Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do pokoju 13metrów kwadratowch?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hymm a mam w glowie taką konstrukcje kolumn mianowicie;
    - kolumna by skladała sie z głośnika subwoofer,stx z seri WM i jakiś wysokotonowy, lecz tten glośnik subwoofer by mial w kolumnie osobną komore z basrefleks i panel do suba jakiś . takie dwie kolumny z wbudowanymi subwooferami aktywnymi. wyszlo by coś z tego ?

Skomentuj

a co z sygnalem do paneli?

Skomentuj

az mi sie odechciewa tego czytyac...

Skomentuj

z mojego powodu?

Skomentuj

Ja tylko tak sobie pomyślałem może by spoko było

---------- Post dodany o 20:38 ---------- Poprzedni post o 20:28 ----------

A sygnał do paneli normalnie z wzmaka

Skomentuj

Zamieszczone przez woocash1987 Zobacz posta
              z mojego powodu?
              nie, tak ogolnie.
              nawet jak dobrze doradzicie to i tak to nic nie da dopóki autor nie poslucha tego i sam sie nie przekona co mu wystarczy

Skomentuj

Ale doradzać doradzali ale zawsze każdy inaczej i nie wiem co wybrac

Skomentuj

Wróbel bo ty sam nie wiesz czego chcesz

Skomentuj

I prawda o to chodzi by było ful basu aż goście mi z krzeseł będą spadać, ale również by to też nie był sam bas tylko by średnie i wysoki również były słyszalne. to już pisałem i tego chce

Skomentuj

15 stron i nadal stoicie w miejscu .
                      Pierszy problem , kolega chce zejść jak najniżej ale nie rozumie co to znaczy i jakiego głosnika powinien użyć do tego celu. Poczytaj proszę o osiaganiu przez głosniki częstotliwości 20Hz . Musisz zrozumieć ze wymiary głośnika to nie wszystko. Nie ma sensu pisanie w koło , a moze to a moze tamto.

Skomentuj

Zamieszczone przez Wróbel Zobacz posta
                        Ale doradzać doradzali ale zawsze każdy inaczej i nie wiem co wybrac
                        bo To forum jest po to by głownie podsuwać pomysły a jak go rozwiążesz Twój biznes. Daj znać konkretnie w czym pomóc bo przewineło sie tu juz wszystko ze zaraz wejdziemy na temat kabli.. albo ze kolega potrzebuje lodówke Decyzje co potrzebujesz

Skomentuj

Już napisał, a ja odpowiedziałem.

Skomentuj

ale mi to obojetne moze i miec głośnik 10 cm tylko by grało bardzo glośno i był mocny bas

---------- Post dodany o 21:01 ---------- Poprzedni post o 20:58 ----------

zrobię chyba tak jak marian pisał. tyko teraz problem marian jakich zwrotnic użyć albo może masz jakiś schemat do zrobienia zwrotnicy pod te glośniki ?

Skomentuj

porzadny sub+ tonsile 140 lub 200+ rozstaw to odpowiednio. Tyle
                              ok padla decyzja

Skomentuj

no teraz to mam kogiel mogiel w głowie już

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post o 21:07 ----------

najpierw odradzają mi tonsile teraz piszą bierz tonsile no ja już nic nie wiiem

Skomentuj

Albo wiesz co, może skopiujesz Zeusy? http://www.e-tonsil.pl/index.php?p181,zeus

---------- Post dodany o 21:10 ---------- Poprzedni post o 21:09 ----------

...ale z drugiej strony to ja bym to chyba zrobił na STX-ach...

Skomentuj

no teraz to mam kogiel mogiel w głowie już

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post o 21:07 ----------

najpierw odradzają mi tonsile teraz piszą bierz tonsile no ja już nic nie wiiem
                                    bralem pod uwage to ze basu maja dosc na imrezy domowe takze sie nadaja a i wydasz mniej kasy i ewentualny serwis ich (kazdy wie jak jest na imprezach) nie jest problemem.

Skomentuj

oj chyba może zostane przy tym co mam bo już nie mam pojecie nic juz nie wiem:P

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Albo wiesz co, może skopiujesz Zeusy? http://www.e-tonsil.pl/index.php?p181,zeus

---------- Post dodany o 21:10 ---------- Poprzedni post o 21:09 ----------

...ale z drugiej strony to ja bym to chyba zrobił na STX-ach...
                                        STX na bas powiem tak ale GDN18/80 to udany model

Skomentuj

oj chyba może zostane przy tym co mam bo już nie mam pojecie nic juz nie wiem:P
                                          Najtańsze rozwiązanie :biggrin:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X