Raz dwa trzy mam już do symka PCB :mrgreen: Właśnie odebrałem paczuszkę :wink: Wielkie podziękowania flodins :!:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Symasym PCB - grupowe zamowienie plytek
Collapse
X
-
Do mnie tez juz dotarly płyteczki nie spodziewalem sie ze beda az tak zminiaturyzowane,jedynie do czego mozna sie przyczepic to do slabego wydruku opisu elementów reszta ogolnie ok,wielkie podziekowania dla flondisa za wklad jaki wlozyl w zorganizowanie plytek i za samo przeprjkeotwanie symasyma,pozdrawiam
Skomentuj
-
Takze dostalem plytke juz z samego rana. Opis nieco juz zszedl na niektorych plytkach no ale cóz, damy rade. Dzieki.
[ Dodano: 2009-05-26, 19:20 ]
I wzialem sie za lutowanie i prawie skonczylem tylko ze nie wiem jak wlutowac:
C2 i R1 oraz co to jest na prawo od potka i nad C7 - to jest R7 z nawinieta cewka,pionowo?
Skomentuj
-
Potwierdzam opisy do NASA sie nie nadają chociaz większośc ma opisy ok ale za to załatwiłem bez podnoszenia ceny miedź 105u pobielone pod soldermaską moze efekt wizualny nie zachwyca ale macie gruuubaśne ścieżki a to po odpowiednim prowadzeniu chyba najwazniejsze
swoją drogą ładnie poczta działa, wczoraj rano wysłałem
C2 R1 wlutować normalnie; najpierw R1 potem C2 (:
Skomentuj
-
Na płytce masz specjalne otwory na rezystor i na zewnatrz od tych otworow otwory na końce uzwojenia cewki wszystko jest na jednym polu,rezystory emiterowe łaczysz jak sama nazwa wskazuje z emiterem rezystora(3 nozka od strony druku)-jest do tego specjalne wydzielone pole,drugi koniec jednego rezystora jak i drugiego laczysz w miejsce rezystora z nawienieta cewka-wydzielone specjalne pola-pocynowane nie drudno ich nie zauwazyc
Skomentuj
-
tak,
tak,
rezytory emiterowe lutować od dołu w największe pola z najmniejszymi otworami,
http://wstaw.org/images/free/2009/05...02810798a6.png
http://flodins.info/pliki/sym/img/dscf5722_.jpg
Skomentuj
-
W dokumentacji czasem nie nastapil błąd,podajesz ze na rezytor R7 nalezy nawinąć cewke a sam w swoim projekcie-gotowym zlożonym ukladzie rezystor z cewka masz oznaczony jako R1 moge sie mylić,tak samo jak pisalem w poscie powyzej otwory pod R1 są wywiercona na sam rezytor i na uzwojenie-cewke
Skomentuj
-
mam pytanie na wyjsciu mamy rezystor r7 (10ohm nawiniety drutem, a nige zamisat niego zastosowac 0,1 ohm ?? bo mam akurat takie 3W a nie mam 10ohm a poza tym te 0.1 mam dobrej jakosci choc wiem z epowiecie ze rezystory nei wplywaja na dzwiek... i jak moge to czy nawijac go rowniez drutem??
[ Dodano: 2009-05-27, 08:28 ]
oraz czy zamiast bc546 mohe uzyc bc548
[ Dodano: 2009-05-27, 09:36 ]
to ze bc548 odpada juz wiem wiec pytanie tyczy tylko rezystora bo tranzystor juz wiem ze nie - spradzilem note katalogowa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez daniel6910ohm nawiniety drutem, a nige zamisat niego zastosowac 0,1 ohm ??
Skomentuj
Skomentuj