Ja się podłączę ze swoim pytaniem. Robię podobną skrzynkę pod mds'a o trochę innych wymiarach ale tylna ścianka również jest nachylona pod kątem 75'. Wczoraj zacząłem walczyć ze ścięciami na końcach górnej i dolnej płyty- poddaję się. W jaki sposób odręcznie z użyciem tylko pilnika i kątówki zrobić na całej szerokości płyty kat 75' tak aby tylna ścianka przylegała idealnie? Czy po prostu zostawić to tak jak jest, skręcić wkrętami i zaszpachlować szczeliny?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Prosze o pomoc MDS08
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S.tylko ze ja bym dal rowniez z boku ten tunel - praktyczniejsze. ale na gorze tez moze byc
Zamieszczone przez Pawel S.jezeli szczeline chcesz miec na calej szerokosci to tunel bedzie duuuuzo dluzszy
a mógłbyś coś doradzić/wyliczyć co do wymiarów szczeliny
Tak to ma wyglądać:
Zamieszczone przez maaalytylko pilnika i kątówki
Skomentuj
-
troche bez sensu
wez 2 plaskowniki stalowe i przykrec je do plyty. jeden na dole na skraju plyty a drugi na gorze odsuniety odkrawedzi (narysuj sobie na kartce kat 75 stopni i zmierz ile to bedzie dokladnie)
wtedy szlifujesz ta tarcza. plyta szybko zniknie a plaskowniki beda ograniczaly ilosc zbieranej plyty
Skomentuj
-
Wszystkie skrzynie do mds08 sa ze skosem 75 stopni, a ja potrzebuję skos 65 st. Czy są jakieś projekty skrzynek br do mds08 ze skosem 65 st proszę i linki lub wstawienie rysunków. Prośba skierowana raczej do PawłaS bo jego projekty widziałem, ale jak ktoś ma sprawdzony projekt to również bardzo chętnie je zobaczę. Pozdrawiam,
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szymon332Wszystkie skrzynie do mds08 sa ze skosem 75 stopni, a ja potrzebuję skos 65 st. Czy są jakieś projekty skrzynek br do mds08 ze skosem 65 st proszę i linki lub wstawienie rysunków.
http://rapidshare.com/files/22956838..._zamknieta.PDF
:cool:
b-r sprawdzalem osobiscie. dodaj wzmocnienia na tylna scianke i jest OK. z tunelami zadnego problemu.
zamknietej nie testowalem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.z tunelami zadnego problemu.
Jeżeli tak to mają być dwa kołnierze na obu końcach - czy tunel wewnątrz powinien kończyć się bez kołnierza?
Jak wygląda takie wzmocnienie? :neutral:
P.S.
Podana wersja br idealnie odpowiada mi wymiarami :smile: .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szymon332Jeżeli tak to mają być dwa kołnierze na obu końcach
nie zrobilem zdjecia wiec nie pokaze jak to ma wygladac. ale zrozumiales co i jak
nie wiem na ile jest strojone ale brzmi dobrze wiec nie ruszalem :PZamieszczone przez szymon332Jak wygląda takie wzmocnienie?
Skomentuj
Skomentuj