Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie, nawet nie zaczynalem bo nie mam czasu

mam nadzieje ze przejdzie bo po wpisie na forum o innych sterach zaniechalem wysylki karty...
    jak nie dziala to sie wkurze bo zmarnowalem kase :???:

Skomentuj

Panowie, mam takiego Behringera i on działa bez problemu, oczywiście na XP bo na Win 7 to jeszcze nie widziałem nic co by działało. Zawsze można napisać na PW jak potrzeba.
      Dziś z ciekawości sprawdziłem na stacjonarce kumpla na płycie Gigabyte kalibrację na wbudowanej karcie Realteka. Latencja stała na poziomie 24ms (do skorygowania w SW), plik kalibracyjny (Measurement.Calib) w paśmie 20Hz-20kHz miał odchyłki maksymalnie o 0.2dB, faza na końcu pasma rozjeżdżała się o ok 3 stopnie. Kalibracja impedancji robiła się bez problemu. Więc jak widać można na zwykłych, zintegrowanych kartach.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Do Bheringerów instalowałem stery z tej strony:
        http://www.behringer.com/EN/Support/...Downloads.aspx

Wszystko działa, przechodzi kalibrację, jest stała latencja. Zresztą wcześniej w tym wątku pokazywałem wykresy.
        mozesz w takim razie opisac jak to robisz?
        mi NIC nie dziala na tych sterownikach...
        juz wiecej zrobilem na sterach dolaczonych do karty...

wkurzam sie bo moglem karte odeslac i kupic creativa...
        a tak to wtopilem kase :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          wkurzam sie bo moglem karte odeslac i kupic creativa...
          lepsze jest wrogiem dobrego
          ale chyba juz to pisalem
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            mozesz w takim razie opisac jak to robisz?
            mi NIC nie dziala na tych sterownikach...
            juz wiecej zrobilem na sterach dolaczonych do karty...
            ściągam paczkę BEHRINGER_2902_WIN32_2.8.40.zip (ja akurat mam system 32 bitowy).
            Klikam dwa razy na setup, wybieram instalację sterownika, robię to co każą zrobić w czasie instalacji, uruchamiam ponownie kompa i tyle.
            Czasami jak zniknie ikonka glośnika w pasku to wchodzę w panel sterowania, dzwieki, odznaczam i zaznaczam ponownie opcję "Umieść ikonę....." i Zastosuj.
            I wszystko działa.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pawle nie Ty jeden masz problemy z SW i kartą USB Moja maya przechodzi kalibrację, pomiary RLC ale latencja skacze niestety na xp i 7 i puls ma rożne czasy. Pomiar co któryś wyjdzie jak trafi w bramki, ale to i tak mija się z celem bo nie wiadomo kiedy jest odpowiedni. Holm robi pomiary bez problemu, a ARTĄ się nie bawiłem jeszcze nigdy ale chyba będę musiał ja poćwiczyć.

A czy macie może jakiś sposób na SW żeby działało na sterownikach ASIO4ALL? może udało by się wtedy uzyskać stałą latencję?

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                A czy macie może jakiś sposób na SW żeby działało na sterownikach ASIO4ALL? może udało by się wtedy uzyskać stałą latencję?
                Problemem jest to, że w SW nie wybiera się sterownika urządzenia audio, SW domyślnie działa z tym co akurat jest domyślnym urządzeniem audio. ASIO4ALL jest jakby sterownikiem wirtualnym, który można wybrać, jeśli program obsługuje taką możliwość - SW takiej możliwości nie daje, więc automatycznie SW nie wie, że ma wykorzystać ASIO4ALL.

Mi zależy na uruchomieniu karty pod Win7 (pod XP jest OK), mam pewien pomysł, dziś to sprawdzę i dam znać.

Skomentuj

A wiec pozostaje mi albo nauczyc sie arty albo dalej kombinowac z sw i sprawdzac co sie da w systemie i moze sie uda.

Skomentuj

jeszcze masz TrueRTA
                    kalibracja tego programu to kilka chwil
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chciałbym odświerzyć temat, pytanie o tą kartę .. http://www.creative.com/emu/products...=610&pid=15186
                      Macie może jakieś doświadczenia z tym sprzętem itp.

Skomentuj

ja napisze tak: a nie mozesz kupic czegos sprawdzonego?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Szukam dobrej karty emu 404 trochę za droga ;-(
                          Co sprawdzonego masz na myśli?

Skomentuj

Nie na temat...
                            Sound Blaster 5.1 SB0100 za 30zł, do tego kompletny blaszak za 150zł - hardłer pomiarowy jak marzenie

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                              Sound Blaster 5.1 SB0100 za 30zł, do tego kompletny blaszak za 150zł - hardłer pomiarowy jak marzenie
                              w rzeczy samej...

tylko w moim przypadku to ciezko z nim biegac po garazu ...
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                kompletny blaszak za 150zł
                                no właśnie tego blaszaka chciałem pominąć i po USB pojecheć.. ale niestety cały czas coś się dzieje. Dopóki działem na zintegrowanej karcie w kompie było ok, kupiłem zewnętrznego Behringera i już nie to samo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  no właśnie tego blaszaka chciałem pominąć i po USB pojecheć.. ale niestety cały czas coś się dzieje. Dopóki działem na zintegrowanej karcie w kompie było ok, kupiłem zewnętrznego Behringera i już nie to samo.
                                  to po co bylo kombinowac?
                                  jest sprawdzona karta...
                                  ale tak oczywiscie moze ktos klamie/nas oklamuje...
                                  bo co nam zalezy?

obiecuje, ze jesli ktos jeszcze napisze, ze kupil inna karteniz zalecana/przetestowana/sprawdzona to napisze, ze jest IDIOTA!
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Paweł nic nie pisze, pewnie też sobie z nią nie poradził :-)
                                    no cóż kolejny gadzecik do pudełka :-)

Skomentuj

no z tego co mamietam to nie ukonczyl jej kalibracji
                                      z braku ... czasu
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no cóż kolejny gadzecik do pudełka :-)
                                        bawilem sie nia dzien i juz sobie odpuscilem
                                        bawie sie na blaszaku

jak bede sie nudzil to sie pobawie ta karta
                                        moze na surowym win bedzie cos dzialac

Skomentuj

Pojawija sie na rynku ciekawa opcja do pomiarow. Jest nia mikser Behringer 302 USB.

http://allegro.pl/mikser-behringer-x...997882491.html

Jest to jednoczesnie karta dzwiekowa oraz prosty mikser do nagrywania w domu. Zasilanie jest bezposrednio z USB. Mozna podlaczyc do lapa i dzialac w terenie. Posiada rowniez zasilanie Phantom 15v ( nie 48v) ale jest ono wystarczajace do praktycznie kazdych mikrofonow studyjnych czy pomiarowych ( dynamiczne tez oczywiscie ). Dodatkowo jest wyjscie na sluchawki i wejscie na mic eletretowy. Czyli mozna tez podlaczyc bezposrednio mikrofon pomiarowy na kapsulce Panasonica. Sa typowe wejscie i wyjscia liniowe oraz sterowniki z niska latencja.
                                          Mysle, ze cena jest bardzo atrakcyjna i zamierzam za jakis czas kupic to urzadzonko do laptopa, zamiast dodatkowej karty dzwiekowej.

---------- Post dodany o 17:38 ---------- Poprzedni post o 17:37 ----------

http://www.behringer.com/EN/Products/302USB.aspx tutaj wiecej info

Skomentuj

Czaruję...
                                          X