Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szerokopasmowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy ktoś już od nich kupował? Niektóre ich głosniki sa bardzo interesujące. Niektórych nie widac w ofercie unitów, wiadomo jak z dostępnością?

Skomentuj

Ktoś kupował, z tego co pamiętam nie mają PayPal, więc płacisz spore koszty przelewu zagranicznego i przewalutowań.
      O głośniki można też pytać w Bodnar Audio, oni robią ich projekty.
      http://www.bodnaraudio.com/pl/
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

http://www.trioda.com/forum/viewtopi...217209#p217209

Skomentuj

Ja kupowałem SFR175 Alnico prosto z Węgier. W kategorii szerokopasmówek nic się z nimi nie może równać w tej kategorii cenowej. Porównywałem z Fostex fe166en, Visaton B200, Saby, Supravox 135, Fostex FF85K. Nokaut. Mają jak na szerokopasmówkę równe pasmo i słabo zaznaczone rezonanse. Bardzo szybkie.

Porównywalne głośniki kosztują 2-4x więcej. Tang Band W8-1772, Lowther PM6. Być może góśniki Audio Nirvana mogłyby stanąć w szranki.

Oczywiście nie są to głośniki dla lubiących hiperdetaliczność i długie, metaliczne wybrzmienia wysokich tonów. Natomiast przetrzeń i wyrazistość średnicy są wzorowe.

Skomentuj

Jaka wyszła cena w złotych, łącznie z przesyłką?
            Mnie interesują te ich aluminiowe maluchy, ale nie wystepują na liście sprzedaży.

Skomentuj

Z grubsza 1000zł przetworniki, 100zł przesyłka, 100zł przelew międzynarodowy

Skomentuj

Za parę wyjdzie 1200?

Skomentuj

Tak. Nie pamiętam jaki był wtedy kurs Euro, ale coś koło tego.

---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post o 13:26 ----------

Podobno Bodnar audio sprzedaje w takiej samej cenie. Wtedy odpadłyby koszty przelewu i częściowo transportu.

Skomentuj

Drodzy klubowicze.Po ukończenie projekty ct193 a czasem gdy uskładam troszke kasy na lepsze przetworniki do innego projektu.Postanowiłem zając sie projektem bliżniaczym ct 194
                    Prosze mi powiedzieć czy maił ktoś z państwa stycznośc z tym projektem i jaka jest róznica w dzwieku miedzy ct 193 a 194

Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedz

Skomentuj

Szanowni koledzy.
                      Mój pierwszy projekt ct-193 gra sobie swietnie jestem zadowolony,ale wiadomo trzeba iść dalej.
                      Proszę o parę podpowiedzi czym sie teraz zająć,tzn następną konstrukcją.
                      Proszę i kilka linków,lub nazw projektów.
                      Z góry dziekuje i pozdrawiam

Skomentuj

A może jakieś podstawowe informacje...? Budżet, pomieszczenie, czy kontrukcja tego samego typu na szerokopasmówce czy 2-3drogi....?

Skomentuj

Popatrz na sonido model 145

---------- Post dodany o 09:33 ---------- Poprzedni post o 09:33 ----------

I obudowa typu horn
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dziękuje za zainteresowanie mym zapytaniem.
                            Wiec tak.Pomieszczenie odsłuchowe małe 11m2,elektronika pracująca w klasie A.
                            Budżet powiedzmy bez obudowy tak troszkę ponad 1000zł(na same przetworniki)
                            Czekam na propozycje.

Skomentuj

Zdecydowanie Sonido. 145 nie słyszałem. U mnie gra SFR175.
                              Z budzetowych propozycji, to może 1.5way na Visatonach SFR8M i SFR8 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez fakamada Zobacz posta
                                U mnie gra SFR175.
                                A w czym gra? Któryś z projektów ze strony Sonido czy coś własnego?
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez fakamada Zobacz posta
                                  Z budzetowych propozycji, to może 1.5way na Visatonach SFR8M i SFR8 ?
                                  Nie nie nie... Sonido to jest dobry kierunek.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    A w czym gra? Któryś z projektów ze strony Sonido czy coś własnego?
                                    Open Baffle. Bas 2szt. Audax 12" (<250hz), SFR175A (bez zwrotnicy), Fountek 3.5H (>8khz)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X