Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw 2.1 uniamp x2 koncept

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    Nie na temat...
    ile to juz osob tak pisalo... jak na razie to piwo postawil tylko marian - nawet nie wiem za co
    Jakby wszyscy, którzy obiecali mi piwo po zamówieniu Usherów rzeczywiście mi je sprezentowali na Audioshow to wieczorem powinienem być sztywny.
    A suma sumarum jedno piwko postawił Dolphin, tak po prostu za spotkanie.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
      ...bo drugie było za drogie... :)

Skomentuj

Wytrzyalosc takich kolumn rozumiem ze nie jest zbyt wysoko ale 3 godziny ostrego grania powinno to wytrzymac zgadza sie?

a propos piwa slow na wiatr nie rzucam tym bardziej jesli używam słowa klucz "piwo"

pozdrawiam

Skomentuj

Zobacz warunki normy aes do ktorej stosuje sie stx. Odpowiednia moc wytrzyma i 100h. Problem w tym ze jak juz jest impreza to ktos mocno podpity moze to podkrecic troche za daleko...

Skomentuj

Wlasnie tego sie boje bo troche już niemarkowego sprzetu napsułem ale norma normie nierowna z tego co wlasnie czytam i chyba musialbym meczyc te glosniki sinusem przez 2 godziny na przesterze zeby to uszkodzic. Zreszta pelne wysterowanie to chyba okolo 80% poycji potencjometru potem to tylko zepsuc cos m0zna mam racje?

Skomentuj

Nie da sie powiedziec kiedy jest pelne wysterowanie. Na kazdym utworze bedzie to inaczej! Dlatego albo limiter mocy, albo trzezwa osoba uwaznie sluchajaca

Skomentuj

Szkoda miejsca na zakładanie kolejnego wątku skoro plany mam te same co autor, więc napiszę tu.
                Chcę sklecić wzmacniacz 3 kanałowy. 1 uniamp na monitory + 1 zmostkowany uniamp na suba.
                Mostkować zdecydowałem się poniższym filtrem gdyż ma on chyba wszystko co potrzeba (filtr dolnoprzepustowy, przesuwnik fazy)
                http://carton.republika.pl/mael/mod_sub4.html
                Żadnego przedwzmacniacza nie zamierzam używać, chcę wszystko mieć w opcji "direct"
                Moim pytaniem jest prośba o najrozsądniesze "połączenie" dwóch wzmacniaczy ze sobą.
                Czy połączyć za pomocą wyjścia wysokopoziomowego (wtedy wystarczy podłączyć suba pod tylko jeden kanał?) czy może lepiej zastosować selektor wejść irka który posiada wyjście do aktywnego suba?
                Proszę o pomoc, pozdrawiam.
                Last edited by Cinas; 27.09.2014, 01:37.

Skomentuj

Robimy aktualnie zamówienie na remota od irka, z tego co wiem (dopytaj irka) on ma podobne wyjście, miałbyś ze zdalną regulacją. Ale dopytaj na wszelki wypadek Irka bo nie mam pewności.

Skomentuj

Czaruję...
                  X