Jest jakiś przewidywany termin tego stxa ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sub+ wzmacniacz do golfa 2
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ejanek Zobacz postapodaj z łaski swojej pełne oznaczenie
orientujesz się z ceną ?
riczmond, pokaż Ty tą zwrotnice - to nie jest wina zimnych lutów, lub niedbałego połączenia głośników?
Kond 4,7uF powinien być ok - powinien trochę załatać dziurę w podziale, jednak i tak przydał by się kontrolny pomiar do tego. Jakie te kondensatory? MKP czy elektrolityczne?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
riczmond, pokaż Ty tą zwrotnice - to nie jest wina zimnych lutów, lub niedbałego połączenia głośników?
Kond 4,7uF powinien być ok - powinien trochę załatać dziurę w podziale, jednak i tak przydał by się kontrolny pomiar do tego. Jakie te kondensatory? MKP czy elektrolityczne?
Jakie te kondensatory? MKP czy elektrolityczne? - nie znam sie na tym wiec nie bede sceimnial poszedlem pokazalem ze takie mi trzeba i dali
Skomentuj
-
Bo już nie raz poprawiałem partyzantkę po kimś innym - kable splecione palcami zamiast zacisków albo zalutowania, nawet nie zaizolowane, albo zaizolowane ze sobą lub inne cuda. Potem kabel dotyka karoserii a więc masy i dzieją się cuda.
To pokażesz wreszcie zdjęcie tych zwrotnic/kondensatorów? Wróżkami nie jesteśmy, a w sklepie mogą różne kity wciskać, nadal nie powiedziałeś jakie wartości masz...
Skomentuj
-
kondesatory zmienilem na 4,7 , spalilo jeden tweeter ale na szczescie mam zapas od kolegi , oddalem do znajomego on bawi sie w te klocki i postara mi sie to naprawic
---------- Post dodany o 09:44 ---------- Poprzedni post o 15:51 ----------
skonczylo sie na przegrzanym midbasie i spalonym tweeterze , jakies pomysły na zestaw do 300 zl ?, nie mowie ze ten zly no ale
Skomentuj
-
Hertz HSK lub Morel Tempo przynajmniej będzie leżał Sherwoodowi skoro masz 2x100W rms na przód.
Chyba że dobrze ustawisz gaina, to możesz kupić mniej wymagający mocowo zestaw jak np. Paweł S polecił beyme.
Niestety powiem że z diorami miałem ten sam problem, jeden z midbasów niestety ale dość szybko dał znać o tym, że nie lubi mocy, oznajmując to niewdzięcznym zapachem przypalonej cewki. Realnie co ten zestaw może przyjąć to 50-60W max.Last edited by LightSound; 28.07.2012, 14:21.
Skomentuj
-
Teraz to co najwyżej możesz wystawić na allegro jako uszkodzone, a nie na gwarancje dać. Oddać na gwarancje mogłeś, jak zwrotnica się zepsuła.
Diora nie podała żadnych warunków pomiaru mocy, więc moc wcale nie musi być zawyżona, nie chce nic mówić - ale w takich przypadkach wina jest zawsze użytkownika - w tym przypadku moim zdaniem było nieodpowiednie ustawienie gaina, co przy niższym podziale przez większy kondensator dla wysokotonowca go usmażyło. Midbas - no cewek nie mają rewelacyjnych co się mogłem przekonać na własnej skórze.
Skomentuj
-
ja chyba dostałem jakiegoś ulepa bo na midbasie jednym widac klej na glosniku ... no ale nic przeciez mi nikt za to pieniedzy nie zwroci ...
---------- Post dodany o 10:54 ---------- Poprzedni post o 00:27 ----------
no to jakies konkretniejsze propozycje ??
---------- Post dodany o 13:42 ---------- Poprzedni post o 10:54 ----------
http://allegro.pl/focal-165-access-a...509254782.html
moze cos takiego ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postapoza tym nie slyszalem o przypadku upalenia tweetera jakiegokolwiek na kondensatorze 4,7uF
pogrzebał i ma
a jakość zwrotki w diorze to tragedia w mojej cewki latają
Skomentuj
Skomentuj