Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli powstałby schemat podłączenia i uruchomienia myślę że dużo by się znalazło chętnych na zestaw.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nawet dostałbyś z obrazkami ale musze wcześniej dostać własny komplet E-450 przed Wami by porobić zdjęcia w czasie lutowania, ustawienia prądu spoczynkowego i prowadzenia mas by nie tworzyć pętli.

Skomentuj

Spoko.. Czyli już ok 6-7osób jest chętych na pcb a z kitami nie wiem jak jest

Skomentuj

Spokojnie.
          Nie jest to takie trudne.
          Ten wzmak rusza od kopa, z resztą wszystkie klony tak mają.
          Trochę uwagi przy lutowaniu.
          Z resztą z 3lite przygotujemy instrukcję dokładną.
          Co do części też.

Skomentuj

OK. A kiedy przewidujecie zamówienie razem z AS??

Skomentuj

Wstępnie byłbym zainteresowany a ostateczną decyzję podejmę w ciągu kilku dni.

Skomentuj

Dopisuję się do listy, napewno na PCB a być może na KIT.

Skomentuj

Rozmawiałem z Jaskiniowcem i poprawi projekt na lux, po za tym przy tych 10-12 kompletach to cena za komplet spada do ok 160zł :-)
                  Tranzystory końcowe i sterujące też mam załatwione parowane już.
                  Jedynie z wejściowymi jest problem bo trzeba je sprowadzać z japonii (lub zamienniki 2sa970/2sc2240 - gr) ale to już w razie kompletowania kitów coś się pomyśli bo i ja i Grzegorz weźmiemy przy okazji dla siebie na zapas.

W zwązku z pytaniami na temat barwy to tak wygląda:

A to co teraz powoli składam :

Tu są fajne i tanie kondy pod 450: http://www.ebay.pl/itm/1x-Schraub-El...8d18582&_uhb=1 lub niższe http://www.ebay.pl/itm/1x-Schraub-El...dc6b9e5&_uhb=1
                  Przy zamawianiu większej ilości można się dogadać lub obejmy mieć.
                  Na as braliśmy do swoich klonów z tąd.

Akurat te 68000uF mam do 7100, mundorfy prawie sprzedane:

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                    Rozmawiałem z Jaskiniowcem i poprawi projekt na lux, po za tym przy tych 10-12 kompletach to cena za komplet spada do ok 160zł :-)
                    Tranzystory końcowe i sterujące też mam załatwione parowane już.
                    Załatwiłeś tylko dla siebie?

Panowie-zróbcie listę w Zbiorowych zamówieniach,będzie wtedy rozeznanie w ilości chętnych i może określcie jakiś przedział czasowy akcji ,coby nie trwało to w nieskończoność.

Skomentuj

Sory ale na tel nie widzę czy tu jest jakaś lista na którą trzeba się dopisać czy też na AS się dopisywać. Tam jest chyba obecnie 5 osób zapisanych na pcb

Skomentuj

Coraz bardziej mnie to interesuje! a jakieś propozycje obudowy?
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                          Załatwiłeś tylko dla siebie?
                          Do kitów.
                          Ja mam "małe" zapasy, dobrze wiesz o tym :-)

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                          a jakieś propozycje obudowy?
                          Jak z włoskiego modu to do freediego, ma z makaroniarzami układy :-)

Skomentuj

Ja osobiście do paru projektów wykorzystałem obudowy z radiatorami z włoskiego modushop.
                            Nie są to tanie produkty ale wykonane perfekcyjnie i sprawdzone wielokrotnie w klonach accu.
                            Właśnie do poniedziałku zamawiam kilka sztuk do 4100 bo co jakiś czas mam akurat okazyjnie darmowy transport z Italii.
                            Gdy temat się rozwinie to mogę zorganizować taki zakup.

Skomentuj

jak by powstał taki kit+obudowa to ja równie się zapisuje!

Skomentuj

Jak na razie to jest to trochę porozbijane (ja pcb, 3lite kity, freedi obudowy).
                                Może po kolei, najpierw pcb, w międzyczasie jak pcb się będą robiły to kity a na końcu lub jak się znajdzie kilka osób na obudowy to do freediego.
                                Pcb i tak wyślę do 3lite tym którzy będą kity brać, będzie taniej z wysyłką.

Skomentuj

Mogę zamówić , Adik zajmie się dystrybucją :) .
                                  Co do złożenia jeżeli ktoś się przyłoży i polutuje poprawnie to układ rusza od zaraz . Problemy zaczynają się jeżeli coś zastanie pomylone , np mnożnik rezystora , zamienione itp . Dosyć często doprowadza to do uszkodzenia jakiegoś tranzystorka i dla składającego zaczynają się problemy i ze znalezieniem przyczyny , z naprawa już sobie nikt nie radzi . Tak to w większości wygląda .
                                  Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mam pcb do P-4100 , E-550 , P-7100 - złocone , A-45 , Pree - 408 z solder maska .
                                  Phoeniks - prototypy jeszcze zostało parę szt .

Skomentuj

Ja się piszę na PCB na 100% :)

Skomentuj

W takim razie można się zapisywać: http://diyaudio.pl/showthread.php/23...ona-accu-e-450

Skomentuj

Heh i pewnie tak jak na forum AS najpierw zachłyśniecie się klonami Acu po czym stwierdzicie że końcówki w klasie D (które są o wieeeele tańsze) grają tak samo albo i nawet lepiej

Skomentuj

Sprawdzałeś?
                                          To napisz konkrety.
                                          Z chęcią poczytam porównania.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X