Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podstawkowe 2 drożne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiem Pawle, że to nie jest dokładnie ten model, ale sam pisałeś, że strojenie na ucho, a średnica jest ok. Te są wykonane na moje oko z innego materiału niż PP więc będą się dobrze kleić, mają też kołnierz, więc lepiej i łatwiej osadzę je w obudowie. Oczywiście ta kratka jest do usunięcia, to żaden problem. Wyglądają tak:

Co do kleju Soudal białego to proszę Pogromco napisz jaki konkretnie typ / model kleju masz na myśli (podaj nazwę i kod)

Co do szlifowania szlifierką taśmową Pawle, to mam pewną wprawę i swoją metodę (urządzenie jest raczej ciężkie więc przykręcam je do stołu i manewruję elementem obrabianym a nie samą szlifierką. Uzyskuje się większą precyzję.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzedosz Zobacz posta
      Co do kleju Soudal białego to proszę Pogromco napisz jaki konkretnie typ / model kleju masz na myśli (podaj nazwę i kod)
      Np 65A. Nakladalbym na obie strony klejonego elementu. Nieduzo kleju, rozprowadzic rowno malym walkiem do tapet. Zrob probe na odpadzie.
      Last edited by Pogromca mitow; 13.02.2016, 18:21.

Skomentuj

Dzięki za podanie typu kleju. Jak tylko za oknem się wypogodzi w jakąś Sobotę to z pewnością popracuję nad skrzynkami. Póki pogoda barowa zająłem się przełożeniem schematu na wzór płytki do zwrotnicy. Nim ją jednak zamówię ostatnie zawahanie nad samą zwrotnicą - co sądzicie o schemacie zwrotnicy zaproponowanej przez STX'a wymagałaby pewnie jakiejś korekty bo woofer jest nieco inny.

Prawdopodobnie ze względu na prostotę budowy i brak urządzeń pomiarowych do całego zestawu wykonam tę prostą zwrotnicę. Powiedzcie czy zastąpić rezystory drutowe metalizowanymi, czy lepiej niczego nie "poprawiać"?
        w końcu rezystory drutowe też jakąś indukcyjność wnoszą...

Skomentuj

Witam po długiej przerwie. Mój projekt nie umarł, ale nie działałem w pośpiechu. Czy temat warto przenieść do innego działu np relacje z budowy? Chciałbym zamieścić trochę zdjęć i opisu. Jestem na etapie klejenia, zakończenie budowy kolumn przewiduję na Grudzień.

Skomentuj

Zainteresowanych tym projektem zapraszam do działu "W trakcie budowy" pod linkiem

http://diyaudio.pl/showthread.php/27...-STX-PCX-i-FCX

Skomentuj

Czaruję...
            X