Czyli zostaje zestaw STX 14 + nowa kopółka od STX'a. A zwrotkę dam od STX'a 2D - nie będe kombinował. Jak coś będzie grać nie tak - dam tłumik. A póżniej planuję zrobić sub'a. I tyle ..... Pozdrawiam !
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pozbyłem się sprzętu. Zaczynam od nowa ....
Collapse
X
-
hm... to moze zrob narazei na ARN + SC10N i bez wykonczenia, a wykonczenie zrobisz za jakis czas, bo znajac zycie, to bedziesz chcial wykonczyc to jak najszybciej zeby w koncu posluchac :) i ne wyjdzie wszystko tak jak sie planowalo.
dlatego moze zrob na lepszych glosnikow i bez wykonczenia, a za pol roku w ferie wykonczysz je jakos, te 100zł uzbierasz do tego czasu na wykonczenie :)
ja przynajmniej bym tak zrobil na twoim miejscu, wykonczenia sie nie slucha tylko glosnikow, a kilka miesiecy mozna popatrzec i na gowno jesli dobrze zagra :)
Skomentuj
-
Dobra - robota. SC10N + ARN 150. Tylko jaka wersja tego ARN ? ARN 150/03/ 4 czy może ARN 150/05/ 4 ? Z wielką chęcią kupiłbym tą zwrotkę - http://www.allegro.pl/item136009378_...rn_150_05.html - czy cena jest w miarę dobra jak za jedną zwrotnicę ( 1 sztuka - 35 zł ; 2 sztuki - 70 zł ) . Czyli podliczmy -
102 zł - 2 x SC10N
60 zł - 2 x ARN 150
70 zł - 2 x zwrotnica
płyty, itd. - mam
jedynie musze kupić takie pierdoły jak terminale, b-r, trochę kabla.
Pozdrawiam !
[ Dodano: 2006-10-24, 20:52 ]
Może ktoś mi napisać materiały potrzebne na budowę jednej zwrotnicy do tych kolumn..... ? Pozdrawiam !
Skomentuj
-
Tu jest zwrotka :
I niestety, ale kilku rzeczy nie mogę tam pojąć. Czy może mi ktoś tą zwrotkę zrobić na że tak powiem jedną ? o żeby wyglądała podobnie do tej :
Żeby tam był zaznaczony dokładnie kabel + i - i gdzie one idą oraz żeby był ten schemat połączony coś jak ten wyżej, itd. Bo tak jak są dwa schematy i nie ma zaznaczonych plusów i minusów przy wejściu od source i przy samych głośnikach to mi jest niestety ciężko. Wybaczcie moją niską znajomość elektroniki, ale nie chcę czegoś spierdzielić.
Niech będze ktoś tak łaskaw ....
Pozdrawiam !
[ Dodano: 2006-10-25, 17:11 ]
Czy teraz ta zwrotka też jest dobrze zrobiona i czy wszystkie + i - się zgadzają ( te przy Source, przy całej zwrotce i przy głośnikach ) ?
Jeżeli nie to proszę - niech ktoś mnie poprawi. Pozdrawiam !
P.S. Ogólnie licząc cześci to te zwrotki z aukcji wychodzą mniej niż sam bym je zbudował. czy ja dobieram źle części ..... ?
Skomentuj
-
nie jest źle, visaton jest w przeciwfazie.
He, he, pan membran nie podpowiedział to co sam wybrał:
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
+ SC10N8Załączone pliki
Skomentuj
-
Czyli jak - ta zwrotka, którą ja zrobiłem jest dobrze ..... ? Bo już się pogubiłem.
http://img211.imageshack.us/img211/5...ydobrzenr7.gif
Pozdrawiam !
Skomentuj
-
Że sie wtrące...może jednak XW-165-1394/8?Budka od 18 do 22L wedle upodobań.Bas jak na taką średnicę potężny,średnica jak na tesle taka sobie (stx lepszy z resztą nie jest) i na dodatek jak sie poszuka dobrze to jest kilka zwrotek w gotowcach z różnymi kopółkami.
Moim zdaniem wsio poniżej 16 cm staje sie zbyt krzykliwe,przejaskrawione.Poprostu brak równowagi bas-środek i reszta.
No ale to tylko se tak mimochodem wspomniałem...
A jak nie to już wolałbym zawalczyć z 18 stx-a,zawsze jest czym sąsiada z równowagi wyprowadzić :lol:
Skomentuj
-
Ale "umberto" - to mają być monitorki na biurko .... Buda 18 litrowa na biurko mi się nie zmieści niestety. Chyba ..... Największa obudowa jaka zmieści mi się na biurko to jest 39 cm wys x 18 cm szer x 30 cm głąb . Nie wiem, czy takie wymiar stykną na ten głośnik .... No i co wtedy ze zwrtoką .... Ale to chociaż zawsze można by było kupić Janbo, bo one pasują do TVM'ów. Pozdrawiam !
Skomentuj
-
Z tych wymiarów masz ponad 21 litrów,tak z lekka,se oblicz.Zwrota janbo...płakac sie mi chce...
Czy tak trudno pokopać w konstrukcjach?Masz wsio niemal jak na dłoni.Jak nie tu to na audiomani.
Sam takie obecnie szykuje i wiem co potrafią.Stąd ma sugestia.Ponadto mój syn gra na clonach XW o symbolu arn.Mam dalej pisać?
Skomentuj
-
Dobrze ????? :
A tak pozatym - to w końcu jaki zestaw mam zrobić ? Bo już nie wiem - jedni radzą XW a inny ARN 150. Już się pogubiłem .... Bardzo proszę Was o pomoc, bo po prostu Wy się bardziej znacie i możecie mi lepiej doradzić ..... Jedyne co wiem to to, że kupuję przez internet. U mnie w sklepie za ARN 150 koleś każe sobie dać ......... 76 zł !!!!!
To w końcu co będzie najlepsze .... ?
Pozdrawiam !
Skomentuj
-
no masz rację :oops:
Zamieszczone przez pan_membranxw ma wklęsłą kopółkę
trzeba zweryfikować nazewnictwo, gdyż np. WLM wprowadził głośnik midwoofer z tweeterem w "środku" zamiast osłony.
bartekgib, ten koleś to oszyst i szuja, chyba że chce Tobie sprzedać w tej cenie dwa ARN
Tesle kup na EMPIRE,
http://empire.com.pl/TVM-ACOUSTICS/n...n-150-03-8.htm
aczkolwiek ja bym wybrał stx'a, ale to tylko moja opinia.
Nie podoba mi się ani 150, ani 188, 226 ani arv. Podoba mi się arz :cool:
Skomentuj
Skomentuj