Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pozbyłem się sprzętu. Zaczynam od nowa ....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobrze - jaki zestaw w końcu ..... ? Bo coś widzę, że dojdzie do tego, że kupię wogóle inne głośniki, bo podaliście mi bardzo dużo ofert. Bardzo proszę - pomóżcie mi konkretnie wybrać model. Z wysokotonówek przyjmę tylko STX'a albo Visaton'a SC10N. Z średnio-niskotonowych - STX lub TVM Tesla. Tylko proszę - Nie śmiejcie się tylko ze mnie, gdyż dość już mam jakichś "nadętych" zestawów od wież czy innych dennych samoróbek. Chcę zbudować coś sam, na dobrej jakości komponentach, coś - co na początek zabawy z DIY da mi nie tylko satysfakcję i umiejętności, ale także zadowolenie - chociaż po większej części. Pozdrawiam !

Skomentuj

bartekgib, ja bym robił na arn 150 + sc 10n, lub aj + stx 14..innego wyboru nie ma :p

Skomentuj

No jeszcze może być SC10N + 18 STX, może być też XW 165 + SC10N, może być też AJ + 18 STX.

Więc mam takie komplety razem biorąc do kupy :

-ARN 150 + SC10N
        -XW 165 + SC10N
        -18 STX + SC10N
        -14 STX + AJ
        -18 STX + AJ
        -XW 165 + AJ

Wszelakie moje opcje, jakie mogę zrobić ..... Pozdrawiam !

[ Dodano: 2006-10-26, 20:04 ]
        "umberto" = Proszę - nie usuwaj tego tematu. Bardzo o to proszę .... Pozdrawiam !

Skomentuj

chłopie uspokój się, Umberto to całkiem fajny gość "nie taki :twisted: straszny, jak go malują"
          Moją opinię znasz, bierz:
          http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
          &
          http://www.visaton.de/en/1/8/380.html
          zwrotkę podałem.

Skomentuj

Niestety - ten zestaw nie wchodzi w grę, bo jest to kwota razem z przesyłką równa ponad 200 zł. A ja mam na przetworniki z przesyłką max 200 zł. I ani centa więcej. Dlatego też proszę o wybór z tych zestawów, które napisałem. Pozdrawiam !

P.S. "umberto" już zablokował kilka moich tematów, dlatego Go prosiłem, żeby nie blokował tego :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez bartekgib
              No jeszcze może być SC10N + 18 STX,
              no jeśli tak szybko zmieniasz zdanie, to wcale nie dziwie się Umberto
              :lol:
              stx nie robi innej 18'stki :wink:

Skomentuj

Dobrze - teraz na poważnie oczekuję KONKRETÓW

-ARN 150 + SC10N
                -XW 165 + SC10N
                -18 STX + SC10N
                -14 STX + AJ
                -18 STX + AJ
                -XW 165 + AJ

Niech wszyscy wypowiadający się w tym temacie podadzą po prostu jaki zestaw uważają dla mnie za najlepszy i dlaczego właśnie ten.

Pozdrawiam !

P.S. Czas leci ...... :!:

Skomentuj

Dobrze - teraz na poważnie oczekuję KONKRETÓW
                  -18 STX + SC10N
                  Zamieszczone przez przemo-lukas
                  Niestety - ten zestaw nie wchodzi w grę
                  No to się chłopie zdecyduj, podajesz go i mówisz że nie wchodzi w grę
                  powód dla którego zrobił bym ten zestaw:
                  Zamieszczone przez przemo-lukas
                  Nie podoba mi się ani 150, ani 188, 226
                  ani XW
                  Panie, czy piszesz i czytasz bez zrozumienia tekstu?
                  I Umberto się złości, a efekty znasz.

Skomentuj

ARN 150 - jak na tak maly glosnik i taka kase jest rewelacyjny. bas ma naprawde przyjemny za to srednica grzies w drugim pokoju sie telepie:)
                    XW - podobnie, troche lepsze osiagi ale srednica nadal kulawa... (niestety)

14STX'a z mejsca odpadaja bo to nie gra, spl jak dupa zzakrzaka zagra jak dasz sporo mocy.

18STX'a fajny glosniczek, calkiem sobie dobrze sobie raczi, ale tez bez rewelki, do tego wielki wzmak chodzacy na 4ohm.

sc10n vs AJ decyzja nalezy od ciebie, ja bralbym visatona. tak dla zasady nawet

Skomentuj

A może być jeden z tych zestawów :

- ARN 150 + STX AJ
                      - XW 165 + STX AJ

:?: :?: :?:

Po prostu bardzo chciałbym zrobić zestaw na tym głośniku od STX'a i tyle. Średnicę uzupełnię jakby co "centralką" i wtedy jeszcze zrobię suba i będe miał zestaw 3.1 do muzyki ( nie oglądam filmów, KD mi nie potrzebne ). Czy jeden z tych zestawów mógłby być .... ? I czy potrzeba do nich "dużo watów" żeby te zestawy napędzić ?

