Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moda na DAC-a w PC Audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nastała cisza w temacie..... Raven jest zamknięty w swoim " MAD LABORATORY " z wiadrem kawy i bawi się ze swoim "dzieckiem"

Chciałbym powrócić do tematu firmowych przetworników D/A....Ostatnio znalazłem na necie coś takiego....

http://allegro.pl/e-mu-0204-usb-0204...806870963.html

Czy jest osoba, która miała z tym styczność i może się wypowiedzieć na temat tej karty... Wiem, że ogólnie produkty E-mu są dobrej jakości....Czy ta karta może być DOBRĄ alternatywą dla DAC-ów w tej samej kwocie. Dla przykładu Audnist hud mx-1. Zaznaczam, że ważne jest dla mnie zarówno wyjście liniowe jak i słuchawkowe.

Skomentuj

Hehe. Nie miałem nawet czasu włączyć nowego DAC :P

Skomentuj

raven1985 a kiedy premiera ?

Skomentuj

Może pod choinkę się uda skończyć :P
          Na razie pokaz przed premiowy: (Właśnie poskładałem mam tak zawalone biurko że nawet nie mam jak pisać ma kompie )

Link LAN :cool:

Skomentuj

Bajka :)

A powiedź... wykorzystałeś w końcu tego Tenora na USB czy jest na DIR9001 ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
              Bajka
              Posłuchałem trochę. Na początku coś było nie tak ale zegar był generowany przez moduł DCM - PLL i pewnie jitter był rzędu grubych ns . Po podłączeniu normalnego generatora kwrcowego jest bajka :) Do tego stopnia że nie przeszkadza mi ten na cały bałagan na biurku ani kable przez środek pokoju.

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
              A powiedź... wykorzystałeś w końcu tego Tenora na USB czy jest na DIR9001 ??
              Teneor to przeszłość. Link USB jest zrobiony na STM32 + CS2200 realizuje metodę "B" opisaną tutaj http://www.atmel.com/dyn/resources/p...s/doc32139.pdf Jak powstanie docelowa platforma sprzętowa będę miał czas i chęci (i ktoś mnie nie ubiegnie :P JarekC też działał coś na AS ale temat widać zdechł na razie ) i chęci będzie mieć AVT to może opisze EP.

Skomentuj

Witam, po dłuższej przerwie powracam na forum :)

chciałbym się dopytać co sądzicie o takim urządzeniu?

http://allegro.pl/usb-coaxial-24bit-...089767803.html

Mam fajnego DAC'a Onkyo (a5vl) i chcialbym lepiej przetransportować gęste FLACi niz z uzyciem audio na plycie glownej.

Bede wdzieczny za wszelkie info czy zagra to duzo lepiej czy tylko troche czy w ogole? :)

Dzieki,
                Pozdrawiam

Skomentuj

To już lepiej na ebay
                  http://www.ebay.pl/itm/SMSL-SD-022-T...item19ca94b5ff
                  To samo i jeszcze masz obudowę. 10zł więcej.
                  Nie masz coaxial albo optyka na płycie głównej? Do wysyłania danych do DAC wystarczy.
                  HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                  CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                  Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

dzieki za odp, niby coaxial i optical jest, ale nie mam pewnosci co do jakosci wbudowanej dzwiekowki.
                    aktualnie jest przewod optyczny 1m, moze coaxial bylby lepszy?

co do tenora to sie nie upieram, ale nie chcialbym tez wydawac 450zl na m2tech hiface, o ktorym slyszalem swietne opinie.

czy jest mozliwe ze taka "dzwiekowka" i karta dzw. na plycie glownej moga wypuszczac ten sam plik audio w rozny sposob?

Skomentuj

Widzę, że chyba masz zepsuty umysł przez forum audiostereo. Konwersją do analogowego sygnału i tak zajmie się DAC Onkyo, który posiadasz. Czy zastosujesz wyjście cyfrowe z karty zintegrowanej czy te z zewnętrznej karty to nie ma znaczenia. I tak pójdą te same zera i jedynki.
                      HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                      CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                      Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Dokładnie, to tak jak rozważania na temat jakości kabla usb. Sygnał albo dojdzie idealnie albo wcale (nie zostanie odczytany).

Skomentuj

Czaruję...
                        X