Nawet dostałbyś z obrazkami ale musze wcześniej dostać własny komplet E-450 przed Wami by porobić zdjęcia w czasie lutowania, ustawienia prądu spoczynkowego i prowadzenia mas by nie tworzyć pętli.
Spokojnie.
Nie jest to takie trudne.
Ten wzmak rusza od kopa, z resztą wszystkie klony tak mają.
Trochę uwagi przy lutowaniu.
Z resztą z 3lite przygotujemy instrukcję dokładną.
Co do części też.
Rozmawiałem z Jaskiniowcem i poprawi projekt na lux, po za tym przy tych 10-12 kompletach to cena za komplet spada do ok 160zł :-)
Tranzystory końcowe i sterujące też mam załatwione parowane już.
Jedynie z wejściowymi jest problem bo trzeba je sprowadzać z japonii (lub zamienniki 2sa970/2sc2240 - gr) ale to już w razie kompletowania kitów coś się pomyśli bo i ja i Grzegorz weźmiemy przy okazji dla siebie na zapas.
W zwązku z pytaniami na temat barwy to tak wygląda:
Rozmawiałem z Jaskiniowcem i poprawi projekt na lux, po za tym przy tych 10-12 kompletach to cena za komplet spada do ok 160zł :-)
Tranzystory końcowe i sterujące też mam załatwione parowane już.
Załatwiłeś tylko dla siebie?
Panowie-zróbcie listę w Zbiorowych zamówieniach,będzie wtedy rozeznanie w ilości chętnych i może określcie jakiś przedział czasowy akcji ,coby nie trwało to w nieskończoność.
Sory ale na tel nie widzę czy tu jest jakaś lista na którą trzeba się dopisać czy też na AS się dopisywać. Tam jest chyba obecnie 5 osób zapisanych na pcb
Ja osobiście do paru projektów wykorzystałem obudowy z radiatorami z włoskiego modushop.
Nie są to tanie produkty ale wykonane perfekcyjnie i sprawdzone wielokrotnie w klonach accu.
Właśnie do poniedziałku zamawiam kilka sztuk do 4100 bo co jakiś czas mam akurat okazyjnie darmowy transport z Italii.
Gdy temat się rozwinie to mogę zorganizować taki zakup.
Jak na razie to jest to trochę porozbijane (ja pcb, 3lite kity, freedi obudowy).
Może po kolei, najpierw pcb, w międzyczasie jak pcb się będą robiły to kity a na końcu lub jak się znajdzie kilka osób na obudowy to do freediego.
Pcb i tak wyślę do 3lite tym którzy będą kity brać, będzie taniej z wysyłką.
Mogę zamówić , Adik zajmie się dystrybucją :) .
Co do złożenia jeżeli ktoś się przyłoży i polutuje poprawnie to układ rusza od zaraz . Problemy zaczynają się jeżeli coś zastanie pomylone , np mnożnik rezystora , zamienione itp . Dosyć często doprowadza to do uszkodzenia jakiegoś tranzystorka i dla składającego zaczynają się problemy i ze znalezieniem przyczyny , z naprawa już sobie nikt nie radzi . Tak to w większości wygląda .
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mam pcb do P-4100 , E-550 , P-7100 - złocone , A-45 , Pree - 408 z solder maska .
Phoeniks - prototypy jeszcze zostało parę szt .
Heh i pewnie tak jak na forum AS najpierw zachłyśniecie się klonami Acu po czym stwierdzicie że końcówki w klasie D (które są o wieeeele tańsze) grają tak samo albo i nawet lepiej
Skomentuj