Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub+ wzmacniacz do golfa 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na SCA jak coś nie kosztuje 1000zł to nie ma prawa zagrać, Diorki mam u siebie na testach obecnie, i robię recenzję. Więc za pare dni coś się tam ukaże. Dla mnie zestaw jest warty kupienia.

Ok, sherwood akurat mi się na razie przyda na parę dni (próbuje aktywnie diorki) więc jest zaklepany dla Ciebie.

Skomentuj

wyjatkiem jest r6a
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

LightSound jak możesz to zrób porównanie tego zestawu diory do np. Amy BL 160 i missiona, zestawu GMS'a 960XT i Helixów Dark Blue. Te zestawy biorę pod uwagę i nie wiem na co się zdecydować. Radyjko wybrałem Kenwooda 4547UW.

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
          Amy BL 160 i missiona
          Tego nie słuchałem, no missiona tak, ale amy nie.

Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
          GMS'a 960XT
          To słuchałem, ale nie u siebie, i nie miałem na testach, więc za bardzo pisać też nie chce,bo nie wiem na co stać zestaw na prawdę.

Helixy każdy zna, spoko

Ogólnie napiszę trochę więcej - wooferki jednak szybko się kończą - nie przyjmą 100W z HPF 50Hz. Jeden prawie upaliłem, ale Ciiii :P Żyje i ma się dobrze :)
          Kick jest bardzo fajny, nawet zróżnicowany i czytelny. Zejścia mega nie ma się co spodziewać, ale ogólnie jest wystarczająco.
          Z radia nie ma co zasilać tego zestawu - same przestery itp jak się chce trochę głośniej posłuchać.

A elvis18 - planujesz wzmacniacz i wygłuszyć furtki? Bo jak nie, to brałbym AMY, potem Helixy, na końcu GMSy, ale te nowsze (same midbasy, a na górę missiony).

Skomentuj

a dlaczego uwazasz, ze Amy dobrze zagraja w nie wygluszonych drzwiach?
            wg mnie to sa dobre glosniki i dobrze przygotowanych drzwiach potrafia zaskoczyc
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To jest jasne, że lepiej zagrają wszystkie zestawy w wygłuszonych, niż nie wygłuszonych. Ale nie każdy może sobie na to pozwolić, a patrząc na parametry, ama dobrze radziła by sobie w odgrodzie, tak więc w niewygłuszonych drzwiach także.

Skomentuj

no ale odgroda to sa wlasnie wygluszone drzwi
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Patrząc na to w czym pracuje głosnik, to wytłumione drzwi stwarzają komorę którą można nazwać nieszczelną obudową, jest ograniczenie przestrzeni przez blachę za głośnikiem? jest.

W przypadku niewygłuszonych, jest ograniczenie przestrzeni z tyłu, a z przodu już nie (chyba że przez nieszczelną tapicerkę).

Pisze na ten temat dość obszernie DynaMat w swoich pdfach, na których się wzorowałem pisząc prace na seminaria.
                  Są tam także pomiary o które Ciebie pytałem, wygłuszonych i nie wygłuszonych drzwi, oraz wiele innych ciekawych rzeczy.

Skomentuj

LightSound auto to ibiza system porsche 3 drzwiowa ta stara kanciasta i tak wygłuszyłem tylne boczki taśmą dekarską tytan bo wiadomo stare auto i tapicerka trzeszczy, teraz będę wygłuszał bagażnik, przednie drzwi i wszystko co trzeszczy i skrzypi, bo to irytuje bardzo. Radyjko ten kenwood(powinien na środę być) on ma niby 2x30w rms. Wzmacniacza chyba nie podłącze do zestawu przedniego, bo radio ma tylko parę RCA i do tego będzie podłączony Audio System X-Ion 12 w budzie 48 litrów szczelinowej strojonej na 36hz tak zaleca producent lub 32 litry zamknięta 47hz, ale chyba zrobię szczelinową. Miał być Stx 12 AA pisałem do Pawła czy się nada i by się nadał, ale dalej go nie ma dlatego jest x-ion. (aha Paweł S. ja chcę tylko dobry dźwięk nie jestem dresem i chcę kulturalnie słuchać muzyki w małej ibizce, a zapas mocy się przyda jak np. kupię kiedyś jakiegoś sedana dlatego tak duży głośnik Głośnik ma 450w rms i sprawność 93db wersja jednocewkowa tyle wiem. Wzmacniacz Hifonics Zeus, który w mostku ma niby 600w rms@4ohm. No i właśnie nie wiem jaki zestaw przedni i jakie kable by były dobre, żeby to podłączyć. Chciałem dietza, ale czytałem, że łapią zakłócenia, więc raczej odpadają. Wiem tylko, że średnica plusowego najlepiej 35mm tak jak zaleca nazar w swoim poradniku. Nie wiem jeszcze jak ja upcham głośniki 16cm w drzwi, bo fabrycznie są 13cm:/ (zrobię najlepiej zdjęcie drzwi i chłopaki coś pomożecie) Jak coś źle napisałem to proszę się nie śmiać jestem amatorem, ale dużo czytam na diyaudio i uczę się od innych

Skomentuj

elvis18 a mógłbyś mi offtopa nie robić ? , czyli co LightSound złe te Diory ?? bo juz je zamowiłem ??
                      i chyba do tego wezme tego Viba

Skomentuj

Sorki kolego, że podczepiłem się pod Twój temat, ale nie chciałem zakładać nowego, bo i Tobie i mi chodzi o złożenie jakiegoś przyzwoitego sprzętu, tylko Ty masz golfa, a ja ibizę i myślę, że obydwoje skorzystamy z dobrych rad chłopaków:)

Skomentuj

to poczekaj aż ja skończę a potem sobie będziesz pisał . OK?

