu na jego zbudowanie :(

jutro napisze moje propozycje

Skomentuj

ok. chodzi mi o to by grało głośno i mocnym basem przy muzyce której słucham to jest potrzebne. Miałem tego samego suba i się go pozbyłem. A i takie pytanka czy ktoś słyszał tego suba samochodowego ? http://allegro.pl/powerbass-s-10-sub...111394987.html miało by to grać w pasacie b5 sedanie. I czy ta firma jest dobra?

Skomentuj

Na elektrodzie mi napisali że w takim pokoju sub nic nie da
                                        Ehe, trzymaj się tego co na elektrodzie mówią. Ja wiem, że jak subwoofer potrafi zejść niżej od frontów to uzupełnienie będzie zawsze, nawet w małym pokoju. Nie słuchaj ludzi, którzy piszą, że w małym pokoju nie da się usłyszeć niskiego basu.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X