Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny 3 way do 3 kpln co polecacie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Zwrotka do zestawu SB Acoustics pojawi się jeśli kolega gokar83 się nią podzieli. Raczej na stopie prywatnej niż ogólnie na forum.
    Dość tani i ciekawy zestaw mógłby być na tweeterze HDS, Aurumie AC 130Mk2 i np SB Acoustics SB23NRXS45-8.
    A czemu nie 4" SB-A na średnie? I jak już, to od razu tez SB-A na wysokie - są o tyle gorsze od Perlessa (bo ten HDS to teraz chyba Głośnik Scan Speak Discovery D2608-913000 - za około 250 złotych?)?

Skomentuj

Po prostu zaproponowałem jakiś alternatywny zestaw.
      Na SBA robi się już powoli zestaw, z tym, że z 11 calowcem na dole.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        milenium może zostać i tak wyjdzie taniej bo w15 jest tańsze niż w18 i nawet L26 jest też tańsze niż w18 a możliwości basowe sam wiesz jakie
        Wiem, wiem ale niestety i tak przesadzaliśmy z tymi przetwornikami (Millenium + W15 + L26) bo to wychodzi dużo ponad limit kolegi - chociaż jakby dołożył to i przez długie lata coś takiego mogłoby grać :)

Przy okazji - ale mnie korci magnezowy tweeter Excela...

Skomentuj

Ten duzy wyglada "mocno" ale w SB-A cena rośnie dość istotnie powyżej głośników rozmiaru 8". Wersja z niskotonowym SB23 jest ciekawa cenowo. Mnie tylko martwi trochę że WinIsd podaje mu bardzo dużą objętość dla BR. Myślę jednak że po mocnym wytłumieniu obudowa 50 litrów byłaby wystarczająca i strojenie na 30hz. Pewnie efektywność by nie powalił ale może byłby z tego sensowny nisko-grający zestaw do niedużych pomieszczeń w znośnej cenie.

Skomentuj

arwas - dyskusja toczy się o projekcie do 3kzł a nie o potencjalnych zestawach na głośnikach SB Acoustics.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

W takiej cenie oczywiście znajdzie się już wiele mozliwości. Zmieści się również zestaw na SB 23 jak i pewnie na SB 29. To bardzo sensowna cenowo propozycja, także w zakresie średnich i wysokich tonów. Zakup z jednego źródła, to też nieco mniej problemów.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                moim atutem jest klarowna i przejrzysta średnica oraz detalicznosc,nie jestem jakims mega fanem dobrego basu-niskiego zejscia i tzw wykopu
                Jakiej muzyki sluchasz?
                Czego wymagasz od glosnika wysokotonowego?
                Ktora czesc pasma jest dla Ciebie najwazniejsza?

Skomentuj

raczej w jakim pomieszczeniu słucha

Skomentuj

pisałem juz na poczatku glownie rocka i roznego rodzaju metalu,od wysokotownki czego wymagam lubie slyszeć kazde uderzenie w talerz perkusji nie cykniecie jak to ma wiekszosc wysokotonowek a uderzenie i oczywiscie szczegołowość,naturalnosc i dobra przestrzen,glownym pasem mam byc pasmo sredniotonowe-wokale i symfonia w metalu symfonicznym i gotyckim najwazniejsze:P, kolumny maja grac w 20m2,tonsile sie nie spisaly niestety....

Skomentuj

No to dobrze radzimy - metal :)
                      20m -> 3way

słuchałeś aluminiowych kopułek seas-a ?
                      seas DXT - cykanie (w rozumieniu talerze itp ) lepszego chyba się nie da

Skomentuj

To bym zaproponowal tak

Wersja tansza:
                        gora - HDS Tweeter
                        srodek - Vifa NE123/NE149
                        Dol - Seas L22 albo CA22

Drozsza:
                        Gora - SB Satori/szpilka scanspeak'a
                        srodek - Seas W15
                        dol - jakis SS Revelator

Skomentuj

tylko pytanie kto sie podejmie zaprojektowania zwrotnicy do tego.....:) dobrac sobie głosniki to nie problem,problemem jest wlasnie polaczyc to wszystko:)

Skomentuj

Panowie,dysponując 3kz na przetworniki można spokojnie zestawić dobre 3way:),myślę że kolega szuka bardziej jakiegoś "gotowca" tak aby nie martwić się o zwrotnicę itp.....i tu może być problem bo jest mało gotowych projektów na "lepszych"droższych przetwornikach:biggrin:

Skomentuj

będzie taki zestaw ale to za co najmniej 1,5-2miechy:
                              HDS tw (Scan-Speak D2608/913000)
                              Scan-Speak 12MU/8731T00
                              TIW200 XS

koszt około 3tys pod warunkiem że cena na TIW się utrzyma.

Skomentuj

Tylko warto wspomnieć o niskiej efektywnosci tego zestawu.

Skomentuj

no wysoka nie będzie ale też nie niska

Skomentuj

nie glupi zestaw a kto go projektuje Ty Ravenie??

---------- Post dodany o 20:17 ---------- Poprzedni post o 20:12 ----------

słuchałeś aluminiowych kopułek seas-a ?
                                    seas DXT - cykanie (w rozumieniu talerze itp ) lepszego chyba się nie da
                                    tylko 25tff i 27tdfc

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                                      nie glupi zestaw a kto go projektuje Ty Ravenie??
                                      ja dla siebie.
                                      (kopułka może się jeszcze zmienić ale taki zestaw jak wyżej na pewno powstanie)

Skomentuj

a co lepiej by gralo proponowany przez Ciebie zestaw czy moze na seasach Seas Excel W15CY001+Seas L22 RN4X/P+morel badz jakis seas ...??

Skomentuj

no wysoka nie będzie ale też nie niska
                                          W kategorii 3Way bedzie bardzo niska

Skomentuj

Czaruję...
                                          X