Ja to już mam taki magazyn zrobiony, że aż szkoda patrzeć jak leżą części :P Kilka atmeg 8 i 16, dwa fajne lcd czarny z białymi literami i biały z czarnymi i właśnie lecą z allegro dwa niebieskie z białymi, po 13zł sztuka koleś sprzedaje. Chociaż zastanawiałem się nad graficznym, bo ich cena już jest atrakcyjna i bajer niezły :) Teraz chwilkę znajdę i projektuję płytki. Wszystko prawie na SMD.
zastanawiałem się nad graficznym, bo ich cena już jest atrakcyjna i bajer niezły
Też chciałem kupić, bo mam schemat jak pod LPT podłączyć, ale jak się dowiedziałem jakie te wyświetlacze po "atrakcyjnych" cenach są duże to zrezygnowałem :P
Ogólnie to nie polecam tda7318. Miałem go kiedyś. Kupiłem kita z Nowego elektronika. Jeszcze wtedy nie miałem takiego pojęcia o elektronice. Był to gotowy przedwzmacniacz. Sterowanie z at89c51 +lcd +pilot.
Co do samgo przedwzmacniacza to nie nazwał bym go Hi-end'em. Wprowadza sporo podbić i zakłóceń, przedewszystkim to "szumi". Dodatkowo przy podgłaśnianiu( na końcu skali) słychać "pykanie" ,a regulacja barwy jest "taka sobie".
Pamietam, że dopiero po zmianie elementów odpowiedzialnych za punkt odciecia filtrów i zastosowaniu bufora lampowego jakoś nabrało to ogłady. Ale ogólnie to średnio byłem z niego zadowolony.
Innym minusem, dosyć sporym swoją drogą, były strasznie czułe wejścia. Wystarczyło np. przy podłączaniu kompa dotknąc przypadkowo kablem do obudowy i już miałem jeden kanał mniej. Upaliłem tak 3 z 4 kanałów selekcjonera wejściowego.
Abstarchując od tego, może wystarczył by taki układ: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12437
Regulacje barwy można zrobić analogowo, aczkolwiek nie jest az tak potrzebna.
Ja mam 3xTDA7318 ale go użyje tylko do LMa, a PGA planuje do uniampa jak tylko troszkę czasu znajdę. Dodatkowo wzmacniacze operacyjne OPA i jakość nie powinna być zła :)
Witam po długiej przerwie !! No Panowie obsługi PGA2311 w BASCOM nie mam to, więc nic nie zrobię. Z moim układem niestety stoję w miejscu :( Musze jeszcze wykonać układ testowy RC5. Jak tylko wypali tester RC5 to układ będzie w przyszłym tygodniu, ale nie obiecuje :( (szkoła). Pozdrawiam Was!!
Tylko skonfigurować SPI (hardware , software), wyliczyć wartość zmienej volume i wysłać ją po SPI jak pokazałem wyżej :).
To jest powiedzmy 100x prostsze niz napisanie obsługi tda7318 .
jak by mi 10 minut temu ktoś powiedział DFT można odpalić na atmedze8 to bym mu kazał...
A okazuje sie ze można, nie doceniałem jednak tych klocków :-)
pozdrawiam
Nie wytrzymałem... Następnym razem jak już wklejasz jakiś link bezpośrednio do obrazka pomyśl o jego rozmiarze i wygodzie czytania postów.
Pozdrawiam
Takero
Mam tylko jedno małe pytanko a własciwie ich stosik :mrgreen:
1. Ile to kosztuje??
2. Jak wspolpracuje z Uniampem??(jaka regualcja czy da sie cicho sluchac itd)
3.Czy bedzie ktos wykonywal takie układy na zamowienie??
4. Sterowanie odbywa sie za pomąca potencjometry z silniczkiem czy elektronicznie na przyciski czy z pozycji pilota??(sorka jak nie doczytalem ale temat jest juz długi :mrgreen: )
5. Czy mozliwe tez jest wyjscie na suba w tym układzie??
6. Jakie sterowania sa uwzględnione(niski,wysoki,balance i cos jeszcze??)
7. Jak sterowany jest selektor??
Pozdrawiam a co nie doczytałem to przez moją gapowatośc i sory za to :wink:
Skomentuj