Zamieszczone przez takero
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
STX gdn 14-50-4 SS
Collapse
X
-
nie raczej nie za bardzo tylko jedyna możliwa dla niego buda jeśli chcesz na nim monitorki robić. Bawienie się w br jest kompletnie bez sensu - tylko wyższe rejestry się podbarwiają, zaczyna buczeć, huczeć i cholera wie co jeszcze, a skutecznośc samego br-a jest na wyjątkowo niskim poziomie. Symulować go nie ma sensu bo w realu ma qts 0.8 czy nawet wyżej , a nie tak jak podają na stronie ~0,5.
Jeśli sub to tylko bp4th, choć nie jest to bezkompromisowa konstrukcja. Żeby zagrać potrzebuje mocy, a i tak jakoś specjalnie głośno nie jest, Zaczynało to grać naprawdę po wymianie ukłądu magnetycznego w tej 14 na ten od 17.
Skomentuj
-
buda za duża, u mnie w 8l było sporo basu.
Skomentuj
-
Witam
przyznam się że kilka lat temu zrobiłem subika na STX GD 14-50-8 SS i gram na nim do dzisiaj. Kiedyś przedstawiłem go na forum ale to było lata temu :) oczywiście wtedy byłem jeszcze zielony w temacie i wsadziłem go do b-r 12 L zestrojony za nisko, nie pamiętam na ile ale mam tam 2 kanały okrągłe 3,7 cm średnicy i 20 cm długie - charakterystyka zwala z nóg, podbicie jak dobrze pamiętam na kilka dB i wielki impuls. Pierwsze co moge zauważyć to to że trzeba mu dać MOCY. Teraz chodzi u mnie na mostku 2xTDA2040 czyli ok. 30W i niestety przez to że nie trzyma go za bardzo żadne ciśnienie i jest dość miękki dobija cewką do końca przy mocniejszym "odkręceniu" i wydaje mi się że wzmacniacz nie daje rady. Kiedyś podłączyłem go do wzmacniacza samochodowego 75W i tu muszę powiedzieć że byłem pod wrażeniem, wszystko obok zaczęło drżeć. Używam go przy komputerze w pokoju ok.20m i jest całkiem nieźle jak na potrzeby amatora, na pewno o niebo lepiej niż wszystkie manty itp. przy muzyce nie brzmi najładniej bo jest rozlazły i jakby suchy ale do filmów ujdzie. Od jakiegoś czasu myślę żeby zatkać mu kanały, napchać waty do środka i zobaczyć jak zagra. Moim zdaniem ten głośniczek nadaje się na suba a raczej subika, takiego do komputera, nie schodzącego bardzo nisko i nie trzęsącego szklankami.
Ah 3 lata nie byłem na tym forum i sie rozpisałem :)
Pozdrawiam Wszystkich
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzyhoo9takero napisał/a:
TL
(co to )
http://www.audiosite.pl/page3.php?blog=1
"Troche" teori:
http://www.quarter-wave.com/
Powodzenia w studiowaniu materiałów :twisted:
Skomentuj
Skomentuj