LightSound bo czekam , tylko właśnie na opinie Twoja bo bym już zamawiał bo dzisiaj się zabrałem za boczki
                          Last edited by riczmond; 21.05.2012, 17:20.

Skomentuj

Zamieszczone przez riczmond Zobacz posta
                            czyli co LightSound złe te Diory ?? bo juz je zamowiłem ??
                            A czy ja napisałem gdzieś że złe? Za 130zł to jest pełen wypas, tyle co potrzebują poprawnego montażu, czyli wytłumienia oraz wzmacniacza, bo radio połykają na spokojnie. Ale pod Signatem ROC 3 sobie radziły (40W na kanał).

Bez wytłumienia i HPF tego nie da się słuchać (a tak jest u 95% poczatkujących) wpadają w przester, pojawia się efekt podobny do dooplera, dopiero jak wsadzi się je w porządnie przygotowany samochód, to potrafią zaskoczyć wiele parokrotnie droższych zestawów.

i chyba do tego wezme tego Viba
                            Myślisz o black air? od razu odradzam, nie pasują brzmieniowo. O dziwo polecę także nowe i tanie suby Krugera - wzmacniacze nie udały im się, a głośniki nawet nawet :)

Skomentuj

Nie no tego VIBE slr12 co poleciłeś

Skomentuj

Nie no tego VIBE slr12 co poleciłeś
                                Jak ma pasować do siebie, to bym brał Phase, bo Vibe to inne granie.

Ew jest teraz: http://allegro.pl/jl-audio-12w1v2-uz...357918992.html

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                  Jeden prawie upaliłem, ale Ciiii :P
                                  no stary masz pozamiatane :mad:

Skomentuj

Zamieszczone przez ejanek Zobacz posta
                                    no stary masz pozamiatane
                                    Spoko, tylko zaśmierdziało delikatnie z niego, a po 3min już czuć nie było. Podrzucę Ci parametry lewa prawa strona jak coś :)

Skomentuj

Zaśmierdziało to mnie uspokoiłeś nie powiem

Skomentuj

yyy LightSound zapodaj jakies wzmacniacz pod te diory i tego Vibe SLR bo juz kuźwa nie mam pojęcia jedni mówia ze ten sherwood nie da rady drudzy ze 2gi wzmak trzeba ja juz nie wiem...

a co myslisz o tym wzmacniaczu Rodek R4100n ??
                                        Last edited by riczmond; 23.05.2012, 15:34.

Skomentuj

Sherwood był wzmacniaczem który w moim samochodzie gościł najdłużej (a to bardzo dobry znak) - bo przód każdy obsłużył i suba do 350W także, a jego jakość jest bardzo dobra. Gdybym miał go osobiście kupować drugi raz - dałbym spokojnie za niego 400-500zł, bo patrząc na inne 4 kanałówki w tej kasie co wymieniłem, jest im godnym konkurentem. Zobacz na zdjęcia środka albo na pomiary ze strony http://amp-performance.de/293-Sherwood-A100X4.html

Jak widzisz wyżej pisałem iż diory dało się spokojnie zasilić a nawet o mało co spalić - grały nadal bez zniekształceń, bardzo głośno i miło, ale przyciszyłem, bo znam sherwooda i jego możliwości. Na subie najczęściej testuje głośniki 300W rms 4ohm, i nie uważam żeby z jakimś sobie nie poradził. Tyle co teraz mam Xeteca który ma 350W tyle że Re wynosi 2,4Ohm więc przy głośniejszym słuchaniu wzmacniacz się wyłącza, (działa zabezpieczenie nad prądowe) bo w mostku nie obsługuje 2ohm tylko 4ohm.

Co do rodków - jak śledzisz, to wiesz że ostatnio sprzedawałem dwa - R680A oraz 1900N.

Nie słuchałem tej najnowszej serii "N" jako wzmaki na przód (bo 1900N to monoblok) - ale R680A która uważana jest za lepszą serie ("I" to niby najlepsza), nie zachwyciła mnie względem choćby omawianego Sherwooda. Wzmak ma głębokie sprzężenie zwrotne i nie radzi sobie na wysokich tonach kompletnie.

Wybór należy do Ciebie, sherwood jest domyślam się do weekendu na alle, potem będzie mi potrzebny, chyba że się sprzeda.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X