Zamieszczone przez raven1985
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Hybryda
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz postaRaven1985 pod jaki transformator projektowałeś płytkę zasilania lamp..? Styknie jeden zasilacz dla lamp pod oba kanały..?
Trafo jest jedno zasila żarzenie i UniSW :) Płytka zasilacza może być wykorzystana jako stereo lub w dual mono.
UniSW to w zasadzie preamp z regulacją na PGA, selektor wejść + sterownie automatyką wzmaka w miarę rozwoju oprogramowania będą dodawane ciekawe funkcję jak "cyfrowy limiter" czy pomiar mocy wyjściowej. Jest też soft start trafa.
Całość można sterować tylko przyciskami i zwykłem potkiem lub można podłączyć wyświetlacz i impulsator.
Od strony sprzętowej wszystko jest proste jak budowa cepa, staram się wszystko tak dograć aby dodawanie dodatkowej funkcjonalności mogło odbywać bez zmian w sprzęcie.
Jest też łyżeczka dziechciu ale o tym później.
Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz postaApropo niespodziankowego UniSW - kiedy można się go spodziewać..?
Skomentuj
-
super:)
ciekawsze rozwiazanie sterownika bo na pga - czyli nie potrzebujemy juz potka... chyba zmiejsze ilosc zamowienia plytek od dophlina)
Raven, w razie czego jak bedziesz gral graty do hybrydy to chetnie wezme tez komplet elementow
mozna tez zbiorowo zamowic trafa z toroidy.pl i mam do nich dosc bliskowarto dawac maks napiecie by miec naprawde mocny piec w zapasie?:)
Skomentuj
-
Zamówienie elementów i płytek odbywa się tu:
http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...921#post312921
Jeśli ktoś z osób mających u mnie PCB nie chce elementów proszę o info to wyślę płytki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaJest też łyżeczka dziechciu ale o tym później.
raven przyzwyczaiłeś nas do ... dogłębnie przemyślanych rzeczy hehehe
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolek Zobacz postaa cóż takiego może popsuć smak tego świetnie zapowiadającego się miodu ? ...
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaRaven masz już upchane wszystko w obudowę.. ?
Dreszczyk emocji pozostanie chyba do samego końca :biggrin:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postapłytka do zasilania w podziałek. UniSW jak będę miał prototypową płytkę i testy wypadną pomyślnie :)łącznie z usg serca czyli kodem programu sterującego
Na dzień dzisiejszy są już skurczę i położenie główką na świat
Pozdrawiam i zmykam coś popracować bo na hobby cza mieć pieniądze i czas
Skomentuj
-
Raven czy są jakieś przeciwskazania umieszczenia lamp na 5cm kabelkach..? Oczywiście w zewnętrznej podstawce..:)
---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post o 11:02 ----------
Aha.. A rezystory c2,c20,c28,c29 oznaczone w spisie jako 1uf/63v to monolity maja byc..? Sory za liczne pytanie, no ale kto pyta nie błądzi..:)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz postaA rezystoryZamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta1uf/63v to monolity maja bycmarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz postaAha.. A rezystory c2,c20,c28,c29 oznaczone w spisie jako 1uf/63v to monolity maja byc..? Sory za liczne pytanie, no ale kto pyta nie błądzi..
Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz postaRaven czy są jakieś przeciwskazania umieszczenia lamp na 5cm kabelkach..? Oczywiście w zewnętrznej podstawce..
----------
Dzisiaj sobie wszystko ładnie pomierzyłem, ustawiałem, przymierzyłem i pasowało na styk... dopóki nie wyjąłem trafa wtedy spód się podniósł o 1-2mm ale to wystarczyło...
:mad: No i się nie zmieściło :mad:
Ani trafko 35mm ani kondy 35mm nie wejdą pod płytki.
Skomentuj
-
Muszę niestety rozdzielić płytki głównego zasilania od reszty bo inaczej mi się nie zmieści.
Płytka zasilania wygląda tak:
Jak ktoś taką chce to proszę pisać tu:
http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...743#post313743
Reszta będzie pod koniec tygodnia bo muszę przeprojektować płytkę i znaleźć nowe trafo.
Skomentuj
Skomentuj