Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stara lampa i nowy wzmacniacz. Tylko dla odważnych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paczka doszła (jak sobie ją sam z poczty przyniosłem ) i prace ruszyły :)

Skomentuj

miodzio, też chce takie coś posklejać

Skomentuj

Wygląda bardzo przyjemnie. Co to za lampka na wejściu? Z tego co patrzę to układ jest też przystosowany do nie zastosowania lampy i zastąpienie jej paroma elementami, czy może się mylę? Pojawiły się przy montażu jakieś niezauważone błędy w druku tudzież możliwe poprawki?
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Co to za lampka na wejściu?
          ECC88

Z tego co patrzę to układ jest też przystosowany do nie zastosowania lampy i zastąpienie jej paroma elementami
          Tak. Można wstawić JFET-y.

Pojawiły się przy montażu jakieś niezauważone błędy w druku tudzież możliwe poprawki?
          Jak na razie nie :) Może tylko otwory pod lampę mogły by być nieco większe.

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
          miodzio, też chce takie coś posklejać
          Jeszcze trochę cierpliwości

Skomentuj

Przyznam się bez bicia że nie przeczytałem całego tematu ale mam pytanko: będzie jakieś wspólne zamówienie na pcb później lub udostępniona dokumentacja czy coś w tym stylu?

Skomentuj

jesli by bylo to ja proponuje zorganizowac je pod koniec wakacji
              chyba z wiadomych wzgledow

dolphin123 jak prace nad obudowa?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                dolphin123 jak prace nad obudowa?
                Pracuje... :) No i lampa jak widać nie jest po stronie elementów, co bardziej pasuje do obudowy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Pracuje... No i lampa jak widać nie jest po stronie elementów, co bardziej pasuje do obudowy
                  Szkoda.. :P Dla pewności, lampa mocowana po stronie elementów..?
                  Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  Tak od strony druku.
                  Się dogadaliśmy :P
                  : będzie jakieś wspólne zamówienie na pcb później lub udostępniona dokumentacja czy coś w tym stylu?
                  Jak go zorganizujesz to będzie :P

Przyznam się bez bicia że nie przeczytałem całego tematu ale mam pytanko:
                  Pisze sam do siebie... Oj nie dobrze zemną :P

Skomentuj

Pisze sam do siebie... Oj nie dobrze zemną :P
                    Może csbiczek nie czytał całego tematu ale ja twardo czytam...każdy post!

Jak tam postępy w uruchamianiu? Jakieś pomiary? Nie popędzam....po prostu zżera mnie ciekawość.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Może csbiczek nie czytał całego tematu ale ja twardo czytam...każdy post!
                      Oczywiście żartuje :)

Jak tam postępy w uruchamianiu? Jakieś pomiary? Nie popędzam....po prostu zżera mnie ciekawość.
                      Jeszcze nie odpaliłem. Co do pomiarów to nie spodziewam się że by jakoś specjalnie odbiegały od pomiarów prototypu :)

Skomentuj

Się dogadaliśmy :P
                        No z rozpędu tak czasem bywa:) Jutro może pokażę co wyrysowałem. Pytanie czy radiator A6023 L=7cm starczy do tej końcówki? Zrobiłbym wtedy 8cm wysoką obudowę..
                        http://www.piekarz.pl/?page=offer&item=2120

Skomentuj

Pytanie czy radiator A6023 L=7cm starczy do tej końcówki? Zrobiłbym wtedy 8cm wysoką obudowę.. http://www.piekarz.pl/?page=offer&item=2120
                          A przy jakim zasilaniu ?

Skomentuj

optymalnym dla 8 i 4 ohm
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Problem w tym, że nie ma napięcia optymalnego dla 4 i 8ohm. Przy 8 ohm zawsze możesz podnieść napięcie i będzie to bezpieczne dla tranzystorów...

Skomentuj

A przy jakim zasilaniu ?
                                maksymalnym dopuszczalnym.

Skomentuj

I pupa na razie. Nie działa. W zasadzie to działa ale nie działa (prąd spoczynkowy jest wszystkie prądy OK itp. a na wyjściu stałe i zero reakcji na wejście) . Pewnie coś nie łączy albo łączy tam gdzie nie trzeba ale siedzę już całe popołudnie i nie mogę znaleźć co i gdzie.

maksymalnym dopuszczalnym.
                                  To po jednym takim radiatorze na kanał.

---------- Post dodany o 21:33 ---------- Poprzedni post o 20:56 ----------

Wsadziłem tranzystory zamiast lampy... to samo :(

---------- Post dodany o 21:53 ---------- Poprzedni post o 21:33 ----------

Problem zlokalizowany - bark ścieżki na ułamku mm.

Skomentuj

no to dobrze, bo zaczynałem się już martwić
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Już wszystko działa :) Zostało dobrać elementy DC serwa, zabezpieczania i testy :)

Skomentuj

A gdzie robiłeś płytki? Tak dla ostrzeżenia...

Skomentuj

A gdzie robiłeś płytki? Tak dla ostrzeżenia...
                                          Ja skopałem nie zakład :) Brakuje ścieżki koło jednego pada na długości ~0.5mm. W jaki sposób nie wiem.

Trochę się wczoraj pobawiłem :) Wsadziłem w układ całą rodzinę ECC wyniki wieczorem :)

---------- Post dodany o 20:48 ---------- Poprzedni post o 10:53 ----------

Nie chce mi się dziś nic pisać. Podłączyłem pod głośniki gra i świeci. (podgrzewa też pokój bo ustawiłem 0.3A bisau na tranzystor :) )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X