Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przetworniki do kolumn diy do 1000 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Seas L22RNX4/p - 672zł, Fountek FW146 - 246zł, Wavecor TW22 - 172zł co łącznie daje: 1090zł
    Zapowiadają się bardzo ciekawe 3 drogi .
    Skrobnę obudowę .

Skomentuj

Wavecor TW22
      Gdzie można kupić te głośniki?

Skomentuj

http://audiotransducers.com/pl/5-glo...e-wysokotonowe

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ze ścięciami :

Skomentuj

Nie na temat...
            ]Posiadasz w Swojej bazie głośników Daytona RS180 i Wavecora TW30?

Skomentuj

Zamieszczone przez cinek_123
              Zwrotnice do tego zestawu są czy trzeba dopiero zrobić pomiary?
              A czy Ty umiesz czytać?

Skomentuj

To jeszcze wersja z fornirem:

Skomentuj

takie kolumny ale z usherem na gorze ma deker
                  nawet nie mialem okazji tego posluchac jeszcze

Skomentuj

Seas L22RNX4/p - 672zł, Fountek FW146 - 246zł, Wavecor TW22 - 172zł co łącznie daje: 1090zł
                    A może dać na górę TW030WA07 - podobno b. dobry, a tylko ok. 50zł różnicy na parze?

toopcool - jakie są wymiary tych skrzynek?

Skomentuj

Zamieszczone przez jucez Zobacz posta
                      A może dać na górę TW030WA07 - podobno b. dobry, a tylko ok. 50zł różnicy na parze?
                      mam oba wavecory i zdecydowanie bardziej wole 30mm

Skomentuj

Ja bym bardziej widział niżej Seasa. Ale to takie upodobania własne. toopcool mógłbyś coś takiego pokazać, poglądowo
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Osobiście wsadził bym do tej konfiguracji Wavecor TW030WA09 , Jak wsadzimy Wavecor TW030WA06 to stylistycznie się spaskudzi kaskada rozmiarowa :) .
                          Skrobnę skrzynki to wkleję .

---------- Post dodany o 07:25 ---------- Poprzedni post o 06:23 ----------

Wersja z Wavecor TW030WA09:

Wersja z Wavecor TW030WA06:

---------- Post dodany o 08:28 ---------- Poprzedni post o 07:25 ----------

Wszystko ładnie pięknie , ale autor tematu szuka konfigóracji głośników w granicach 1000 PLN .
                          Zestawienie Seas L22RNX4p + Fountek FW146 + Wavecor TW022WA05 to już przekroczony nieznacznie budrzet .
                          Jednak zestawienie jest optymalne i wstawianie coraz droższych głośników winduje koszty .
                          Wavecor TW022WA05 jest przyzwoitym głośnikiem ( wiem bo mam ) i w połączeniu z Fountek FW146 powinien spełnić oczekiwania autora .
                          USHER T9930-20 to 185 zł / 1 szt gra jak dla mnie za łagodnie ,
                          większe Wavecory TW30 grają fajnie i dają się niżej ciąć ,
                          ale Wavecor TW022WA05 nie jest ułomny i przy trochę wyższym cięciu ( Fountek FW146 na to pozwala ) nie będzie przepaści jakościowej w stosunku do Fountek FW146 + Wavecor TW030WA0x .
                          Druga sprawa jest taka , że nie ma alternatywy ( do STX ) projektu 3 drożnego w kategori przetworniki w granicach 1000 PLN .

toopcool - jakie są wymiary tych skrzynek?
                          Seria wysokotonówek Wavecor TW0xxxxxx w cenach jakie oferuje AT bardzo dobry zakup.
                          Posiadam kilka wersji i do żadnej nie mam zastrzeżeń .
                          Osobiście najbardziej odpowiada mi Wavecor TW030WA05 dość nisko cięty w zestawieniu 2.5 way .

Wymiary skrzynek nie są ostatecznie zdefiniowane .
                          Przyjołem że Seas L22RNX4p dostanie jakieś 35l / 32Hz i Fountek FW146 6-7 l .
                          Jest to narazie dyskusja i każdy może wysunąć inną propozycję .

---------- Post dodany o 09:59 ---------- Poprzedni post o 08:28 ----------

A może " baryłeczka " w hebanie z Wavecor TW022WA05 ?

Last edited by toopcool; 25.03.2014, 06:50.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                            Osobiście najbardziej odpowiada mi Wavecor TW030WA05 dość nisko cięty w zestawieniu 2.5 way .

Ten TW030WA07 to w zasadzie to samo tylko w wersji 8Ohm.

Jestem zainteresowany tym projektem i się zastanawiam, czy później nie będę żałował tych 50zł...

raven1985 - ja mogę kupić te głośniki, tylko chciałbym ustalić najbardziej optymalną wersje wysokotonówki.

P.S. Może ktoś z Was ma zniżki w AT i może kupić je taniej?

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                              Druga sprawa jest taka , że nie ma alternatywy ( do STX ) projektu 3 drożnego w kategori przetworniki w granicach 1000 PLN .
                              Chyba się pojawiła:
                              Nowy 8" Wavecor SW215WA01 - powinien kosztować max 300zł
                              http://www.wavecor.com/html/sw215wa01.html
                              +
                              WF120BD04 - 170zł
                              http://www.wavecor.com/html/wf120bd03_04.html
                              +
                              TW022WA04 - 90zł
                              No i mamy 1000zł.
                              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Jestem zainteresowany tym projektem i się zastanawiam, czy później nie będę żałował tych 50zł...
                                30mm wavecor albo vifa ne szmaciana
                                http://audiotransducers.com/pl/poniz...e25vts-04.html

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                Chyba się pojawiła:
                                +
                                WF120BD04 - 170zł
                                http://www.wavecor.com/html/wf120bd03_04.html
                                +
                                TW022WA04 - 90zł
                                No i mamy 1000zł.
                                No nie wiem...
                                Ten 8 cali to pompa do basu kończy się na 600Hz .
                                Z 12cm nie u da się tego z kleić .
                                No i wavecory ponoć na średnich szału nie robią .

Alternatywnie na bas może być dayton RS225 .
                                W polinku 304PLN . Taniej niż seas .

Skomentuj

Ten wavecor w roli mida jest słaby
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bez zasanowienia dokladaj te 50zl!

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                    Chyba się pojawiła:
                                    ale to znowu glosnik subwooferowy :/

---------- Post dodany o 12:15 ---------- Poprzedni post o 12:14 ----------

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    Alternatywnie na bas może być dayton RS225 .
                                    W polinku 304PLN . Taniej niż seas .
                                    tez ciekawa opcja
                                    ale wtedy tez trzeba brac czarnego alu na srednie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      ale wtedy tez trzeba brac czarnego alu na srednie
                                      tylko będzie drogo
                                      15cm dayton to już 2 stówy . Ewentualnie 12cm ale też jest droższy od FW146 o jakieś 3 dychy .

Skomentuj

Vifa NE byłaby najlepsza ale jak tu się walczy o każde 100zł to za 1000zł muszą być duże kompromisy. Ten bas ma całkiem przyzwoita skuteczność i z 12cm powinno się przy 300Hz skleić lub wybrać 15cm na średnie.
                                        Nie miałem 12cm Wavecora ale słyszałem przeciwne opinie, czyli, że jako średni sprawdza się bardzo dobrze. Jako, że nie ufam opiniom to kupię i sprawdzę go sam :) Mam już pomysł w czym...
                                        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Wavecor 12 cm na średnich jest gorszy od RS125:)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X