Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lw800 na stx300 ap

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez takero
    jak nie chcesz głośno to kup 8calówke jakąś, masz 200zł, dołóż jeszcze pare dych i kup mds-a 08.
    Z 10 calówek można ów hollywooda z ciekawości kupić skoro Tasior mówi że ma on wykop...
    i mogłbym tak dokładać w nieskończoność po paredziesiąt zlotych. Określiłem budżet na Max 200 zł. Tylko, że w tym przedziale nie ma zbyt dużego wyboru.
    Hollywooda bym może i kupił ale jakoś nie moge nic o nim znaleść a słowa Tasiora jakoś mnie nie przekonują.

Skomentuj

poczekajcie,niekupujcie.
      czekam na JIGA i preampa.
      Bedzie-zmierze i w domu i w aucie.
      (a zaraz nawet bez pre zmierze ;])

[ Dodano: 2006-12-26, 20:29 ]
      update:

[ Dodano: 2006-12-26, 20:34 ]
      Rmaa

Sw wygladzone 1/16 oct

Poczekajcie,bedzie pre i jig,bedzie odpowiednia buda to sie zobaczy,bo jak widac teraz pomiary moga byc zafalszowane lekko.

Skomentuj

może buszmena sobie kupić? http://www.audiosklep.pl/boschmann-7...bd1b4fcbf9e660

Skomentuj

Zamieszczone przez adam
          Może w sedanie potrzeba większej mocy ja ma Hatchbacka i aż 500 w nie potrzebuje
          Spoko,mam wciąż złożone oparcia więc?
          Co z tego że masz wzmak wykorzystywany do 50W jak w pewnym materiale w pewnym momencie pojawia się szpilka która wymusza wiele więcej mocy aby oddać efekt realizatora...
          I dlatego wożę w kufrze 0,5 kW,tak na wszelki wypadek.Choć mój sub ma tylko połowę tego...

Skomentuj

a ja powiem tak mam GTA 200 i AP i jakoś na brak mocy nie cierpie :)

Skomentuj

może by dołożyć i kupić lanzara max 12 albo http://www.ravixaudio.4web.pl/?lang=...=34&img=1&ob=1

Skomentuj

adam, ale się motasz - Ty wiesz wogóle czego chcesz ?
                Raz mówisz że tylko do 200zł i jak proponuje coś za 50zł to jedziesz po mnie,
                a 2 posty dalej pytasz się czy głośnik w takiej właśnie cenie będzie ok...
                Najpierw zdecyduj się czego chcesz, a potem pytaj.
                ehhh....

Skomentuj

takero masz racje. Chce poprostu żeby to dobrze zagrało pod moim wzmakiem. Nie ma wyboru w tej kasie za dużego.
                  Jeden gość ma do sprzedania bsw 104 II i jak uda mi sie stargować do 200 z przesyłka to go chyba wezme

Aha i ni jechałem po tobie. Jak najbardziej moja wypowiedz była kurturalna

Pozdrawiam

Skomentuj

tak wiec skoro spl załatwia sprawe(mowa o aucie!) dlaczego rozmyslasz nad AP, lanzarem itd?? kup sobie cos estradowego, popatrz, taka 8" czy 10" bedzie miała grubo ponad 90-93dB. wtedy nawet z radia to pociagniesz.

i sprecyzuj sie czego oczekujesz od głosnika (sub)niskotonowego, bo narazie srednio mozna rozszyfrowac co Ci sie podoba. masz teraz LW800 w 35L a to muł straszny(miałem, wiem). latasz miedzy lanzarem, "buszmenem", AP, BSW, nie wiadomo jaki efekt chcesz osiagnac.

Skomentuj

Jajchętniej to wziołbym 2 suby. jeden z miękkim i glębokim basem a drugi z szybkim kopiącym z dobrym impulsem. Bliżej mi chyba do tego drugiego.
                      Opyla się BSW 104II w skrzyni nie wykończonej za 200?

Skomentuj

Zamieszczone przez adam
                        Jajchętniej to wziołbym 2 suby. jeden z miękkim i glębokim basem a drugi z szybkim kopiącym z dobrym impulsem.
                        lepiej kupić jednego ,ale uniwersalnego ;]
                        No ale nie ma się co oszukiwać - za 200zł takiego nie kupisz...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          lepiej kupić jednego ,ale uniwersalnego ;]
                          No ale nie ma się co oszukiwać - za 200zł takiego nie kupisz...
                          Wiem.
                          Co myślicie o Tym bsw. Warto? Ma jeszcze gwarancje 1,5 roku

Skomentuj

w jakiej budzie?? to bardzo wyczulony na obudowe i strojenie głosnik.

Skomentuj

Zamieszczone przez Grze
                              w jakiej budzie?? to bardzo wyczulony na obudowe i strojenie głosnik.
                              Chyba 30 litrów a na ile strojone to nie wiem.
                              Kupuje go za 200 zł. Mam nadzieje, że się nie zawiode.

[ Dodano: 2006-12-29, 22:47 ]
                              28 litrów ma buda

[ Dodano: 2006-12-30, 20:31 ]
                              No i po sprawie.
                              Kupiłem bsw 104II w obudowie 28litrów. głośnik jest magnesem na zewnątrz i robi naprawde duże wrażenie. Ktoś by powiedział, że ż przodu jest odpustowy ale tył to poprostu masakra.
                              Sub musiał mieć dokładnie taki wymiar ponieważ grał pod siedzeniem w T4. Był wkomponowany w miejscu oryginalnej lodówki. Kiedy go pierwszy raz usłyszałem w T4 to była poprostu porażka, dudnił jak beczka. W moim aucie było już o wiele lepiej. Po powrocie do domu odkęciłem głośnik i okazało sie, że nie ma wygłuszenia. Dałem trochę gąbki i jest o wiele lepiej. Teraz wiem że już nic mi więcej nie potrzeba. Czuć bas niesamowicie. Głośnik ma duży spl.

Tylko coś mi strojenie nie pasuje. Nie mierzyłem rurki ale patrząc na notę producenta to w moim strojenie jest za niskie. Rurka ma mieć 6 cm średnicy i 15 długości ale na oko widać że jest za długa.

Dziękuje wszystkim za pomoc.

Skomentuj

28L to za mała buda. strojenia nie podwyzszaj bo bedzie lipa.

Skomentuj

buda ma teraz 28 litrów i strojona jest napewno niżej bo zamiast 15cm br ma 22 (przy średnicy 6 cm. Zainstaluje jakś programik i zobacze na ile jest wystrojony.

Skomentuj

strojenie najlepiej jigiem mierzyć bo to co pragramy pokazują to się nieraz nijak nie ma do prawdy :)

Skomentuj

a jak go nie mam? zrobie bude według producenta

Skomentuj

a może spróbuj zrobić na ucho ?
                                        wsadź jedną rurke, posłuchaj dłuższą chwile, potem wsadź drugą i też posłuchaj - najlepiej tych samych kawałków.
                                        Chwile to zajmnie,ale będziesz wiedział co Ci się najbardziej podoba.

Skomentuj

Jak nie masz JIG-a to zapodawaj sygnał z generatora, w momencie kiedy głośnik najmniej się wychyla masz fb.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X