Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kable a brzmienie...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

chciałbym wykonać kabel chinch-chinch a docelowo 2-3 komplety.na podanej stronie są dostępne kable cordial,klotz i belden-ktory polecacie?

Skomentuj

DJ sms rozbawiles mnie ja dzis pozyczylem kabelki harmonica technology za bagatela 40 000 zł!!!!!
      szok co kawalek drutu robi ze sprzetem mam juz wymazony prezent po choinke

Skomentuj

Endriu, używam na interkonekt kalbla mikrofonowego bo wtedy jedna żyła wewnętrzna jest dla sygnału, druga dla masy, a ekran łączę z masą tylko z jednej strony - z tej, którą wpinamy do odbiornika, co należy sobie na tym kablu zaznaczyć. Dzięki temu mamy również ekranowaną masę, która nie zbiera śmieci. W ten sposób kabel symetryczny wykorzystuje się do połączeń asymetrycznych i efekt jest podobny co przy XLR.

Skomentuj

tani ten kawalek drutu

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
            DJ sms rozbawiles mnie ja dzis pozyczylem kabelki harmonica technology za bagatela 40 000 zł!!!!!
            szok co kawalek drutu robi ze sprzetem mam juz wymazony prezent po choinke
            Szok co kasa robi z człowiekiem :(

Skomentuj

LUKASZ chuba wygrał w totka... ja wygram w środę 13 milionów i też będę takich kabli "słuchał" :P

tak przy okazji... taki kabelek pewnie można zrobić za 10% tej ceny...

Skomentuj

wow....mieszkanie bym odnowił, kupił samochód nowy sprzet audio i by jeszcze na piwo starczyło :)

Skomentuj

hm nie wiem co napisac pasja nie zna granic !!!!!

Skomentuj

Ah... A ile taki kabelek potrafi zrobić z mózgiem!

Skomentuj

najbardziej lubie wypowiedzi ludzi ktorzy nie slyszeli i wypowiadaja sie

Skomentuj

LUKASZ, jak mi zafundujesz to posłucham...

Wiesz, wydaje mi się że na forum, gdzie ludzie kupują STX'y pisanie o kabelku za 40000zł jest trochę nie na miejscu, o tym możesz pisać (chwalić się?), choćby na lukarze...

A i jeszcze coś, za 40000zł mogę sobie wymienić cały system audio, który zagra lepiej niż stary ze zmienionym kabelkiem.

Skomentuj

no wlasnie...LUKASZ nie uzyskasz wiekszej poprawy dzwieku kupujac za znaczna czesc tej sumy lepsze przetworniki??

Skomentuj

scan speak D2905/9900 REVELATOR + 2 x alconeAC5.25HE-S + 2 x Vifka25W8565-01
                            jesli twoim zdaniem to sa slabe przetworniki to .........

na tym forum jesli ktos napisze o kablach za 40tys odrazu na pierwsze miejsce wysowa sie zazdrosc i na wszelkie sposoby odradzanie zakupu itp. jezeli LUKASZ uwaza ze te kable odpowiadaja mu to dlaczego nie moze sobie ich kupic?? dlatego ze 99% forumowiczow nie stac na nie?? dla mnie to jest totalna parodia... chcialbym kiedys posluchac sprzetu LUKASZA, rozmawiam z nim o DIY nie od dzis i moge stwierdzic jednoznacznie ze on wie czego chce....

PS LUKASZ powodzenia zycze, moze kiedys dojde do twojego poziomu wiedzy i umiejetnosci.

Pozdrawiam

Skomentuj

wisnia, a kto mu zabrania je kupować?

Zazdrość? Raczej zdrowy rozsądek i racjonalne podejście do sprawy...

