Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kostki TDA prosto i tanio... 2.0 i 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takie 2.1 to i ja bym przytulił:) Może jeszcze zrobimy zamówienie na pcb? Myślę że tanio by wyszły...

Skomentuj

Gerbery oczywiście mogę udostępnić osobie robiącej zamówienie.

Skomentuj

Jeśli ludziska będą chcieli także pro płytki to oczywiście się zgłoszę.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ktoś mnie pytał czy nie wykonałbym w zakładzie tych płytek. Cena szacunkowa to 8-9zł/szt no chyba, że będzie chętnych na ponad 100szt to na pewno taniej. Wzór posiada jednak kilka błędów, np za cienkie ścieżki masy czy za małe pola lutownicze. Przed zamówieniem w zakładzie trzeba będzie to poprawić.

Skomentuj

panowie, dopracujcie projekt, opracujcie ladny opis ze szczegolowymi zdjeciami z montazu i zacznijcie to sprzedawac na allegro
            jest pelno dzieciakow napalonych na takie cos a kupujac ten zestaw przynajmniej sie nie zawioda

Skomentuj

TDA 1557 mają na volumenie po 11,50zł, może zainwestować np. w TDA 8510 ok. 16zł , w jednej kości jest 2.1 2x13W + 1x26W?

Skomentuj

Na allegro są takie zestawy, więc nie chodzi tu o zarobek 10zł, gdzie trzeba jeszcze układ złożyć, przetestować. A nóż będziesz miał jakiś zwrot, to już jesteś w plecy... Jak zamawiamy płytki to dla siebie raczej a nie z myślą sprzedaży na allegro, bo to nie ma sensu.
                http://allegro.pl/listing.php/search...tring=tda1554q

Nie mniej jednak można by stworzyć chociaż prowizoryczną listę kto chciałby pcb.
                1. dolphin123 5szt
                2.

Skomentuj

no dobra, ale co zasilimy takim wzmacniaczem?
                  stereo 2x20w zasila calkiem dobrze wiekszosc kolumn
                  a takie 2,1?

Skomentuj

Wszystkie mini projekty do kompa dla tych co nie mają miejsca na porządne stereo Pawle

Skomentuj

1. dolphin123 5szt
                      2. csbiczek 2szt
                      3.

Skomentuj

Zróbmy listę w formacie ilość płytek + ilość kitów
                        1. dolphin123 5szt
                        2. csbiczek 2szt +2szt
                        3. LuSzTi 5szt + 2szt
                        Last edited by csbiczek; 25.10.2011, 20:27.
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez flodins Zobacz posta
                          Przed zamówieniem w zakładzie trzeba będzie to poprawić.
                          Zaraz wrzucę poprawioną wersje z tymi masami faktycznie dałem ciała. Klikałem Repour All Polygons...

Skomentuj

Zaraz, zaraz panowie. Cos mi sie wydaje, ze umknela Wam chyba najistotniejsza rzecz w konstrukcjach 2.1. Niech mi ktos powie, jaki jest sens korzystania z aktywnego suba z filtrami, ktore NIE posiadaja filtrow gornoprzepustowych dla glosnikow satelitarnych? Z tego co widze to ten projekt takich filtrow nie posiada, tak samo nie posiada tego Irkowy panel i setkich innych. Wg mnie jest to niewlasciwie postepowanie. Zamiast zmniejszac zniekszaltcenia dzieki zastosowaniu subwoofera, to tylko je powiekszamy. Do tego dochodza problemy fazowe przy zgraniu basu suba z kolumnami, ktore nadal beda generowac bas i niepotrzebnie sa narazone na zniekszalcenia. Wyjatkiem od tego jest chyba tylko sytuacja kina domowego i amplitunera, ktory sam aktywnie wytnie bas z satelit.

Nie rozumiem tez takiego poniewierania pasywnym 2.1, jesli jest to jest zrobione dobrze, a my dysponujemy dobrym wzmacniaczem to mozemy osiagnac lepsze rezulaty niz z takiego niepelnego ciecia aktywnego. Zobaczcie jak to jest realizowane w sprzecie studyjnym, bo z tego co widze to te popularne rozwiazania domowe przypominaja zawracanie kijem wisly.

Podsumowujac, jesli subwoofer posiada aktywny, regulowany filtr dolnoprzepustowy, to w torze niskopoziomowym MUSI znajdowac sie rowniez filtr regulowany gornoprzepustowy dla glosnikow glownych, satelitarnych.

Skomentuj

Satelity i tak nie pracują w paśmie subwoofera a temat nazywa się prosto i tanio.

Skomentuj

Jesli satelity obsluguja pelne pasmo czestotliwosci poniewaz nie posiadaja filtrow gornoprzepustowych to sa narazone na znieksztalcenia, szczegolnie male i tanie glosniczki szerokopasmowe. Skoro aktywne elementy kosztuja grosze, to dlaczego nie stosowac dodatkowego filtra?

Skomentuj

tutaj bym sie zgodzil
                                  nawet ustalony na jeden punkt filtr bedzie dobry

Skomentuj

od tego jest kondensator wejściowy

Skomentuj

Zamieszczone przez flodins Zobacz posta
                                      od tego jest kondensator wejściowy
                                      Dokładnie. Na wejściu TDA jest 60kom.
                                      Można zmniejszyć C10, C11. Częstotliwość 1/(2*pi * 60*10^3 * C10)
                                      Dodatkowo można też zmniejszyć C16, C17.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        Dokładnie. Na wejściu TDA jest 60kom.
                                        Można zmniejszyć C10, C11. Częstotliwość 1/(2*pi * 60*10^3 * C10)
                                        Dodatkowo można też zmniejszyć C16, C17.
                                        No i teraz ma to jakis sens.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          No i teraz ma to jakis sens.
                                          Wydaje mi się że był ten temat już poruszany :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X