Myślisz o black air? od razu odradzam, nie pasują brzmieniowo. O dziwo polecę także nowe i tanie suby Krugera - wzmacniacze nie udały im się, a głośniki nawet nawet :)
tzn ja juz kupilem tego viba slr 12 tzn ze nie beda do siebie pasować "brzmieniowo" ??
no ale najpierw powiedzial zeby bkupic diory na przod wiec kupilem a potem z propozycji suba wybralem Viba slr12 , a potem napisal ze nie pasuja do siebie brzmieniowo , wiec zapytalem o co chodzi
no ale najpierw powiedzial zeby bkupic diory na przod wiec kupilem a potem z propozycji suba wybralem Viba slr12 , a potem napisal ze nie pasuja do siebie brzmieniowo , wiec zapytalem o co chodzi
Tzn ok, może robię zamęt, bo już troszkę inaczej słucham niż początkujący, i wiem, że to inne brzmienia, zresztą może Tobie się spodobają takie.
Ale Ty tego nawet pewnie tego nie usłyszysz, więc nie ma powodów do obaw, vibe też będzie ok.
nie wiem jak mozna to komus polecic albo powiedziez, ze to dobrze gra
To jaką masz alternatywę dla nich do 150zł ogólnie dostępną?
Ty już słuchasz inaczej, nie tak jak na początku.
Ja jeżdżę teraz z tymi diorkami z przodu, bo i tak cały system mam w modernizacji, bez suba.
Pytam znajomych o to jak to wg nich gra, każdy po odsłuchu wysiada i mówi że "zaje..ście".
Doszukują się nawet różnic między tym co gra u nich - że np. "bas jest bardziej zróżnicowany i jest go więcej"
czy że "głos dobrze i czysto słychać", albo "syczki nie klłują w uszy" - to są opinie ludzi dla których ten zestaw jest przeznaczony.
Przecież ja czy Ty nie będziemy tego teraz słuchać, bo wiemy, że nie jest to żadna rewelacja względem tego co szukamy - ale spójrzmy obiektywnie, do 150zł ciężko kupić w ogóle jakiś zestaw, a tutaj jest wiele aspektów, które szczerze powiedziawszy są na duży + dla diorek.
Można je podpiąć pod wzmacniacz, zwrotnica jest dobrze zaprojektowana (właśnie robię pomiary), całość jest sensownie dobrana, nie gra to najgorzej, a i tak dużo lepiej niż seryjne nagłośnienia.
To jaką masz alternatywę dla nich do 150zł ogólnie dostępną?
Ty już słuchasz inaczej, nie tak jak na początku.
Ja jeżdżę teraz z tymi diorkami z przodu, bo i tak cały system mam w modernizacji, bez suba.
Pytam znajomych o to jak to wg nich gra, każdy po odsłuchu wysiada i mówi że "zaje..ście".
Doszukują się nawet różnic między tym co gra u nich - że np. "bas jest bardziej zróżnicowany i jest go więcej"
czy że "głos dobrze i czysto słychać", albo "syczki nie klłują w uszy" - to są opinie ludzi dla których ten zestaw jest przeznaczony.
Przecież ja czy Ty nie będziemy tego teraz słuchać, bo wiemy, że nie jest to żadna rewelacja względem tego co szukamy - ale spójrzmy obiektywnie, do 150zł ciężko kupić w ogóle jakiś zestaw, a tutaj jest wiele aspektów, które szczerze powiedziawszy są na duży + dla diorek.
Można je podpiąć pod wzmacniacz, zwrotnica jest dobrze zaprojektowana (właśnie robię pomiary), całość jest sensownie dobrana, nie gra to najgorzej, a i tak dużo lepiej niż seryjne nagłośnienia.
jak zaznaczylem na poczatku nie jestem audiofilem a napewno bedzie to lepiej gralo jak glosniki w podszybiu (glosnik wyciagniety z zestawu 5.1 i 2 kolumny od wiezy) mozecie sie smiac ale lubie sluchac muzyki i musialem miec cos co bedzie gralo na ten czas
co do dior duzo o nich przeczytalem i widzialem wiele pozytywnych opinii , wiec napewno bedzie to w **** lepiej gralo niz to co mam teraz
MYSLE ZE OGARNE TA TAPICERKE BO NIE CHCE ROBIC KASZANY
ale czy cena jest powodem, zeby uznac, ze dobrze graja?
Nie zgadza sie to z moja filozofia
lubie dobrze grajace tanie zestawy, sam kombinuje, zeby bylo najtaniej a dobrze
ale niestety te glosniki do nich nie naleza
ale nikt nie powiedzial ze cena jest tutaj jakoscia , ja poczytalem o nich na innym forum i tez bylo paru ludzi ktorzy mowili " ze za te pieniadze to nie ma prawa grac" jednak wiekszosc mowila ze sa dobre , wiec sam sie zdecydowalem na nie a LightSound tylko to potwierdzil
ale czy cena jest powodem, zeby uznac, ze dobrze graja?
I odwrotnie, cena jest powodem żeby uznać, że źle grają?
Każdy ma swój gust, o tym się nie dyskutuje. Dla mnie ten zestaw deklasuje wiele innych, dużo droższych. Nie wiem jak to się ma do amy i missiona, ale nie sądzę żeby jakoś odstawały od siebie te zestawy.
To może inaczej, napisz dlaczego wg Ciebie to nie gra?
Owszem, ja odniosłem się - no ale chyba nie będziesz porównywać tego zestawu na równi z zestawem 10x droższym bo oba służą do tego samego?
Ktoś na SCA postawił ten zestaw wyżej niż Focal kr2, no grubo przesadził, no ale wszystko można na forum napisać przecież, a potem niech 1/10 zapamieta, uwierzy i poda dalej, powstają mity...
Przecież praktycznie wszystko jest droższe od tego zestawu. Nie oceniam go pod kątem audiofilskości, tylko przyjemności z grania.
Tani zestaw GMSa na 1765 czy 1865 ratuje fajna i ciepła średnica z midwoofera, ale tweeter jest gorszy niż tutaj. Kick porównywalny, zejście dużo lepsze w Diorach.
Helixy DB62 - dla mnie średnica porównywalna, w obu deko podbarwiona, dół i góra pasma na korzyść zestawu diory.
Zestaw Krugera który testowałem - tutaj tak samo kruger broni się lepsza średnicą, ale dół i góra pasma na korzyść diory.
Do macromów nie ma co porównywać, tutaj wszystko lepsze w diorze.
Do 300zł ten zestaw nie ma konkurencji z nowych dla mnie. Powyżej tej kwoty, zaczynają się zestawy które oferują już lepszą średnice i wysokie niż w diorze, ogólnie są lepsze.
Wiec każdemu kto będzie miał 300zł na wydanie na nowy zestaw, polecę zestaw Diory, a za 150zł niech kupi 2 maty GMSa i wytłumi sobie drzwi.
Co do missiona i amy, z tego co widzę, mission jest ratunkiem dla tego zestawu, jest dość nisko cięty, ama nadrabia basem, a średnica jak sam pisałeś, jest deko schowana.
Missiona znam dobrze, już mi się szczerze znudził, choć nadal nie ma konkurenta w swojej cenie. Woferek amy, o nim też pisali różne cuda jak i o tym zestawie.
Skomentuj