Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przetworniki do kolumn diy do 1000 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Marian, albo sie robi tanio, albo dobrze. Co tu wiecej pisac
    Racja. Jest jednak pewien problem z takim stwierdzeniem. Czy np. głośniki Tonsila mogą być dobre, skoro są tanie?:flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      PM, a gdzie można dostać 22mm wiór?
      W Castoramie chocby. Warunek jest taki, ze musisz kupic caly arkusz. Za cala plyte 1250x2500 22mm zaplacilem 85zl plus jakies grosze za dociecie. W Liroyu w Legnicy mdf 19mm kosztuje 49zl za m2.

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
      Czy np. głośniki Tonsila mogą być dobre, skoro są tanie?
      Na dzien dzisiejszy to one nie sa ani dobre, ani tanie ;]

Skomentuj

Płyta 22mm jest faktycznie trudniej dostępna. A z 18tki można zrobić równie sztywną obudowę. Daje się wieniec wzmacniający co 20cm i jest sztywne jak cholera.

Skomentuj

W Castoramie chocby.
          Ale to nie jest wiór.
          Nie spotkałem się nigdy z wiórem 22mm.

Warunek jest taki, ze musisz kupic caly arkusz. Za cala plyte 1250x2500 22mm zaplacilem 85zl plus jakies grosze za dociecie
          Nie każdy ma Castoramę pod domem.
          A skoro ma to być forumowy projekt, wypadało by zrobić go w taki sposób aby mogli kopiować go wszyscy bez zbędnych kombinacji.

Wiór 18mm można kupić wszędzie, HDF również. Czy 21mm to za mało?

Skomentuj

Ale to nie jest wiór.
            Nie spotkałem się nigdy z wiórem 22mm.
            Plyta wiorowa, to jest plyta MFP wlasnie. http://www.e-izolacje.pl/a/4935,wszechstronne-plyty-mfp

Nie każdy ma Castoramę pod domem.
            A skoro ma to być forumowy projekt, wypadało by zrobić go w taki sposób aby mogli kopiować go wszyscy bez zbędnych kombinacji.
            Wiesz, sa pewnie i tacy, ktorzy pod domem nie kupia nawet wiertla do wiertarki :)

Wiór 18mm można kupić wszędzie, HDF również. Czy 21mm to za mało?
            Zalezy jak komu lezy. Przeciez nie kazdy ma takie same wymagania. Pisze tylko jak ja bym to zrobil, bo w niemal tej samej cenie mialbym solidniejsza i lepsza obudowe, po prostu, bo naklad pracy jest ten sam.

Poza tym ja nie jestem zwolennikiem forumowych projektow, bo tyle ile ludzi - tyle pomyslow i zazwyczaj wszystko wchodzi mocno kompromisowe.

Skomentuj

ale każdy może zrobić z czego chce. Wystarczy zachować wymiary wewnętrzne. To nie jest jakieś wielkie halo. Jestem w trakcie wygrzewania moich 3way i też zmieniłem trochę wymiary nie zmieniając frontu.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                ale każdy może zrobić z czego chce. Wystarczy zachować wymiary wewnętrzne. To nie jest jakieś wielkie halo.
                Oczywiście że można... ale jak historia pokazuje, są i tacy co nawet wymiarów ze szkicu nie umieją rozszyfrować, a co dopiero przełożyć wymiary na inne grubości płyt.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Może nie przesadzajmy... To nie forum matematyczne i nie sądzę, aby zachodziła potrzeba edukowania ludzi na forum w tej konkretnej dziedzinie. Jeśli ktoś nie potrafi wyliczyć objętości obudowy, nie mówiąc już o rozróżnieniu objętości netto i brutto, to niech może skupi się na malowaniu obrazów (z uszanowaniem dla malarzy), albo niech kopie rowy (z uszanowaniem dla kopaczy rowów), a nie bierze się za sprawy techniczne - o ile liczenie objętości prostych brył zaliczymy do "spraw technicznych", bo moim zdaniem to raczej zakres wiedzy ogólnej.

Skomentuj

Ja bym wolal zrobic z wiora 22mm + hdf
                    Nie widzę przeszkód .
                    Zrobisz jak zechcesz

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez jucez Zobacz posta
                    Może być też wersja ze skosami - pytanie tylko, czy...
                    Spróbuje zrobić te skosy .
                    Nie sądzę że się coś zmieni na tyle, że będzie trzeba jakieś radykalne zmiany w zwrotnicy robić
                    Podział będzie góra na 2.5k . Więc zmieni się charka kopułki i tyle .

Skomentuj

Skomentuj

Co to za basy?

edit: dobra juz widze l22 ;p
                        Last edited by Bumpalump; 04.04.2014, 16:41.
                        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

W fw146 są przykręcane czy klejone korektory fazy?

Skomentuj

FW146 ma przyklejone, większy brat FW168 ma przykręcane.

Skomentuj

Wiem że trochę odbiegam od tematu ale powiedz Raven dałoby dołożyć tego l22 do tego zestawu - TW030WA08+ Fountek FW168???? Ogólnie to świetnie to gra ale brakuje mi jednak troszkę basu

Skomentuj

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
                                dołożyć tego l22 do tego zestawu - TW030WA08+ Fountek FW168?
                                Kiepski pomysł. Jeśli już to L26 - miałoby to jakiś sens.
                                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                  Kiepski pomysł. Jeśli już to L26 - miałoby to jakiś sens.
                                  Tego się właśnie obawiałem:/ L26 to już niemały koszt ale coś czuję że i tak prędzej czy później się skuszę:) Mielibyśmy "większą" alternatywę do tworzonego tutaj 3 way:)

Pozdr

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    Czyli SEAS L22RN4X/P, FOUNTEK FW146 i WAVECOR TW030WA07.

Budżet trochę wyższy niż zakładano na początku, ale mam nadzieję, że będzie to zrekompensowane jakością
                                    Last edited by jucez; 05.04.2014, 14:08.

Skomentuj

Dla chętnych mozna by jeszcze zrobic projekt ze wstega founteka 1.0 na gorze
                                      Wg mnie tani i bardzo fajny glosnik
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        founteka 1.0
                                        Nie min 3.0 do metalu .

Ja chętnie bym widział to jeszcze z metalem jakimś na górze .
                                        3way all metal
                                        Ma ktoś wolnego jakiegoś alu cykacza seasa pożyczyć ?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Nie min 3.0 do metalu .
                                          Dlaczego tak uważasz?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X