Zamieszczone przez benek161
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sym by flodins v0.2 temat techniczny
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez K0Mii Zobacz postato skoro tam ma być 100p to po co jest tyle miejsca zostawione i zaznaczone jakby miał być MKT. tez mam symki
tutaj mój sym z bardzo dobrymi elementami i parowanymi tranzystorami
http://flodins.info/x/pliki/ns/DSCF7583.JPG
wszystko widać jak na dłoni jakie elementy gdzie mają być, można dać tam ceramicznyLast edited by flodins; 02.02.2011, 05:24.
Skomentuj
-
pytanie do flodins'a moze cos poradzisz otoz gdy niepodłacze sygnału i nic do wyjscia z symem jest wszystko ok jak podłacze obciazenie wszystkie parametry zaczynaja wariowac nie wiez czym to moze byc spowodowane? Sprawdzałem paprawnosc elemetow wszystko jest ok porawiałem luty i nic to nie daje
Skomentuj
-
Panowie, uruchomiłem dwie końcówki symasym'a. Ustawiłem prądy spoczynkowe i wyizolowałem trany. Końcówki pochodziły z 5 min i wywalił się bezpiecznik na dodatniej gałęzi.
Jakieś pomysły?marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaTo jakie bezpiecznik na + i - dla dwóch symków. Zasilanie to 2x49V w DC.
Tranzystory sterujące i końcowe są OK.Last edited by zbyszek; 26.03.2011, 19:23.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaZamiast MPSA mam BC wlutorane odwrotnie. Wersja to v2. W miejsce R7 dałem zworę.
Skomentuj
-
Ja mam u siebie problem, bo podczas uruchamiania spalił mi się rezystor R26 połączony równolegle do kondensatora C6... Transformator 300VA, 2x30V prąd spoczynkowy ustawiony na ok 20-25mA, potem chce sprawdzić pod muzyką ale podczas zdjęcia zworki z wejścia układu zaczął sie jarać ten rezystor i cisza, tranzystory gorące, czy możliwe że mogłyby mi się uszkodzić tranzystory końcowe, ale prędzej US5 US6... Proszę o pomoc.
Chciałem dodać że moja wersja była przystosowana pod 2x50V zmienione odpowiednie tranzystory, a przerabiał go sam flodins, pod te 2x 50V działał, ale jak przerzuciłem się na to trafo o mniejszym napięciu, to nie wiem czy to tego wina, czy brak ostrożności z mojej strony.
Skomentuj
-
Na którym schemacie ? Bo c6 jest w zasilaniu. A R26 nie ma.
http://flodins.info/x/foto/sym_v0.2/4.png
Skomentuj
Skomentuj