Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podłogowe a'la pomysł ALTON'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez misiek_mv6
    2 monitorki mdsy 2 way lub 3 way tak by było??
    Jeszcze nie widzialem monitorka 3 way :razz:
    Mysle ze Ty sam nie wiesz czego chcesz, jak na estrade i to takiej wielkosci to polecalbym tylko tuby na arz do tego tubowy sub albo nawet 2 :mrgreen: Arz jest tanie i latwe do napedzenia i bardzo glosne :cool:
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
      Jeszcze nie widzialem monitorka 3 way :razz:
      no nie zwrocilem uwagi ze sa tylko 2 way...:P

no ale dobra pawel... mam czas do czerwca! za jakis miesiac 2 powinienem miec całą sumę czyli ze wszystkie podzespoly... jak narazie zaczynam zabawe od pudeł... zebym wiedzial ile bedzie jesczze potrzebne ma przetworniki... nie sadze zeby sie cos stalo ze je do tego wycofaja z obiegu lub zmienia sie ich parametry...

a więc buduję 2 podłogówki na MDSach 08! system 3 way! i tu bee prosil o pomoc w budowie zwrotnicy!
      jak faktycznie dobrze pomyslec i poczytac opinie o tych mdsach to jednak warto... mam nadzieje ze i w moim przypadu bedzie ok!

Skomentuj

bo wsyztskie imprzey odbywaja sie na dzialce a tam jest prawie otwarta przestrzen... prawie bo jest kilka zabudowan w postaci scianek rdrewnianych z drzwiami i takie tam... w sumie by to dalo jakies 40 m2...
        Ludzie... wy mu mds polecacie na imprezy do 40mk?
        Gasz... ja bede sie dalej upierac... moze nie slyszalem mdsow... ale... swoje slyszalem...
        kolega chce cos mocnego co da rade na imprezach w ok 40mk a wy mu 3 way na msach 8" polecacie.. no ludzie...

chociaz jeszcze zalezy co ma sie pod pojeciem imprezy...

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
          Ludzie... wy mu mds polecacie na imprezy do 40mk?
          Gasz... ja bede sie dalej upierac... moze nie slyszalem mdsow... ale... swoje slyszalem...
          kolega chce cos mocnego co da rade na imprezach w ok 40mk a wy mu 3 way na msach 8" polecacie.. no ludzie...

a co byś ty polecił??

pod pojęciem imprezy czyli coś gdzie leci różnego rdzaju muzyka przez kilka godzin bez przerwy... 7, 8, 10 godzin... na moich visonikach leciala na 90% mocy i bałem sie wiecej bo nie dawno wymianiałem końcówki za 100zł;/

[ Dodano: 2008-02-01, 23:50 ]
          poztym jak czytales te kolumny maja byc tez przez pewien czas w pokoju 20m2... tak że chyba ten zestaw bedzie wystarczajacy... w ostatecznosci mozna zrobic do tego monitorki lub jescze 2 takie same podlogowki wtedy by raczej dało rade... zobaczymy jak sie spisuje 2 kolumny... moze akurat uloza sie tak ze bedzie idealnie.... i nie potrzeba bedzie wiecej...

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
            Dla mnie to glosna muzyka (naprawde glosna) jednak nie znosze przesteru co czesto wystepuje gdy ktos 'naglasnia' impreze wieza, no i najwazniejsze... niesamowicie szybki i kopiacy bas ktory czuc na klacie :cool:
            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Dla mnie to glosna muzyka (naprawde glosna) jednak nie znosze przesteru co czesto wystepuje gdy ktos 'naglasnia' impreze wieza, no i najwazniejsze... niesamowicie szybki i kopiacy bas ktory czuc na klacie :cool:
              Pozdrawiam!!!
              zgadzam sie z toba... te mdsy zrobią taką robote?? mam na mysli ten bas?

Skomentuj

Maxi, co z tego ze zrobi imprezke raz na jakis czas. nawet jak wezmie je na cale wakacje na dzialke... ale przez pozostale 10 mieisecy bedzie sluchal ich w pokoju 20m!!

UKAsz ma pokoj (tutaj strzelam) ok 30m. i tam basu niebrakuje i jest przyjemnie

Zamieszczone przez dulin7
                Dla mnie to glosna muzyka (naprawde glosna) jednak nie znosze przesteru co czesto wystepuje gdy ktos 'naglasnia' impreze wieza,
                powiem tak.
                ostatnio bylem u UKA z moja jedna kolumna na vifach (druga przygotowana do lakierowania) + sub na MDS08. zasilane to bylo z uniampa.
                lukasz poglosnil troche i sobie tak sluchalismy. glosno bylo ale nieodnosilo sie wrazenia ze jest bardzo glosno... ale jednak niewiedziec czemu jak znajdowalismy sie 0,5m od siebie nic nie slyszelismy co krzyczymy do siebie :mrgreen:

zgadzam sie z toba... te mdsy zrobią taką robote?? mam na mysli ten bas?
                jezeli zestroisz go wyzej to tak. optymalne strojenie to troche nizej zeby osiagnac ladne zejscie...
                ogolnie mowiac glosnik zrobil na mnie tak pozytwne wrazenie ze planuje zakup 2szt i przerobke moich kolumn na 3 drogi.

co do zwrotnicy to trzeba zapytac takero i irka czy zechca pomoc

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                  Zamieszczone przez takero
                  El_liero, weź nie dawaj tych swoich rad bo Kolegę na złą drogę wprowadzisz :P skopiowanie takiej konstrukcji niczym nie różni sie od zrobienia kolumn na pałe - kiepskie głośniki , uniwersalna zwrota...
                  zmienne masz zdanie Takero

Jemu trzeba dać gotowy projekt kolumn, bo jak ma przerabiać i modyfikować czyjeś konstrukcje bez wiedzy, to szkoda gadać... A że uparł się na te Altony... :)
                  OMG, ale co tu jest gotowego ? Uniwersalna zwrota ?:|
                  Bo dla mnie projekt to właśnie zwrotnica przeznaczona - projektowana pod konktretne głośniki - a tu jest uniwersalna...

[ Dodano: 2008-02-02, 08:08 ]
                  Zamieszczone przez Maxi
                  skopiowanie takiej konstrukcji niczym nie różni sie od zrobienia kolumn na pałe
                  No juz nie przesadzaj...
                  sam pisales:
                  Jak do głośnego grania to nadają się znakomicie - bez zbędnych wodotrysków,
                  niezbędne minimum, jednak ciągle na poziomie :)
                  A nie pomyślałeś że to było 2 lata temu ?

Pozatym z tego co pamiętam Alton większość głośników juz miał i na to też trzeba wziąć poprawkę.

[ Dodano: 2008-02-02, 08:08 ]
                  Zamieszczone przez gi
                  tonsil gdn 20 100 3
                  tonsil gdn 13 40 2
                  vifa dx25
                  A można wiedzieć kiedy +/- planujesz to ukończyć i wrzucić na forum ? :)

Aha no i subiektywnie rzecz ujmując do jakiego przedziału cenowego (chodzi o ceny kolumn ze sklepu i porównanie ich jakości dźwięku do tworzonej konstrukcji) byś zaliczył robione przez ciebie kolumny na takich głośnikach ?

Dzięki.
                  Zobaczymy, napewno po sesji :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X