Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kostki TDA prosto i tanio... 2.0 i 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Płytki sa w drodze już na testy, a jak chcesz tez suszi to na pw. Ja bede jeszcze trawil kilka plytek moge troche jeszcze pozmieniac ale w sumie jak bedzie dzialac tak jak jest to nie bede juz kombinowac

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

Skomentuj

dzialac bedzie
      ja akurat nie potrzebuje, mam aktywne kolumienki do kompa, a mam na zbyciu "za browara" 2 sztuki TDA1556 - wieksze wzmocnienie niz TDA1554, szumia same z siebie....
      chodzilo to w radyju samochodowym, wiec i tak szumu slychac nie bylo...

Skomentuj

Zmontowany układ a wieczorem jak czas pozwoli, będzie sprawdzane jak i czy działa.

---------- Post dodany o 12:59 ---------- Poprzedni post o 12:41 ----------

A i ja działam bez mostka, tylko zwory dałem bo zasilanie z zasilacza 12v

Skomentuj

i jak postepy ? plytka i dzialanie ukladu sprawdzone ? bo akurat czegos takiego potrzebuję ;p

Skomentuj

Dzisiaj możliwe, że przejdzie testy, bo układ mam złożony.

---------- Post dodany o 13:38 ---------- Poprzedni post o 12:26 ----------

Układzik odpalony. Opcja dwóch możliwości zasilania bardzo fajna. Muszę wstawić jakiś radiator, bo układzik trochę ciepła oddaje.

Skomentuj

Zbudowałem kilka wzmacniaczy na 1554q i 57q i jak za 14 zł komplet części to nawet fajnie gra na budżetową konstrukcję. A jak gra to co powyżej na zdjęciach? Jak z basem?

Skomentuj

Moja płytka jest już sprawdzona i działająca.
                O to schematy:
                Last edited by dolphin123; 23.10.2011, 14:53.

Skomentuj

DeKer wstaw jeszcze rysunek montażowy elementów ze ścieżkami pcb.

Skomentuj

Fakt, prosze:)

Skomentuj

Przy okazji naprawiłem sobie Lepai LP-168HA 2.1. Jak już ruszyło, to nie dawał mi spokoju fakt, że stereo i sub grały niezależną głośnością i każdy element toru miał swoją regulację... Na szczęście układ tak prostu, że wystarczyło przerwać dwie ścieżki, wyprowadzić z głównego potka sygnał na potek suba i teraz jest tak jak należy. No raczej odłączę jeszcze niebieską diodę mrugającą w rytm basu... Ahh te Chinole...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        Układzik odpalony. Opcja dwóch możliwości zasilania bardzo fajna. Muszę wstawić jakiś radiator, bo układzik trochę ciepła oddaje.
                        Fajnie wyszło. Jak wszytko działa to wrzucę całą dokumentację ?

Skomentuj

Tak,ale napiszę na pw co poprawić jak przetestuje jeszcze kilka rzeczy

Skomentuj

Finalnie jaki jest koszt elementów do tego cuda ?

Skomentuj

Musiałbyś sam przeliczyć w tme czy na allegro u kogoś, bo u siebie na miejscu zapłaciłem więcej niż za gotowy kit w sieci.

Skomentuj

Ogólnie można to zrobić za jakieś 3 dychy, może mniej w zależności za ile kupisz potki.

Skomentuj

u mnie bez potkow to koszt jakis 27zl wiec dosc sporo. ale mysle ze jak sie dobrze poszuka to kupi sie w cenie ok tych 30zl kit.

Skomentuj

jak ktos zrezlizuje KITy to napewno tyle wyjdzie
                                    na miejscu TDA kupowalem za prawie 20zl
                                    na necie mozna wyrwac ponizej 10zl
                                    o drobnicy nawet nie wspominam

Skomentuj

Jakby ktoś wrzucił dokumentację to mogę sprawdzić ile wyjdzie kit i ewentualnie zająć się organizacją wszystkiego bo taki układzik interesuje i mnie.
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

raven1985 na dniu/godzinach wrzuci cały projekt, bo wszystko wydaje się być ok:)

Skomentuj

Właśnie przygotowałem doc. i wrzucam :)

---------- Post dodany o 22:51 ---------- Poprzedni post o 22:24 ----------

http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...674#post289674

Skomentuj

Czaruję...
                                          X