Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no wlasnie jaka macie opinie na temat 10" BSW? mala duda mnie kusi ale czy warto?:|

Skomentuj

Powiem Wam szczerze, ze probowalem sie dobic do Sollingen w sprawie testow - w koncu jest cala masa postow, gdzie to polecam zupelnie (o zgrozo!) z dobrej woli - bo dostawac (wbrew wczesniejszym sugestiom) to ja za to nie dostaje zupelnie nic...oprocz - I TO DLA MNIE DUZO - satysfakcji ludzi, ktorzy sie dali przekonac :) Tak czy siak chcialem wydusic od nich 184II do testow - glucho jak w domu slotnej jesieni... Jakos widac im to idzie, skoro sie nie przejmuja reklama - oprocz paru w "Klang und Ton" i moze jeszcze w paru mniej znaczacych pisemkach...Poki nie kupie tego najnowszego 184 - testow nie przeprowadze...

Czekam na opinie Umberto, ktory chcial utrzymac stanowisko bardzo sceptyczne wobec tego glosnika (154II) :)

Skomentuj

umberto jeszcze szczeki nie moze podniesc z podlogi pewnie

conajmniej jego opis na GG na to wskazywal ;]

Skomentuj

Fakt, opis mowi sam za siebie - nie odpowiada, wiec pewnie polecial klepac dalej skrzynie heheheh ... Ze mnie juz tak malo w zyciu tak cieszy no :/

(a zerknijcie se na elektrode do tematu o testach tych glosnikow - jak sie tam stawial sceptycznie heheh)

Czy juz moge, czy jeszcze poczekac? Chce sobie powiedziec moje :"A nie mowilem!?" - to moge juz?

Skomentuj

ja powiem ci ze mozesz tak mowic bo mialem do dzis BSW 10"

A juz 100% bedziesz mogl powiedziec a nie mowilem jak umberto wroci z garazu

Skomentuj

Wisnia - ale powiedz sam... Widzac tak pomalowane glosniki kazdy widzi tylko jedno "alpierdopodobnyszajs" przed oczami... Choc blizsza retrospekcja przynosi, mimo koloru, zupelnie inne doznania - to jednak... Sam przekonalem sie TYLKO dzieki opisie w Klang und Ton - i ile czasu lazilem i marudzilem sprzedawcom... Czasem sie oplaca zaryzykowac...

Skomentuj

fakt faktem wyglad to maja nieciekawy, ale za to jak graja za ta cene to naprawde mozna sie zdziwic

mialem bardzo duzooo glosnikow, bardzo duzo subow do aut zrobilem jednak po uslyszeniu glosnika za 240zl nie wiedzialem co powiedziec, slyszalem oczywiscie lepsze glosniki ale napewno nie ponizej 400-500zl

Skomentuj

za ta cene to naprawde mozna sie zdziwic
                  zobaczymy jak ja się zdziwie :)
                  Widzac tak pomalowane glosniki
                  najgorsza jest ta pianka :/
                  brrr
                  jednak mój głośnik ma jej nie mieć :)
                  zobaczymy jak to będzie wyglądało ;]

Skomentuj

Wiśnia zapodaj BSW154II ,napewno przez dlugi okres go nie zmienisz To co wyrabia ten głosnik to jest szok, zajebiste zejscie, wykop i najważniejsze jakość. Nie wiedziałem że tak nisko nastrojony głosnik(u mnie cos kolo 28-30Hz) potrafi tak kopać, aż się boje co by było @40Hz. Słucham go juz od jakiegos czasu i cały czas mnie zaskakuje, normalnie orgazm na sucho Wogole chodzi mi cały czas po głowie ta niemiecka promocja, zapodam 2xBSW154II w 12mkw i zabije się basem
                    Ostanio słucham namiętnie kawałka 'hush-fired up' z soundtracku NFS nigdy nie przepadałem za czarną muzyką, ale basik w tym utworze jest extra

Skomentuj

i zabije się basem
                      cóż by to była za piękna śmierć
                      30hz na generatorze (rezonansowa czaszki) i volume na full :)
                      co powiecie o 10 ?:)

Skomentuj

Nie smiej się BSW potrafi wytworzyć naprawde sporo cisnienia przy 30Hz :)

Skomentuj

JEST!JEST!JEST!
                          Sie udało,wariackie tempo ale juz gra.Ja narazie jestem oklapniety,musiałem to sam do chałupy przytargać.Cosik na oko kole 80kg.

Teraz na spokojnie mogę mysleć o dopieszczaniu,pacykowaniu.
                          A jak gra?
                          Przepraszam za wyrażenie ale zakur...ście!
                          Tomaszo ma 100% racji,stopa ziemie rozdziera,do hadesu schodzi.
                          Zajebiście gra Yazoo-Tuesday,nie ma lepszego kawałka do testu.

Ogólnie sukces osiągnięty.

Wielkie podziekowanie dla Tomaszo,Coolombo i całej reszty z elki za wykazanie cierpliwości i wyrozumiałości.

Jak coś to pytać,postaram sie w miare logicznie odpowiedzieć ;]

Skomentuj

Heheh - A NIE MOWILEM?! Ufff - juz mi lepiej :)

Skomentuj

Poczekaj aż się rozrusza :)

Skomentuj

Dokladnie, on powinien dostac przez dobe 200W na 30 paru Hz... No ciesze sie, ze sie podoba - to jak dobre wino - im dluzej sie slucha, tym lepiej...

Skomentuj

Ja tez mowilem !! Nastepny nawrucony. Pamietajcie, BSW jest najlepszy :P. Zaden hertz zaden xls tylko bsw.

pozdro

Skomentuj

ale bydle na maxa, musze pomyslec gdzie u mnie w pokoju sie zmiesci buda 100l :)

Skomentuj

Hmm a mnie ciekawi porownanie go do estradowej 38 stxa wiem ze to nie ta klasa ale...

Skomentuj

Kurcze,ja nie wiem,no wymiekam normalnie.Miałem iśc spać bo sie natyrałem ale...jakos odejść nie moge.
                                        Przewaliłem juz sporo muzy i się nadziwić nie moge.Gdzie mam być ostre zejście to jest,gdzie nagranie płytko zrealizowane to suba nie ma.To co przewaliłem do tej pory grało zawsze i wszedzie.Tu jest ogromne zróżnicowanie,poprostu jak ma być to jest a jak ma nie być to nie ma.I kropka.
                                        I jest jeden niuans,kawałki nagrane z bardzo niskim basem (okolice 30Hz) na tym głośniku przy średnim natężeniu dosłownie rozłupuja głowe.Blank&Jones chciał mi rozwalić lewą pólkule,powaga.Jakie to jest głupie uczucie,mówie wam.
                                        Chyba se znowu puszcze ten kawałek.I chyba pójde wreszcie spać...

[ Dodano: 2005-12-06, 22:01 ]
                                        032. Blank & Jones - Counting Clouds.mp3 [4:21] dokładne dane,portki lataja normalnie.

Skomentuj

dobra umberto... miales es300 i tego masz teraz nie wiem czy masz es 300 ale jak wypadaja oba glosniki i kotry bys wzial do autka... wiem ze to jest 15 cali no ale jakis tam punkt odniesienia moze byc..pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                          X