witam. mam pytanko co radzicie.. chce wmontować do auta suba i nie wiem jaki głośnik kupić czy hertza es 250 250rms http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72973008 czy jbl takrze 250 rms http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74072175??? obudowe mam ok 40l. Wzmaka mam magnata rocka 200rms (po zmostkowaniu). słucham techno i hh. co waszym zdaniem powinienem kupić?? za pomoc z góry dziekuje
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
hertz czy jbl
Collapse
X
-
magik powie, że przereklamowana sprawa z hertzem, z jbl-em już w ogóle.. i poleci audiofilskiego Intertechnika :) lub suby z power bassa (nie ma sie co śmiać.. :) nowy wynalazek.. dobry i tani)
a tak na prawde to bym sie zastanowił bo magnat 200w rms to mało na duży głośnik.. i trzeba wybrać coś niewymagającego mocowo..
Skomentuj
-
Ehehe widze, ze umberto jednak sie przekonales do BSW :). Wszystkie glosniki sa w podobnej cenie BSW,ES,GT4 mozna jeszcze slsa wtracic. o BSW bylo ostatnio glosno, bez problemu znajdziesz tutaj i na elektrodzie opinie, jest pare konstrukcji na slsie, hert z tez byl klepany, z jblem to nie wiem jak jest
Jak bedzie to w furce to bsw nawet i w 35l powinien dac rade
pozdr
Skomentuj
-
Ano jakoś człowiek ślepy (głuchy) był.Dobrze że trafiłem na bratnią dusze co mi rozumu do łba nakładła.A zaczęło sie od projektu który mi po łbie łaził,wiesz który bo sam go wykopałeś.Tomaszo dopowiedział reszte a ja przytargałem od kumpla 124II którego zresztą kupił z mojej namowy.Sam nie wiem jak to sie stało.Może nie chciałem konkurencji ES?Nie wiem :|
Skomentuj
-
alescie sie rozgadali. Mnie tez interesuje ten temat ale jakos nie widze tu konkrteynych odpowiedzi. 12" mnie by nie interesowalo poniewaz nie mam tyle miejsca w bagazniku. ja mam magnata xcite 275W RMS i mysle ze jest wytarczajaco mocny na te suby z 250RMS-em. Co polecacie?? W gre nie wchodzi nic 12". I jeszcze jedno pytanko. Planuje latem zakupic dwa glosniki zeby je polaczyc na 2 ohmy. Mam teraz hertza es 250 i sie zastanawiam czy bedzie dobry efekt jesli podepne dwa pod mojego monoblocka ktory na dwoch ohmach ma moc 400RMS. Myslalem tez o zakupie hertza 10" dwucewkowego o mocy 450RMS. Co o tym sadzicie??
Skomentuj
-
jak bym mial brac cos w tej cenie to bym sobie zagarnal beyme vm15 zamiast bsw154...a tak prawde mowiac do mojego pokoju bym wzial tiw200xs bo niebardzo chce sie ladowac w bude wieksza niz 50l... jest lepszy od bsw a mi nie potrzeba gigant glosnika wrecz potrzebuje malej obudowy...(ale juz mam inny glosnik w subie korego niepredko zmienie bo wkinie moim zdaniem kladzie BSW na glowe)... a do muzyki sub mi po grzyb jest wiec mi bsw nieodpowiada bo do samego uzycia sa lepsze glosniki w tej cenie...
Skomentuj
Skomentuj