Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz do UNIamp-a TDA7318 ATMEGA32

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a czy budowe na pga2311 bierzesz pod uwage moze pozniej ?

Skomentuj

Ja to już mam taki magazyn zrobiony, że aż szkoda patrzeć jak leżą części :P Kilka atmeg 8 i 16, dwa fajne lcd czarny z białymi literami i biały z czarnymi i właśnie lecą z allegro dwa niebieskie z białymi, po 13zł sztuka koleś sprzedaje. Chociaż zastanawiałem się nad graficznym, bo ich cena już jest atrakcyjna i bajer niezły :) Teraz chwilkę znajdę i projektuję płytki. Wszystko prawie na SMD.

Skomentuj

zastanawiałem się nad graficznym, bo ich cena już jest atrakcyjna i bajer niezły
        Też chciałem kupić, bo mam schemat jak pod LPT podłączyć, ale jak się dowiedziałem jakie te wyświetlacze po "atrakcyjnych" cenach są duże to zrezygnowałem :P

Skomentuj

Na pewno więcej informacji wyświetlą niż 2x16 lub 2x20 i można wrzucić bitmapy :) A podłączanie pod LPT to raczej lipa :P

Skomentuj

Ogólnie to nie polecam tda7318. Miałem go kiedyś. Kupiłem kita z Nowego elektronika. Jeszcze wtedy nie miałem takiego pojęcia o elektronice. Był to gotowy przedwzmacniacz. Sterowanie z at89c51 +lcd +pilot.
            Co do samgo przedwzmacniacza to nie nazwał bym go Hi-end'em. Wprowadza sporo podbić i zakłóceń, przedewszystkim to "szumi". Dodatkowo przy podgłaśnianiu( na końcu skali) słychać "pykanie" ,a regulacja barwy jest "taka sobie".
            Pamietam, że dopiero po zmianie elementów odpowiedzialnych za punkt odciecia filtrów i zastosowaniu bufora lampowego jakoś nabrało to ogłady. Ale ogólnie to średnio byłem z niego zadowolony.
            Innym minusem, dosyć sporym swoją drogą, były strasznie czułe wejścia. Wystarczyło np. przy podłączaniu kompa dotknąc przypadkowo kablem do obudowy i już miałem jeden kanał mniej. Upaliłem tak 3 z 4 kanałów selekcjonera wejściowego.
            Abstarchując od tego, może wystarczył by taki układ:
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12437
            Regulacje barwy można zrobić analogowo, aczkolwiek nie jest az tak potrzebna.

Pzdr Devolt

Skomentuj

Albo PGA2311 + selektor wejść na przekaźnikach :)

Skomentuj

pisalbym sie tez na PGA2311+selektor.. szkoda ze nikt sie tym zajac nie chce a moa wiedza na to nie pozwala..:/

Skomentuj

Ja mam 3xTDA7318 ale go użyje tylko do LMa, a PGA planuje do uniampa jak tylko troszkę czasu znajdę. Dodatkowo wzmacniacze operacyjne OPA i jakość nie powinna być zła :)

Skomentuj

Przeciez jest projekt na PGA2311+selektor i wiele innych bajerow, autorem jest Msfalcon

Skomentuj

Witam po długiej przerwie !! No Panowie obsługi PGA2311 w BASCOM nie mam to, więc nic nie zrobię. Z moim układem niestety stoję w miejscu :( Musze jeszcze wykonać układ testowy RC5. Jak tylko wypali tester RC5 to układ będzie w przyszłym tygodniu, ale nie obiecuje :( (szkoła). Pozdrawiam Was!!

Skomentuj

Obsługa PGA w bascom :

Spiinit
                        Spiout Volume , 2

Koniec obsługi .

Tylko skonfigurować SPI (hardware , software), wyliczyć wartość zmienej volume i wysłać ją po SPI jak pokazałem wyżej :).
                        To jest powiedzmy 100x prostsze niz napisanie obsługi tda7318 .

Skomentuj

MariuszElektro, teraz już wiesz jak obsłużyć PGA :) Czekamy na postępy

Aaaa, i nie zamylaj, że masz tak dużo nauki na tym Libanie xD Opieprzasz się!

PS: Dzisiaj do Mariusza o 10 przyjechałem, a ten jeszcze spał :P No po prostu szok :P

Skomentuj

Pytanie do autora:
                            jak masz zamiar zrealizować analizator widma na tym LCD?
                            Pozdrawiam

Skomentuj

Analizatorów widma na LCD w necie jest pełno, więc można skorzystać z gotowca.

Skomentuj

jak by mi 10 minut temu ktoś powiedział DFT można odpalić na atmedze8 to bym mu kazał...
                                A okazuje sie ze można, nie doceniałem jednak tych klocków :-)
                                pozdrawiam

Skomentuj

ditomek, CaMIkaZEe, ditomek I wszystko jasne :) =>

http://www.mariuszelektro.elektroda....rwidmalcd.html

UWAGI MODERATORA
                                  Nie wytrzymałem... Następnym razem jak już wklejasz jakiś link bezpośrednio do obrazka pomyśl o jego rozmiarze i wygodzie czytania postów.
                                  Pozdrawiam
                                  Takero

Skomentuj

MariuszElektro, na Twojej stronie jeszcze tylko dobrego preampa brakuje :smile:

Skomentuj

bart210 Tak zgodze się w 100% :) Tylko to mam na głowie do wykonania.

Skomentuj

MariuszElektro, wrzucaj te foty w normalniejszej rozdziałce bo bez full HD nie da rady tego na szerokość zmieścić

Skomentuj

Mam tylko jedno małe pytanko a własciwie ich stosik :mrgreen:
                                          1. Ile to kosztuje??
                                          2. Jak wspolpracuje z Uniampem??(jaka regualcja czy da sie cicho sluchac itd)
                                          3.Czy bedzie ktos wykonywal takie układy na zamowienie??
                                          4. Sterowanie odbywa sie za pomąca potencjometry z silniczkiem czy elektronicznie na przyciski czy z pozycji pilota??(sorka jak nie doczytalem ale temat jest juz długi :mrgreen: )
                                          5. Czy mozliwe tez jest wyjscie na suba w tym układzie??
                                          6. Jakie sterowania sa uwzględnione(niski,wysoki,balance i cos jeszcze??)
                                          7. Jak sterowany jest selektor??

Pozdrawiam a co nie doczytałem to przez moją gapowatośc i sory za to :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X