A JA dam se reke uciac ze ktos mówil ze sls najlepszy ejst do kolumn anie do sub
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
hertz czy jbl
Collapse
X
-
TOmaszo szpaeram już od dawna ale powiem Ci że miałem sls10 w 40L i zamulał w muzyce.W filmach był rewelacyjny. Własnie dlatego zastanawiałem się nad Peerlessem resolution10 lub xxls10 ale chol..a nikt nie miał tego u siebie nit nie ejst miw stanie określić czy będa to przetworniki lepsze bardziej muzykalne szybsze i bardziej zwarte od sls-a.
Vifa chyba nie bardzo nie widze tam subwooferowago kandydata 10" :(
Skomentuj
-
MB sie boję bo efekt wyjdzie zbliżony do xls gdzie świetne sprawdza się w kinie ale muzyka kuleje. JEdyne co mi przychodzi na myśł to ścisnąc to w 25l closed. Mozę trochę wyżej sie dostroi ale powinno chyba byc do muzyki idealnie. QTS 0,44 i spl 92,2 dB - co myślisz o tym ??
Electrical data
Nominal impedance Zn 4 (ohm)
Minimum imp./at freq. Zmin 2.2/122 (ohm/Hz)
Maximum impedance Zo 26.5 (ohm)
Dc resistance Re 1.7 (ohm)
Voice coil inductance Le 1.5 (mH)
TS Parameters
Resonance Frequency fs 39.0 (Hz)
Mechanical Q factor Qms 6.79
Electrical Q factor Qes 0.47
Total Q factor Qts 0.44
Force factor Bl 10.4 (Tm)
Mechanical resistance Rms 4.37 (Kg/s)
Moving mass Mms 121.1 (g)
Suspens. compliance Cms 0.14 (mm/N)
Effective cone diam. D 21.2 (cm)
Effective piston area Sd 352 (cm²
Equivalent volume Vas 23.6 (ltrs)
SPL 2.83V/1m at fmin 92.2 (dBZałączone pliki
Skomentuj
-
wlasnie mialem o tym pisac bo przegladam stronke www.d-s-t.com i strasznie duzo tych XXLSow mnie iteresuje wersja do obudowy zamknietej bo widzialem ze sa jeszcze do BR, obudowa zamnieta i najlepiej ta wersja samochodowa bo jest ladniejsza moim zdaniem i w tym wypadku akorat to tez sie liczy
chyba ze bedzie kolosalna roznica cenowa np 50-100euro miedzu domowa a samochodowa wersja to wtedy pozostaje mi tansza opcja
PS napalilem sie i zaczynam zbierac kase
Skomentuj
-
Tomaszo sub w muzyce dla mnie nie istnieje a i sluchalem roznych oopcji i w domu i na jakichs audio show itp itd... mi sub do muzyki nie pasuje jaki by nie byl i na czym by nie byl... zawsze do muzyki bede wolal zrobic kolumny stereo nie zadne 2.1... moze jestem staro swiecki i wogole ale dla mnie sub ma tylko i wylacznie miejsce w kinie domowym bo do tego zostal stworzony... do muzyki mamy zapis plyt cd stereo nie jakies 2.1 wiec bardziej wierne oddtwarzanie dadza nam 2 kolumny bez uzupelniania od dolu...zreszta kazdy slucha muzyki dla przyjemnosci... ja nikogo nie hce przekonywac do swoich przekonan za to ludzie mi wypominaja ze nie slyszalem dobrego stereo z subem... ciekawe na jakiej podstawie...a poza tym czy wzmacniacze stereo maja wejscie na sub? oczywiscie nie mowimy tu o kinie domowym!to calkiem inny rozdzial...
Skomentuj
Skomentuj