Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trojdrozne TOP QALITY SOUND

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Myślę, że fotka wyjaśni więcej niż tysiąc słów :P

Promień ma 20 mm, płyta w projekcie 22 mm. Z góry HDF zasłania wszystkie łączenia płyt u Ciebie jest inaczej poskładana obudowa więc musiałbyś to przemyśleć.

Myślę, że połączenie skosów z zaokrągleniami może nie wyglądać fajnie, jedno z drugim się wizualnie kłuci. Sam byłem zmuszony w swoim subwooferze zastosować ścięcia chociaż miały być zaokrąglenia (obiecanki cacanki stolarza że ma maszynę żeby zrobić promień 5 cm a jak przyszło do frezowania to się okazało że jednak nie ma jak).

Skomentuj

Nad zaokragleniami jeszcze mysle... Dzieki za rady.
      Up!
      Zwrotnica dalej czeka... :( Chce zamowic elementy zwrotnicy na probe do niskotonowego. Tylko mam dylemat... Ktora opcja bedzie blizsza prawdy do mojego glosnika? Wiem, ze w domowych warunkach ciezko zrobic pomiary i zwrotnice na basowca dlatego chyba musze kombinowac na chybil trafil(?) Dla przypomnienia ok.50L OZ, Seas CA22RNX...

Last edited by Spurek; 21.08.2014, 10:26.

Skomentuj

Ktoś pomoże?

Skomentuj

bez pomiarów się nie obędzie

Skomentuj

Z powietrza ci tego nie weźmiemy

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ale weź większa cewke to sie odwinie
            A kondensatory złóż z mniejszych wartosci to bedziesz mogł kombinować
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

UP!
              Morel ET338-OUT-odjechał już do kupca:(
              HDS TW-obym nie żałował...:???:

Dzisiaj dojechały i wyglądają niezle:
              Last edited by Spurek; 27.10.2014, 20:47.

Skomentuj

Nie będziesz żałował.. :)

Skomentuj

Inne granie, morel fajny, ale Scana można niżej ciąć. No i Scan tańszy :)

Skomentuj

Dlaczego uwazasz, ze niżej?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Bo ET338 to nie Supremo, dla tego głośnika podziały na 2,4kHz to już nisko, lepiej się sprawuje przy podziałach 2,6-2,7kHz.
                      Scan, dawny HDS Tweeter Peerleesa daje możliwość niższego cięcia brzmiąc dalej bardzo dobrze :) Generalnie bardzo fajny głośnik :)

Skomentuj

To co, ze nie supremo
                        Ciałem go I rzedem z odpowiednimi korekcjami na 1,9kHz i grał swietnie
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A z WG już w ogóle sobie fajnie radzi HDS... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            To co, ze nie supremo
                            Ciałem go I rzedem z odpowiednimi korekcjami na 1,9kHz i grał swietnie
                            Każdy ma jakieś swoje doświadczenia i wymagania co do dźwięku :) Mi akurat się nie podobał nisko cięty :)

Skomentuj

Ten Morel moze tragicznie grac przy niskich cieciach i minimalnie wiekszej glosnosci ze wzgledu na bardzo ograniczony x-max.
                              Jak tam wyszlo porownanie tego ET338 i SSa? Ja akurat porownywalem Supreme do SSa ale jest ciekaw nizszego modelu.

a HDS Tweter jest wrecz stworzony do WG :)
                              Last edited by pharoh; 29.10.2014, 12:27.

Skomentuj

Ja sluchalem go na 3,5k, 2,7k, 2,2k i na 1,8kHz. Nizej nie probowalem ale najlepiej gral na 1,8k jak na moje ucho jak go dobrze zgralem z vifa.
                                3,5kHz zupelnie ograniczalo jego mozliwosci a 2,7 zmianialo tylko troche. 2,2kHz bylo juz spoko ale dopiero przy 1,8kHz rozwinal skrzydla
                                Last edited by Spurek; 29.10.2014, 12:36.

Skomentuj

Phorah to chyba sluchalismy innego glosnika :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ty Łukaszu masz zawsze inne wersje głośników ogólnodostępnych... :P

Skomentuj

Raczej nie
                                      Ale zazwyczaj podobają mi sie inne wysokotonowki niz pharohowi
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        Phorah to chyba sluchalismy innego glosnika :)
                                        Ale ja pisalem o ET338. Supreme to juz inna bajka.

Zamieszczone przez Spurek Zobacz posta
                                        Ja sluchalem go na 3,5k, 2,7k, 2,2k i na 1,8kHz. Nizej nie probowalem ale najlepiej gral na 1,8k jak na moje ucho jak go dobrze zgralem z vifa.
                                        Dziwna sytuacja, zeby glosnik gral lepiej wraz ze zmniejszaniem czestotliwosci :) Zazwyczaj jest odwrotna tendencja :P

Skomentuj

Sa takie głośniki ktore graja lepiej niżej cięte
                                          Wspomniane supremo czy choćby wavecor
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X