"D2905/9900 REVELATOR + 2 x alconeAC5.25HE-S + 2 x Vifka25W8565-01" - raczej nie są droższe od kawałka kabelka
                              "dlatego ze 99% forumowiczow nie stac na nie??" - to po co o nich pisać, jeżeli wiadomo z góry z jaką reakcją to się spotka?
                              "rozmawiam z nim o DIY nie od dzis" - ja też...rozmawiałem :(

Skomentuj

wisnia sa drozsze przetworniki... i dlatego sie pytam czy nie poprawi sie brzmienie bardziej w przypadku doplacena do lepszych przetwornikow...(spytac sie nie mozna w picze???) gdyz jesli chodzi o scanspeak`i to akustyk do swoich glosnikow daje jakies kable z domieszka srebra... odsluchu dokonuje sie u nich na niebanalnych coplandach nie pytalem sie o IC i nie zwrocilem na nie uwagi...dlatego sie pytam czy nie lepiej kupic poprostu dobrze ekranowane kable i dorzucic te pieniadze do przetwornikow...i nie zazdroszcze lukaszowi bo wystarczy mi to co mam...narazie

Skomentuj

nie zawsze najdrozsze jest najlepsze, byc moze te glosniki ktore LUKASZ ma spelniaja razem z tym kablem 100% oczekiwan LUKASZA?? moze juz ten kabel brakuje mu tylko do pelni szczescia ??

PS poprzedni post nie mial na celu wywolania klotni ani obrazenia kogo kolwiek...

Pozdrawiam

Skomentuj

hmm...a ja nie wiem co sie tak tymi glosnikami zachwycacie ,wg mnie połączenie nieciekawe a za te pieniądze szłoby zbudować coś lepszego,no ale nie czepiam się...Kable,hmm,może ten scan speak pewnie wyczuwa różniczę(a raczej napewno tak),ale ze taki budżetowy alcone,to wątpie (pomijam fakt że Łukasz słucha z innymi glosnikami),tymbardziej że w środowisku DIY nie jest to specjalnie lubiany glosnik (a proponuję poczytać forum Akkusa),a poza Artonem to raczej nikt w Polsce na tym nic nie robi bo są o wiele ciekawsze głośniki od tego Alconika.Co do Scan speaka,pfyyy...nie pamietam jego ceny,ale pewnie do najżniższych nienależy,tu od razu wpakowałbym jakąś wstęge np Raven - to jest hi-end a nie tam scan speak (a pewnie ceny podobne).Co do kabli to jak wspomnialem,różnice są,ale to subtelne i słyszlane tylko na najlepszym sprzęcie i kropka.

Skomentuj

Te kable to jak złocenie głowicy silnika w ferrari dla arabskiego szejka. Szybciej i lepiej od tego nie pojedzie ale też nie przeszkadza i jak kogoś stać to czemu nie.

Zachowanie LUKASZA określiłbym jako złocenie tej głowicy w golfie. O ile w ferrari ma to pewnien,chociaż niewielki, sens to w grugim w zasadzie już nie (chyba ,ze ktoś bardzo kocha golfa .

Skomentuj

A mnie w tym wszystkim drażni to, że niektorzy ludzie z tego forum chwalą się w opisie wypasionymi głosnikami, a konstrukcji nie chcą pokazac. Mam na mysli zwłaszcza Ciebie Łukasz. :)

Skomentuj

"rozmawiam z nim o DIY nie od dzis" - ja też...rozmawiałem :(
                                          esh0, napisałeś rozmawiałem... podejrzewam dlaczego ale może się mylę...
                                          Z doświadczenia wiem jak to jest jak się chce pogadać z kimś kto ma wiedzę dużą na temat DIY... zagadam na gg to albo zaraz niewidoczny ustawiają albo nic nie odpisują... tacy "ważni" niektórzy są :/ nie będę tu rzucał ksywami ale Ci co mi na gg nie odpisują wiedzą że to o nich piszę POZDRO WIELCY ARCYMAGOWIE...

Pozdro (już nie ironiczne) dla esh0 z którym często na gg rozmawiam :) thx za wszystkie rady i informacje, również pozdro dla Sound Wave'a (z ludźmi od stxów lepiej się rozmawia niż z ludźmi od Vif itp)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X