chciałbym wykonać kabel chinch-chinch a docelowo 2-3 komplety.na podanej stronie są dostępne kable cordial,klotz i belden-ktory polecacie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kable a brzmienie...
Collapse
X
-
Endriu, używam na interkonekt kalbla mikrofonowego bo wtedy jedna żyła wewnętrzna jest dla sygnału, druga dla masy, a ekran łączę z masą tylko z jednej strony - z tej, którą wpinamy do odbiornika, co należy sobie na tym kablu zaznaczyć. Dzięki temu mamy również ekranowaną masę, która nie zbiera śmieci. W ten sposób kabel symetryczny wykorzystuje się do połączeń asymetrycznych i efekt jest podobny co przy XLR.
Skomentuj
-
LUKASZ, jak mi zafundujesz to posłucham...
Wiesz, wydaje mi się że na forum, gdzie ludzie kupują STX'y pisanie o kabelku za 40000zł jest trochę nie na miejscu, o tym możesz pisać (chwalić się?), choćby na lukarze...
A i jeszcze coś, za 40000zł mogę sobie wymienić cały system audio, który zagra lepiej niż stary ze zmienionym kabelkiem.
Skomentuj
-
scan speak D2905/9900 REVELATOR + 2 x alconeAC5.25HE-S + 2 x Vifka25W8565-01
jesli twoim zdaniem to sa slabe przetworniki to .........
na tym forum jesli ktos napisze o kablach za 40tys odrazu na pierwsze miejsce wysowa sie zazdrosc i na wszelkie sposoby odradzanie zakupu itp. jezeli LUKASZ uwaza ze te kable odpowiadaja mu to dlaczego nie moze sobie ich kupic?? dlatego ze 99% forumowiczow nie stac na nie?? dla mnie to jest totalna parodia... chcialbym kiedys posluchac sprzetu LUKASZA, rozmawiam z nim o DIY nie od dzis i moge stwierdzic jednoznacznie ze on wie czego chce....
PS LUKASZ powodzenia zycze, moze kiedys dojde do twojego poziomu wiedzy i umiejetnosci.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
wisnia, a kto mu zabrania je kupować?
Zazdrość? Raczej zdrowy rozsądek i racjonalne podejście do sprawy...
"D2905/9900 REVELATOR + 2 x alconeAC5.25HE-S + 2 x Vifka25W8565-01" - raczej nie są droższe od kawałka kabelka
"dlatego ze 99% forumowiczow nie stac na nie??" - to po co o nich pisać, jeżeli wiadomo z góry z jaką reakcją to się spotka?
"rozmawiam z nim o DIY nie od dzis" - ja też...rozmawiałem :(
Skomentuj
-
wisnia sa drozsze przetworniki... i dlatego sie pytam czy nie poprawi sie brzmienie bardziej w przypadku doplacena do lepszych przetwornikow...(spytac sie nie mozna w picze???) gdyz jesli chodzi o scanspeak`i to akustyk do swoich glosnikow daje jakies kable z domieszka srebra... odsluchu dokonuje sie u nich na niebanalnych coplandach nie pytalem sie o IC i nie zwrocilem na nie uwagi...dlatego sie pytam czy nie lepiej kupic poprostu dobrze ekranowane kable i dorzucic te pieniadze do przetwornikow...i nie zazdroszcze lukaszowi bo wystarczy mi to co mam...narazie
Skomentuj
-
hmm...a ja nie wiem co sie tak tymi glosnikami zachwycacie ,wg mnie połączenie nieciekawe a za te pieniądze szłoby zbudować coś lepszego,no ale nie czepiam się...Kable,hmm,może ten scan speak pewnie wyczuwa różniczę(a raczej napewno tak),ale ze taki budżetowy alcone,to wątpie (pomijam fakt że Łukasz słucha z innymi glosnikami),tymbardziej że w środowisku DIY nie jest to specjalnie lubiany glosnik (a proponuję poczytać forum Akkusa),a poza Artonem to raczej nikt w Polsce na tym nic nie robi bo są o wiele ciekawsze głośniki od tego Alconika.Co do Scan speaka,pfyyy...nie pamietam jego ceny,ale pewnie do najżniższych nienależy,tu od razu wpakowałbym jakąś wstęge np Raven - to jest hi-end a nie tam scan speak (a pewnie ceny podobne).Co do kabli to jak wspomnialem,różnice są,ale to subtelne i słyszlane tylko na najlepszym sprzęcie i kropka.
Skomentuj
-
Te kable to jak złocenie głowicy silnika w ferrari dla arabskiego szejka. Szybciej i lepiej od tego nie pojedzie ale też nie przeszkadza i jak kogoś stać to czemu nie.
Zachowanie LUKASZA określiłbym jako złocenie tej głowicy w golfie. O ile w ferrari ma to pewnien,chociaż niewielki, sens to w grugim w zasadzie już nie (chyba ,ze ktoś bardzo kocha golfa.
Skomentuj
-
"rozmawiam z nim o DIY nie od dzis" - ja też...rozmawiałem :(
Z doświadczenia wiem jak to jest jak się chce pogadać z kimś kto ma wiedzę dużą na temat DIY... zagadam na gg to albo zaraz niewidoczny ustawiają albo nic nie odpisują... tacy "ważni" niektórzy są :/ nie będę tu rzucał ksywami ale Ci co mi na gg nie odpisują wiedzą że to o nich piszę POZDRO WIELCY ARCYMAGOWIE...
Pozdro (już nie ironiczne) dla esh0 z którym często na gg rozmawiam :) thx za wszystkie rady i informacje, również pozdro dla Sound Wave'a (z ludźmi od stxów lepiej się rozmawia niż z ludźmi od Vif itp)
Skomentuj
Skomentuj