Pozdrawiam !

P.S.

Dobra - zdecydowałem co przechodzi ( że tak powiem ) "do finału" :

- ARN 150 + STX AJ
                      - XW 165 + STX AJ
                      - ARN 150 + SC10N
                      - XW 165 + SC10N

Po prostu co do niskotonowych zaufam tej Tesli i tyle ..... A co do wysokotonówek - wolałbym po prostu tego AJ'ta. SC10N może mi póżniej pójść do centralki i tyle.

Jednym konketnym pytaniem :

Który zestaw ????

Jak wybiorę jakiś zestaw - to pomyśli nad zwrotką. OkiK ? Jeszcze raz przepraszam za moje niezdecydowanie, ale to jest jeszcze ból po wszelakich źle zrobionych diy'ach ....

Pozdrawiam !

Skomentuj

zestaw 3.1 do muzyki?? hm.. nei spotkalem sie z tym wczesniej chyba :)

jak masz kase rob na Visatonach, jesli nie to ARN + AJ i koniec tematu chyba, bo marudzisz i marudzisz jak moja babcia, zdecyduj sie na cos w koncy chlopie...

Skomentuj

Weź se machnij xw w 18 litrach plus siakaś kopółka i nie motaj sie.I tak podejrzewam że jak to odpalisz to orgazmu dostaniesz.

Skomentuj

"greg00" - taki zestawik mi się "podobie" : http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=1534

Dobra - wybieram ...... ARN 150 + AJ 8 ohm . Podniecać się nie będe, bo podniecać to mogę się mojej cioci zestawem, który sobie sprawiła 8 dni temu : ONKYO TX-SR504 + DV-SP404 + Quadral Quintas 5.0 ( http://www.allegro.pl/item135513300_...ntas_5_0_.html ). Świetny zestaw. Podłączone do 46" Sony HDMI gra pięknie - radio też świetnej jakości ( wbudowane w amplituner ). Ostatnio jakoś lubię do niej zachodzić :grin: :grin: :grin:

Ale co do zestawu - mam prawie OSTATNIE pytanie - co ze zwrotką w tym zestawie ..... ? ? ? ?
                            Pozdrawiam !

Skomentuj

bartekgib, zestaw 3000 - ampli 1400 - dvd 700-800 czyli kolumny 800-900zł...
                              Za 5 kolumn! I to jeszcze z 3way frontami na 2 niskotonowcach...
                              Tak mi sie wydaje, ze to co sklecisz zagra minimum na tym samym poziomie:)

Skomentuj

"greg00" - taki zestawik mi się "podobie" : http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=1534
                                no mi tez sie podoba, ale te 3.1 to nie do muzyki :)

Skomentuj

CO ZE ZWROTKĄ ? Czy jest ktoś zarejstrowany na audiomanii i może w dziale "Zwrotnice" napisać ode mnie temat o zwrotce do tego zestawu ..... ? Pozdrawiam !

P.S. Jeżeli nie znajdę konkretnej zwroty w niedługim czasie - robię ARN 150 + SC10N. Tyle ......

Skomentuj

Jeżeli nie znajdę konkretnej zwroty w niedługim czasie - robię ARN 150 + SC10N. Tyle ......
                                    Rób,nie zniechęcam.Ale raczej zadowolony nie będziesz.Wyczuwam to po serii poprzednich wpisów.Bas to podstawa dobrego brzmienia,szybki bas.Te arn-ki dośc szybko się kończą,ba,zjazdu konkret tez nie mają.Muza na nich brzmi sztucznie,brak fundamentu,podstawy brzmienia.Ja takie cuda to wpycham na tyły kina a nie na fronty,tym bardziej stereo.Dobrze się zastanów zanim kase utopisz.

Skomentuj

ZMIANA PLANU - Przeczytałem opinię z tej strony : http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=6916 i zmiana. ARN 150 + SC10N. Walę to - wolę mieć coś raz - a porządnie ..... Tyle ! ! ! Laptopa kupowałem w ten sam sposób - raz a porządnie. 2 pary słuchawek i odtwarzacz - raz a porządnie. No to te monitorki też - raz a porządnie ....

Dobrze gadam ? ? ? ?

Pozdrawiam !

Skomentuj

heh... no ale za ta kase jaka on chce przeznaczyc raczej nic lepszego nie znajdzie, bo z tego co ja wyczytalem to ty pewnie masz ok 200zł na 2 satelitki...

Skomentuj

uzbieraj z 1000zł na glosniki i bedziesz mial raz i porzadnie, na 5 lat powinno ci starczyc...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X