Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Symasym PCB - grupowe zamowienie plytek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

- 2SC5200
    - 2SA1943
    - MJE15030
    - MJE15031
    - BD139
    - 2x MPSA18
    - 2x BD546B
    - 2x 2N5551
    - 3x 2N5401

1.dio, 2szt
    2.errorexe1929, 2szt

Skomentuj

a poparujesz tranzystory?? jak tak to moglbym byc chetny na pare - na 2 kanaly reszte 3 sobie puki co poczekaja i powiedz mi jakie trafo - o jakim napieciu najlepiej zastosowac oraz przedzial napiecia zmiennego trafa (przed wyprostowaniem) jakie mozna w w twoim symie zastosowac.

Skomentuj

Nie mam czasu parować tranzystorów chyba ze ktoś jest zdesperowany to niech napisze. One i tak są z jednej serii wiec pararowanie wiele nie wniesie.

błąd w druku (:

- 2SC5200
        - 2SA1943
        - MJE15030
        - MJE15031
        - BD139
        - 2x MPSA18
        - 2x BC546B
        - 2x 2N5551
        - 3x 2N5401

1.dio, 2szt
        2.errorexe1929, 2szt

[ Dodano: 2009-05-08, 16:43 ]
        Projekt został wysłany do zakładu, szacunkowy termin realizacji płytek: 20.05.09.

mini dokumentacja dla początkujących: sym_v0.2_dok

Skomentuj

a co z tym trafem?? jakie napiecia polecane do osiagniecia jakiej mocy i jakie napiecia akceptowalne dla dzialania ukladu od - do (przed wyprostowaniem)

Skomentuj

daniel69 chyba wszystko było juz powiedziane o tym układzie a ty zadajesz takie pytania. Od 2x24-32V z palcem wiesz gdzie...

Skomentuj

Ja bym dal sterujace 2sc4793/2sa1837 bo sa izolowane no i specjalnie dedykowane do 2sc5200/2sa1943.

Zamiast mpsa18 mozna dac spokojnie bc550 albo 546 i wtedy mozna podniesc napiecie zasilania bo to one sa tu najslabszym ogniwem.

No i troche pszesadziles z tym opisem uruchomienia bo dopuszczalne napiecie stale na wyjsciu to +-100mV a nie 5mV. Zaraz kazdy kto bedzie mial 10 czy 20mV zacznie zakladac temat ze cos jest nie tak. No i pr-ek od regulacji pradu spoczynkowego ustawiamy zawsze w skrajnym polozeniu! U mnie zawsze w lewym zeby prad zwiekszac w prawo a w tej plytce to nie wiem bo malo amatorow przywiazuje do tego wage i zazwyczaj plytka wychodzi jak sie uda.

Skomentuj

Zamieszczone przez flodins
                mini dokumentacja dla początkujących: sym_v0.2_dok
                ucieło tabelkę po lewej, wprwdzie można się domyślić ale...

Skomentuj

dio, mi nic nie ucina chyba ze taki kawal ze nawet niewiem ze cos tam jest

Skomentuj

poprawione

Skomentuj

zamówiłem 4 płytki do tego prosił bym o 2 komplety tranzystorów 2 <2 kanały>

- 2SC5200
                      - 2SA1943
                      - MJE15030
                      - MJE15031
                      - BD139
                      - 2x MPSA18
                      - 2x BC546B
                      - 2x 2N5551
                      - 3x 2N5401

1.dio, 2szt
                      2.errorexe1929, 2szt
                      3. jajek92 2szt.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
                        a poparujesz tranzystory??
                        zadales pro pytanie jakbys sie na tym znal...
                        Zamieszczone przez daniel69
                        powiedz mi jakie trafo - o jakim napieciu najlepiej zastosowac oraz przedzial napiecia zmiennego trafa (przed wyprostowaniem) jakie mozna w w twoim symie zastosowac.
                        a jak widac kompletnie nic nie wiesz :P

jak ja robilem zamowienia czesci do uniampa to tez padaly takie pytania. no to dla pewnosci zlapalem garsc tranzystorow i pomierzylem.
                        nie ma sensu parowac tych tranzystorow bo rozbieznosci parametrow sa na tyle male ze nawet nikt nie zauwazy roznicy :P

Skomentuj

A ja jak zwykle za późno zauważyłem.. Znajdą się jeszcze 2 płytki dla mnie?

Skomentuj

flodins, a mowilem zeby brac wiecej i kasowac exktra :P

Skomentuj

Zamieszczone przez lupuss
                              A ja jak zwykle za późno zauważyłem.. Znajdą się jeszcze 2 płytki dla mnie?
                              Mogę dać ci 2 bo zamówiłem 4[do tego 2 komplety tranzystorów] wiec zostaną 2 puste

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                flodins, a mowilem zeby brac wiecej i kasowac exktra :P
                                a kto powiedział, że zamówiłem na styk? Kupiłem sobie jeszcze trochę.

Skomentuj

to ja się dopisuje do tranzystorków

1.dio, 2szt
                                  2.errorexe1929, 2szt
                                  3. jajek92 2szt.
                                  4. damiani 4szt.

Skomentuj

Piszę się na 2 komplety tranzystorów czyli na 2 kanały.

Skomentuj

1.dio, 2szt
                                      2.errorexe1929, 2szt
                                      3. jajek92 2szt.
                                      4. damiani 4szt.
                                      4. lupuss 2szt

Skomentuj

Cena za same tranzystory nie jest zbyt wygórowana?? :>

Skomentuj

kaman777, kup i sprzedawaj,plac za wysylke, poswiec swoj czas.
                                          Cena jest jaka jest i jesli ktos jest w stanie ja zaakceptowac to sie wpisuje na liste,proste.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X