Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trojdrozne TOP QALITY SOUND

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dupek Zobacz posta
    Co do basu Pawle, to fundusze sa ograniczone nie przez zarobki lecz przez druga polowke
    myslalem ze ograniczeniem moze byc dom/mieszianie/dziecko... a tu tylko dziewczyna/zona
    chyba wszyscy tak mamy

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    A poważnie pozbyłeś się chyba najmocniejszego głośnika z tego zestawienia .
    trudno sie nie zgodzic. to byla najlepsza vifa z czasow starej dobrej vify
    teraz jedynie ci zostaje dobrac sredniaka poziomem do visatona

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      chyba wszyscy tak mamy
      Chyba nie wszyscy :)

trudno sie nie zgodzic. to byla najlepsza vifa z czasow starej dobrej vify
      A ja bym zrobił inaczej - ten Visatony niech pójdą do suba, może znajdzie się kupiec na Seasy, może też i na Visatony i pomyśleć o porządnym, przemyślanym 3-way, albo 2-way w stojącej obudowie skoro będzie sub :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No chyba nie będzie trzeba:

Co do Visatonow, to myslalem zeby je wykozystac do subwofera do kina domowego, bo tez sie sprzedal ale to osobny temat.
        Ale w sumie nie wiadomo czy jest czy już go nie ma, bo to "osobny temat" :)

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        A ja bym zrobił inaczej - ten Visatony niech pójdą do suba, może znajdzie się kupiec na Seasy, może też i na Visatony i pomyśleć o porządnym, przemyślanym 3-way, albo 2-way w stojącej obudowie skoro będzie sub
        Dokładnie.

---------- Post dodany o 09:38 ---------- Poprzedni post o 09:38 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Chyba nie wszyscy
        True :thumbsup:

Skomentuj

Co do suba, to stary sub fabryczny poszedl do ludzi a nowy moge wykonac na posiadanych juz visatonach lecz trojdrozne kolumny nadal bede potrzebowal. Co do seasa, to dlaczego sprzedac? Jest az taki beznadziejny? Jakies propozycje/inny?

Ogolnie rzecz biorac, to kolumna musi byc wysoka na ok + - 1000mm i posiadac dobra odp basu w impulsie, nie dudniec, srednica i soprany musza byc wyraziste. Dzwiek jaki chce uzyskac musi byc jak by rozdzielony. Taki efekt mam w samochodzie (glosniki focal) i bardzo mi odpowiada tego typu dzwiek. Mam nadzieje, ze teraz bedzie latwiej...

Skomentuj

kolumna musi... posiadac dobra odp basu w impulsie, nie dudniec, srednica i soprany musza byc wyraziste. Dzwiek jaki chce uzyskac musi byc jak by rozdzielony
            Wymagania co do dźwięku się ma zanim się kupi głośniki, a nie po.

Skomentuj

Co do seasa, to dlaczego sprzedac? Jest az taki beznadziejny? Jakies propozycje/inny?
              nie jest zly - chodzi o to zeby kupic cos do czego jest juz zwrotnica

posiadac dobra odp basu w impulsie, nie dudniec, srednica i soprany musza byc wyraziste. Dzwiek jaki chce uzyskac musi byc jak by rozdzielony.
              a tak z ciekawosci to co masz w domu? bo opis jakbys nic dobrego jeszcze nie slyszal
              Taki efekt mam w samochodzie (glosniki focal)
              jakie dokladnie focale?

Skomentuj

Mialem Focal Horus 826V, pozniej zestaw kina domowego Jamo ale sie jego szybko pozbylem-blee. Wczesniej mialem kolumny sound faber i Amp Mark Levinson ale to za dobrych czasow kawalerskich... Obecnie posiadam pod stereo Amp Nad C375bee, Cd Nad C565bee. Focale w samochodzie, to zestaw trojdrozny K2 (165 KRX3) + sub zabudowany w kole zapasowym Re Audio SXX V2, Amp Focal Solid 4 + Focal FPP 1000 i radio Nakamichi CD-700 II. Ale dosyc chwalenia. Jakies propozycje?

:mellow: :huh:
                Last edited by Spurek; 20.10.2013, 14:19.

Skomentuj

VIFA PL18WO-09-08
                  mam je.
                  aplikacja w obudowie BR 16L@41Hz. Myślę, że basu mają wystarczająco, z przewagą kicku. Ale jak juz ich nie masz to trudno :)

PS: te niektóre prywatne komentarze jakie tu padły są nienamiejscu i nie będę wymieniał, bo nie widzę powodów do kolejnego "atakowania"...

Skomentuj

Wiedząc już co kolega słuchał / miał w swoim życiu, mamy juz lepszy pogląd na sprawę. Mogę się mylić, ale chyba na pewno ten Visaton nie spełni Twoich oczekiwań... Widać słuchałeś w życiu porządnych klocków, więc moim zdaniem od razu będzie Ci dużo brakować do dźwięku jaki byś chciał uzyskać.
                    Niestety, ale z lepszego na gorsze człowiek nie potrafi się przyzwyczaić. Zawsze pozostaje niedosyt. Tak więc ja na Twoim miejscu sprzedałbym wszystko co mam i kupił głośniki, do których jest gotowy SPRAWDZONY projekt. Tu na forum znajdziesz kilka na prawdę ciekawych projektów

Skomentuj

Nie na temat...
                      dupek tez jestem z Warszawy
                      Chetnie posluchalbym twojego systemu
                      Możemy sie jakos umowic?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dziekuje za odpowiedzi. Moge jeszcze wrocic do vif tylko czy zgraja sie one z seasem i jaki bas do tego?

Wiem, ze ciezko sie przestawic na gorsze ale czloiek potrafi sie do wszystkiego przydzwyczaic. Co nie znaczy, ze zrobione kolumny zagraja az tak tragicznie jezeli beda dobrze zrobione.

Jezeli macie cos sprawdzonego, to moge podjac sie projektu od nowa, tylko jakiego?

Iklukasz

Chodzi tobie o sprzet w samochodzie? Jesli tak, to mozesz posluchac, tyle, ze samochod jest w Norwegii jesli sie wybierasz, to zapraszam na odsluch.

Skomentuj

Nie na temat...
                          spojrzalem na lokalizacje
                          Stad propozycja
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jakies propozycje?
                            i ty chcesz robic kolumny na tanim visatonie?

sub zabudowany w kole zapasowym Re Audio SXX V2
                            http://reaudio.com/products/woofers_sxx.php
                            Sealed N/R
                            taaa...

Skomentuj

Może BR ma obok tłumika wyprowadzony? Sory, nie mogłem sie powstrzymać.
                              Żeby nie było, to żadna szydera z mojej strony. Koniec OT

Skomentuj

Niekoniecznie na Visatonie. Chyba je dam do suba. Moze jakis projekt od nowa...? SPRAWDZONY...

Skomentuj

Niekoniecznie na Visatonie. Chyba je dam do suba. Moze jakis projekt od nowa...? SPRAWDZONY...
                                  Budżet na całość?
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

300zl/glosnik, jak sie uda tansza wysokotonowke lub zastosowac ta co juz mam (seas tff1), to moge nieco nadwyrezyc budzet o ta roznice.

Skomentuj

ale wiesz ze zwrotnice to koszt 100-300zl/szt?
                                      obudowy tez nie sa tanie wbrew pozorom

Skomentuj

Narazie skupmy sie na przetwornikach. Co z tym Seasem?

Skomentuj

nie jest zly, ale malo popularny

Skomentuj

Czaruję...
                                          X