Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do pokoju 13metrów kwadratowch?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie możesz włożyć, bo nie masz pod to zwrotnicy i zabieg się uda na minus - będzie gorzej grało.

Skomentuj

A chciał bym włożyć mocniejsze bo mam wrażenie że gdn i gdwt pierdzą mi przy głośniejszym graniu

---------- Post dodany o 21:10 ---------- Poprzedni post o 21:09 ----------

No to chyba trzeba pomyśleć nad innymi kolumnami bo w wysokich tonach to pierdzenie strasznie przeszkadza . I już zaczynają pierdzieć przy podaniu im ok 35 wat

Skomentuj

Zamieszczone przez Wróbel Zobacz posta
        A chciał bym włożyć mocniejsze bo mam wrażenie że gdn i gdwt pierdzą mi przy głośniejszym graniu
        To zmień wzmacniacz, jaki masz? Bo pewnie za słaby, lub za mocny.

Skomentuj

a czym je zasilasz?
          bo te "pierdzenie" to nie wina za slabych glosnikow a za slabego wzmacniacza!
          to sie nazywa przester

Skomentuj

zasilam je wzmacniaczem ,,uher ua-140''

---------- Post dodany o 21:15 ---------- Poprzedni post o 21:12 ----------

tu jego opis http://www.radiomuseum.org/r/uher_classic_ua_140.html

Skomentuj

zasilam je wzmacniaczem ,,uher ua-140''
              Bass i treble pewnie na max? Na godzinę 12 wystarczy. A jak dalej pierdzi, to trzeba zawieszenia wymienić, a więc to dobra okazja by zmienić to badziewie na coś lepszego.

Skomentuj

bas tylko na 1/5 treble na 2/5 . Więdz to nie wina wzmaka ?

Skomentuj

a może dobra alternatywa dla kolegi okaże się Tonsilowski kameleon?? Gra mocniejszym basem lecz nie takim aż zejściem jak STXy i z budżetu starczy na przyzwoity panel

Skomentuj

Bas jak bas ale pierdzą mi wysokie tony

Skomentuj

oryginalne czy po regeneracji?

Skomentuj

tylko po regenaracji górnych zawieszeń basy i średnie a gdwt po wymianie cewek lecz na oryginalne tez

Skomentuj

mocy powinno starczyc. o ile wzmacniacz jest sprawny. mialem takie przypadki ze wzmacniacz gral niby normalnie a jednak szybko sie przesterowywal. drobna usterka ale problematyczna

przy GDWT jeszcze treble podbijasz? :/

Skomentuj

może źle wycentrowane są i stad trzeszczenie przy wiekszym wychyleniu głośnika

Skomentuj

to bo średnie słabo słychać i mam gdwt na minus na kolumnie a średnie na plus

---------- Post dodany o 21:47 ---------- Poprzedni post o 21:46 ----------

Gdwt ma jakieś wychylenie ? zadeje mi się że nie. ale nie cewka jest dobrze ustawiona

Skomentuj

Ło matko, wymiana zawieszenia górnego skopana, wymiana cewki a więc membrany w GDWT też skopana, i samo zaaplikowanie też. Po co na kolumnie wysokie dajesz na - a na wzmacniaczu na +? nie mozesz na kolumnie dać 0 i na wzmacniaczu 0?

Skomentuj

Czemu twierdzisz ze wymiana zawieszenia górnego skopana i w gdwt tez skopana?

Skomentuj

Czemu twierdzisz ze wymiana zawieszenia górnego skopana i w gdwt tez skopana?
                                    Bo nie grają jak należy - pierdzą - sam tak napisałeś. Wzmacniacz wydaje się ok, dopasowany mocowo. A głośniki pierdzą bo są krzywo wklejone, albo złe elementy, albo cewka w wysokim źle wycentrowana a to takie proste nie jest i imo bez pomiaru się nie obejdzie przy wymianie cewki w tanim wysokotnowcu.

Skomentuj

wymieniałem te czesci w jakimś sklepie gdzie naprawiaja to chyba dobrze mi skleili. a Jakieś inne kolumny do tego wzmacniacza może ktoś zaproponuje?

---------- Post dodany o 23:32 ---------- Poprzedni post o 22:44 ----------

Chodzi o to by dobrze radziły sobie przy muzyce klubowej by fajnie wyglądały wizualnie no i by wykorzystywały całkowicie moc tego wzmacniacza i by przy głośnym graniu dzwieki były dalej wyrazne a nie jakies szumy ze nie wiadomo które to bas które to sredni a które to wysoki ton:)

Skomentuj

http://stx.pl/stx-f-130-n-kolor-orzech.html lub http://stx.pl/stx-f-180-n-kolor-calvados.html (cena za sztukę)

Jak sprzedaż altusy i dołożysz 200-300zł to styknie.

Skomentuj

myślisz że te stx będą grać lepiej od altusów 110? Czy słyszałeś te i te ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X