takie 2.1 to i ja bym przytulił:) Może jeszcze zrobimy zamówienie na pcb? Myślę że tanio by wyszły...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kostki TDA prosto i tanio... 2.0 i 2.1
Collapse
X
-
Ktoś mnie pytał czy nie wykonałbym w zakładzie tych płytek. Cena szacunkowa to 8-9zł/szt no chyba, że będzie chętnych na ponad 100szt to na pewno taniej. Wzór posiada jednak kilka błędów, np za cienkie ścieżki masy czy za małe pola lutownicze. Przed zamówieniem w zakładzie trzeba będzie to poprawić.
Skomentuj
-
Na allegro są takie zestawy, więc nie chodzi tu o zarobek 10zł, gdzie trzeba jeszcze układ złożyć, przetestować. A nóż będziesz miał jakiś zwrot, to już jesteś w plecy... Jak zamawiamy płytki to dla siebie raczej a nie z myślą sprzedaży na allegro, bo to nie ma sensu.
http://allegro.pl/listing.php/search...tring=tda1554q
Nie mniej jednak można by stworzyć chociaż prowizoryczną listę kto chciałby pcb.
1. dolphin123 5szt
2.
Skomentuj
-
Zróbmy listę w formacie ilość płytek + ilość kitów
1. dolphin123 5szt
2. csbiczek 2szt +2szt
3. LuSzTi 5szt + 2sztLast edited by csbiczek; 25.10.2011, 20:27.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez flodins Zobacz postaPrzed zamówieniem w zakładzie trzeba będzie to poprawić.
Skomentuj
-
Zaraz, zaraz panowie. Cos mi sie wydaje, ze umknela Wam chyba najistotniejsza rzecz w konstrukcjach 2.1. Niech mi ktos powie, jaki jest sens korzystania z aktywnego suba z filtrami, ktore NIE posiadaja filtrow gornoprzepustowych dla glosnikow satelitarnych? Z tego co widze to ten projekt takich filtrow nie posiada, tak samo nie posiada tego Irkowy panel i setkich innych. Wg mnie jest to niewlasciwie postepowanie. Zamiast zmniejszac zniekszaltcenia dzieki zastosowaniu subwoofera, to tylko je powiekszamy. Do tego dochodza problemy fazowe przy zgraniu basu suba z kolumnami, ktore nadal beda generowac bas i niepotrzebnie sa narazone na zniekszalcenia. Wyjatkiem od tego jest chyba tylko sytuacja kina domowego i amplitunera, ktory sam aktywnie wytnie bas z satelit.
Nie rozumiem tez takiego poniewierania pasywnym 2.1, jesli jest to jest zrobione dobrze, a my dysponujemy dobrym wzmacniaczem to mozemy osiagnac lepsze rezulaty niz z takiego niepelnego ciecia aktywnego. Zobaczcie jak to jest realizowane w sprzecie studyjnym, bo z tego co widze to te popularne rozwiazania domowe przypominaja zawracanie kijem wisly.
Podsumowujac, jesli subwoofer posiada aktywny, regulowany filtr dolnoprzepustowy, to w torze niskopoziomowym MUSI znajdowac sie rowniez filtr regulowany gornoprzepustowy dla glosnikow glownych, satelitarnych.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez flodins Zobacz postaod tego jest kondensator wejściowy
Można zmniejszyć C10, C11. Częstotliwość 1/(2*pi * 60*10^3 * C10)
Dodatkowo można też zmniejszyć C16, C17.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaDokładnie. Na wejściu TDA jest 60kom.
Można zmniejszyć C10, C11. Częstotliwość 1/(2*pi * 60*10^3 * C10)
Dodatkowo można też zmniejszyć C16, C17.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNo i teraz ma to jakis sens.
Skomentuj
Skomentuj