Vitu, to tak na próbę przełóż drzwiami. Chodzi o to, że wyeliminować problem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wadliwa instalacja Seat Leon
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukaszjeszcze sprawdź jak się z tylu światła świecą, czy nie ma dyskoteki
Vitu, czy ty kiedykolwiek robiłeś taką instalację czy jest to twój pierwszy raz?
Robiłem wiele razy , zajmuje się tym o 2 lat , co prawda montuje dla znajomych a nie zarobkowo.
Problem leży w tym ze samochód przyjechał z Holandii już z instalacja wadliwa , gdybym ja ją zakładał od początku pewnie bym wiedział gdzie popełniłem błąd.
Auto ma masę jakiś przeróbek , ktoś sam zrobił podgrzewanie foteli a potem poodcinał kable , kolo aku mam mnóstwo poucinanych kabli , jakieś czujniki , alarmy wszystko to było kiedyś zamontowane a potem porostu odcięte.
Ogólnie samochód jest w dobrym stanie jednak coś jest nie tak z instalacja , nie domyka drzwi kierowcy , po otworzeniu drzwi w środku powinna zapalić się lampka oświetlająca jednak tak się nie dzieje , nie działa klakson.
Skomentuj
-
Witajcie!
pamiętałem że kolega miał podobny problem, więc nie zakładałem nowego wątku.
Sprawa jest u mnie skomplikowana - Radio Alpine cda7878r z 3 parami RCA, wszystkie 4V i dc/dc converter. Do tej pory słuchałem przodu prosto z radia, a subwoofer puszczony był z sherwooda a100x4 - w planach miałem podpiąć przód do wzmacniacza i tak dziś się stało, poprowadziłem kable 2x1,5 do głośników, i dodatkowy kabel RCA.
Wszystko było ok, skończyłem robotę, posprzątałem - chciałem wyjechać autem na podwórko - odpalam, a tu ciach - słychać alternator ;/
Gdy odepnę jedne RCA - albo od suba albo od frontów - nic nie brumi.
Zamieniałem miejscami, zmieniałem przewody na innych firm - na 4 jest tak samo, wyjąłem rca na wierzch (środek samochodu) nic to nie dało.
Zmontowałem prosty filtr przeciwzakłuceniowy z 2x 2200uF i cewki, nic to nie pomogło, dałem bezpośrednio z aku zasilanie do radia - bez zmian.
Próbowałem masy z różnych miejsc - takze niczym to nie skutkowało.
Jest już ciemno i dałem sobie na dziś siana z tym zjawiskiem, do jutra
Teraz podsumujmy, na wpiętej do radia jednej parze RCA jest ok, problemem jest gdy podepnę drugą parę do wzmacniacza 4 kanałowego.
Czyli domyślam się, ze wina jest gdzieś w radiu lub wzmacniaczu - w vectrze takie cuda się nie działy, miałem 3 wzmacniacze podpięte pod nią i nie było pisków.
Teraz wzmacniacz -
Zastanawia mnie budowa - gdy pracują dwa z pośród 4 kanałów, to czy działa tak jakby połowa wzmacniacza, tj jedna przetwornica itd?
Może gdy załączają się obie - to wtedy pojawiają się szumy z altka? Chociaż podpiąłem na razie przez kabelek Y i działają teraz 4 kanały bez trzasków z alternatora.
Nie mam na razie innych wzmacniaczy, ani innego radia z wieloma RCA.
Co radzicie koledzy?
Wszystko jak należy, kable zasilające idą z prawej strony, razem z remote.
Z prawej mam 4xRCA
Skomentuj
-
Ok spróbuje.
Przygotowałem już na jutro separator masy, kabelek do połączenia masy radia i masy wzmacniacza, najzwyklejsze RCA bez ekranu, sprawdzę też czy szum wystąpi gdy połączę przy jednym podłączonym RCA masę z drugiego wyjścia RCA przy radiu. Zobaczę także co się będzie działo na innym akumulatorze podłączonym jedynie do radia.
Jeszcze jakieś sugestie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaromas Zobacz postamoże pętla mas? odetnij od jednej pary RCA ekran tuż przed wzmakiem - niech ma masę tylko z jednej pary RCA a z drugiej tylko gorące żyłyJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
miałep podobny przypadek w hummer h2 było to samo znajomy sie skarzył na brzeczenie i trzaski co sie okazało padł regulator napięcia w alternatorze co spowodowało zrobienie sie zwarcia między grodziami w aku. dodatkowo alternator ładował 16 V !!! po wymianie aku i regulatora było wszystko ok prawdo podobnie doszło do przeciążenia regulatora. wymien aku i sprawdź może pomoże
Skomentuj
-
Sprawa rozwiązana - pomogło umasowienie radia oraz wzmacniacza kabelkiem remote, oraz puszczenie zasilania prawą stroną a sygnału lewą czyli odwrócenie ich miejscami. Co ciekawsze - buczenie zwiększało się gdy przybliżałem kable sygnałowe do kabli z pompki paliwa - które idą prawym progiem.
Skomentuj
Skomentuj