Zamieszczone przez Budzik
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy stx....
Collapse
X
-
STX14 to porażka jakich mało. Nie warto w nią inwestować bo ten głośnik poprostu "nie zagra" Jeśli ma być tanio to proponuje choć by naszego poczciwego ARN150 albo jeśli troche wiecej masz kasy to 18SW. Do tego AJ i dobrą zwrotke zrobić i powinno zagrać jakoś. AJ gra podobnie do tonsila 11/100 ale moim skromnym zdaniem pod pewnymi względami mógł by być lepszy. Bynajmniej za te pieniądze nie kupisz lepszego wysokotonowca. Tylko trzeba pamiętać by nie ciąć go zbyt nisko bo przestaje być różowo.
Skomentuj
-
Budzik, bo do stereo sie nie nadaje poprostu. Pod względem brzmienia na moje ucho jest minimalnie lepszy od ARN150 ale ten z kolei ma 6DB więcej efektywności wiec ja bym wybrał ARN. To po pierwsze..
A po drugie to że zrobiłem suba na stx14 nie oznacza że jest on niewiadomo czym, gra przecietnie jak na suba.. ale jak posłuchasz innego suba na 14 to zrozumiesz że taki zły to on do końca nie jest. Poza tym mój 14 ma układ magnetyczny przeszczepiony od GDS17-80 i dzięki temu QTS jest w granicach 0.4 zamiast 0,7.. taka mała różnica :]
[ Dodano: 2006-10-25, 01:06 ]
Edit: Suba(hehe dużo powiedziane) na gdn14 zrobiłem z nudów a nie po to by go mieć na stałe. Fakt że sie troche zdziwiłem że to nawet jakoś gra nie oznacza że nie jestem krytyczny wobec niego. Budzik, sam powiedz czy sub na 14 będzie dorównywał większym głośnikom? wiadomo że nie, ale i tak uważam, że jak na 14cm to gra całkiem całkiem. Tak na marginesie to fajny subik dla kogoś nie wymagającego do samochodu. Do napędu wystarcza góra 50W( nie z końcówki radia ofc.) i w samochodzie nawet jakoś to gra. W domu "troche" za słaby ale pod GC daje rade.
BTW suba w domu nie mam i miał nie będe.. zdecydowanie wole samo stereo.
Skomentuj
Skomentuj