Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hybryda

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Co do niespodzianki to będzie to UniSW
    kuuurde, już mam system SW :)

Skomentuj

UniSW - Uniwersalny Sterownik Wzmacniacza :)

Skomentuj

Raven1985 pod jaki transformator projektowałeś płytkę zasilania lamp..? Styknie jeden zasilacz dla lamp pod oba kanały..?
        Apropo niespodziankowego UniSW - kiedy można się go spodziewać..?

Skomentuj

Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
          Raven1985 pod jaki transformator projektowałeś płytkę zasilania lamp..? Styknie jeden zasilacz dla lamp pod oba kanały..?
          No właśnie jeszcze nie mam trafa u siebie dopiero jak spłynie do mnie kilka większych części i będę wiedział że mi się wszystko zmieści :biggrin: w obudowie to pokażę płytkę zasilacza.
          Trafo jest jedno zasila żarzenie i UniSW :) Płytka zasilacza może być wykorzystana jako stereo lub w dual mono.
          UniSW to w zasadzie preamp z regulacją na PGA, selektor wejść + sterownie automatyką wzmaka w miarę rozwoju oprogramowania będą dodawane ciekawe funkcję jak "cyfrowy limiter" czy pomiar mocy wyjściowej. Jest też soft start trafa.
          Całość można sterować tylko przyciskami i zwykłem potkiem lub można podłączyć wyświetlacz i impulsator.
          Od strony sprzętowej wszystko jest proste jak budowa cepa, staram się wszystko tak dograć aby dodawanie dodatkowej funkcjonalności mogło odbywać bez zmian w sprzęcie.

Jest też łyżeczka dziechciu ale o tym później.

Apropo niespodziankowego UniSW - kiedy można się go spodziewać..?
          Ciężko mi odp dokładnie nie chem obiecywać żadnych terminów. Jak wszytko do mnie dotrze (i się upchnie :) ) w tym tygodniu to ruszymy z zamówieniem na płytkę zasilacza.

Skomentuj

super:)
            ciekawsze rozwiazanie sterownika bo na pga - czyli nie potrzebujemy juz potka... chyba zmiejsze ilosc zamowienia plytek od dophlina)
            Raven, w razie czego jak bedziesz gral graty do hybrydy to chetnie wezme tez komplet elementow
            mozna tez zbiorowo zamowic trafa z toroidy.pl i mam do nich dosc blisko warto dawac maks napiecie by miec naprawde mocny piec w zapasie?:)

Skomentuj

Zamówienie elementów i płytek odbywa się tu:

http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...921#post312921

Jeśli ktoś z osób mających u mnie PCB nie chce elementów proszę o info to wyślę płytki.

Skomentuj

Jest też łyżeczka dziechciu ale o tym później.
                a cóż takiego może popsuć smak tego świetnie zapowiadającego się miodu ? ...
                raven przyzwyczaiłeś nas do ... dogłębnie przemyślanych rzeczy hehehe

Skomentuj

Raven masz już upchane wszystko w obudowę.. ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                    a cóż takiego może popsuć smak tego świetnie zapowiadającego się miodu ? ...
                    stm32f105 w 100 pinowej obudowie SMD :biggrin: ale lutowanie tego biorę na siebie :) Za to programowanie proca będzie się odbywać przez USB bez żadnego programatora. Wystarczy przestawić zworkę na płytce, podłączyć kabelek USB do kompa, uruchomić programik i wsio :)
                    Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Raven masz już upchane wszystko w obudowę.. ?
                    Hehe. Jeszcze nie mam kondensatorów i małego trafa od żarzenia i przekaźników. Płytka zasilacza będzie bezpośrednio pod płytkami wzmacniacza a tam jest góra 40mm miejsca a niekiedy mniej... kondensatory mają 35mm wysokości :biggrin:
                    Dreszczyk emocji pozostanie chyba do samego końca :biggrin:

Skomentuj

Zawsze możesz transformator wyrzucić w osobną puszkę jak się nie zmieści :)

Skomentuj

A kiedy będą do zamówienia UNIsw i płytka do zasilacza hybrydy?

Skomentuj

płytka do zasilania w podziałek. UniSW jak będę miał prototypową płytkę i testy wypadną pomyślnie :)

Skomentuj

płytka do zasilania w podziałek. UniSW jak będę miał prototypową płytkę i testy wypadną pomyślnie :)
                            No cóż jako, że błyskawicznie przesiadłem się z Lisp na C, to dokończę mój sterownik, choć najprostszą drogą byłby UNIsw ravena. Jak mi się urodzi to dziecko to obiecuję Wam oficjalne okazanie łącznie z usg serca czyli kodem programu sterującego
                            Na dzień dzisiejszy są już skurczę i położenie główką na świat
                            Pozdrawiam i zmykam coś popracować bo na hobby cza mieć pieniądze i czas

Skomentuj

Raven czy są jakieś przeciwskazania umieszczenia lamp na 5cm kabelkach..? Oczywiście w zewnętrznej podstawce..:)

---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post o 11:02 ----------

Aha.. A rezystory c2,c20,c28,c29 oznaczone w spisie jako 1uf/63v to monolity maja byc..? Sory za liczne pytanie, no ale kto pyta nie błądzi..:)

Skomentuj

Nie na temat...
                                A rezystory
                                1uf/63v to monolity maja byc
                                Żeby nic nie wybuchło podczas uruchomienia :)
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Oczywiście chodziło mi o kondensatory..:)

Skomentuj

Aha.. A rezystory c2,c20,c28,c29 oznaczone w spisie jako 1uf/63v to monolity maja byc..? Sory za liczne pytanie, no ale kto pyta nie błądzi..
                                    http://allegro.pl/1uf-100v-x7r-syfer...324940518.html

Raven czy są jakieś przeciwskazania umieszczenia lamp na 5cm kabelkach..? Oczywiście w zewnętrznej podstawce..
                                    Tak. Wzmacniacz jest dosyć szybki trudno mi powiedzieć czy coś się zmieni, robisz na własną odpowiedzialność.

----------
                                    Dzisiaj sobie wszystko ładnie pomierzyłem, ustawiałem, przymierzyłem i pasowało na styk... dopóki nie wyjąłem trafa wtedy spód się podniósł o 1-2mm ale to wystarczyło...
                                    :mad: No i się nie zmieściło :mad:
                                    Ani trafko 35mm ani kondy 35mm nie wejdą pod płytki.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź.. Współczuje raven..

Skomentuj

Muszę niestety rozdzielić płytki głównego zasilania od reszty bo inaczej mi się nie zmieści.
                                        Płytka zasilania wygląda tak:

Jak ktoś taką chce to proszę pisać tu:

http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...743#post313743

Reszta będzie pod koniec tygodnia bo muszę przeprojektować płytkę i znaleźć nowe trafo.

Skomentuj

Rozumiem, że jedna płytka na jeden kanał?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X