Zamieszczone przez morozaw
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie przetworniki niskotonowe i wysokotonowe wybrać?
Collapse
X
-
Ciekawe, patrzyłem ze dwa dni temu i były po chyba 197zł brutto.
Musieli mieć pomyłkę w nowym cenniku i poprawili.
Natomiast jeśli budowa kolumn u Ciebie ma się rozbić o 80zł to nie wiem czy to ma sens. Lepiej raz wydać na coś lepszego bo robota i kasa na skrzynki jest zawsze taka sama. Więc lepiej od razu wsadzić w to lepsze głośniki.
Technicznie te Daytony są bardzo dobre, w JuEsEj bardzo je sobie chwalą.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Tyle, że nie ciąłbym wyżej jak 1,5kHz tego RS180.. Pytanie czy wavecor na górze taki podział zniesie?
http://www.zaphaudio.com/6.5test/compare.html
Skomentuj
-
Chciałem zerknąć na te Daytony, jednak znów polink chyba miesza w cennikach, gdyż cennik nie dostępny na stronie :)
Tangbandy to te szerokopasmówki?
Wczoraj jakieś oglądałem, ale malutkie średnice miały.
Im więcej czytam tym bardziej się przekonuję do tego, że stx jest bezkonkurencyjny?
Nie ma żadnych ciekawych alternatyw w tym budżecie.
RS180 sporo ponad połowę więcej kosztuje.
Konkurencja inna już ponad 300 zł za sztukę - dla mnie za dużo choćby ze złota były.
Jedynie Fountek FW168 jest konkurentem z tego wynika.
Jakiegoś Visatona F200S widziałem jeszcze, ale to raczej nic ciekawego.
Ostatnio wypatrzyłem mniejszego Founteka jeszcze na allegro i nad nim się jeszcze rozmyślam.
Kusi cenowo, kusi wziąć i posłuchać, ew później dokupić większego do 3W i projektując budę, projektować pod 3W i czymś wypełnić na czas 2W.
Tylko nie widziałem 3W na tych Foutekach i nie wiem, chyba zbyt dobrze to nie zagra jednak, a sama FW146 może być "za mała", do tego trzeba by projektować zwrotkę.
Ot takie moje luźne przemyślenia.
Jakie macie pomysły :)
Proszę, nie zamykajcie wątku.
Chciałbym by dalej pozostał miejscem do wolnego i luźnego wymieniania się opiniami i pomysłami.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Obecny Tonsil chyba mnie nie przekonuje - zbyt dużo zmiennych.
Stąpanie jak po polu minowym.
Przyjrzę się temu monacorowi dziś i jutro :)
zibi, w życiu nie słyszałem TL'ki, czy na prawdę różnica jest aż tak wielka na basie?
Z TL chyba sam sobie raczej nie poradzę.
Dla potomnych, by nie pytać na PW:
Porównywałeś FW168 i 18AWX w tych samych typach budy?
Czy AWX tylko w TL a FW tylko w BR?
Masz porównanie w "tych samych" budach?
Pozdrawiam
Skomentuj
-
morozaw
TLka to troche inny rodzaj basu, dodatkowo wszystkim znana tutaj TLka dabyla jest nisko zestrojona kosztem wytrzymałosci etc.
FW168 to głosnik dla mnie bardzo dobry na średnicy, typowe ALU o dużej rozdzielczości, bas w obudowie BR 16 litrów dośc dobrze "kopie" jednak nie zejdzie tak nisko jak w przypadku TLki. Zalezy co kto lubi, brak tak duzego zejścia ale ma za to duzo wiecej "kicku".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaMoze Beyma 6B30/P? Raczej do obudowy zamknietej lub TL.
http://www.elmuz.com.pl/sklep/index.php?p358,5mp60n
Na którą miałem chęć, ale nie widzę jej w ofercie już... mkul bodajże się nią bawił.
---------- Post dodany o 01:12 ---------- Poprzedni post o 01:06 ----------
Nie, to jednak było 5'. Odpada.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaNie, to jednak było 5'. Odpada.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaTyle, że nie ciąłbym wyżej jak 1,5kHz tego RS180.. Pytanie czy wavecor na górze taki podział zniesie?
http://www.zaphaudio.com/6.5test/compare.html
Skomentuj
Skomentuj