Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Grunt że sam sprawdzę lub posłucham a nie od razu będę się kierował wpisem z jakiegoś forum nawet jeśli masz racje

Skomentuj

Az sie dziwie, ze do tej pory nikt nie napisal, ze wszystkie wzmacniacze graja tak samo Przeciez na wykresach i pomiarach wygladaja identycznie

Za miesiac bede mial lepsze wzmaki w klasie D niz te sure to moze cos skrobne.

Skomentuj

Pewnie, że napisali tylko nie w tym temacie :)

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...cówka-a-voodoo

Skomentuj

450 to jeden z tańszych, prostych integr.
          Nie twierdzę że nie ma lepszych konstrukcji diy czy klonów, ale mi jak i tych którzy go mają dźwięk się bardzo podoba.
          Na pewno gra na wyższym poziomie niż np symek, gc, uni czy ugoda (potwierdziło to sporo osób które miały bezpośrednie porównanie).
          Tak jak Adam pisał że z dobrym pre pokaże na co go stać.
          Co do wzmacniaczy klasy D to zależy od ich aplikacji i kostki, wiadomo iż mają dużą sprawność oraz są tańsze.
          Tak że 450 jest propozycją dla osób które lubią "bawić" się elektroniką i eksperymentować.
          Nikt tu nikogo nie zmusza.
          A moje czy innych opinie są tylko naszymi wrażeniami z odsłuchu, każdy ma inne wymagania.
          Dla tego nawet jak coś sprzedaję to najpierw w miarę możliwości odsłuchy czy oględziny obowiązkowo a potem można decydować, tutaj zabardzo nie ma takiej możliwości.
          Ale kolega który odkupił 450 od Adama zaprasza na odsłuchy więc osoby które mają możliwość czemu nie, wtedy mile widziane by były opinie, im więcej takich tym łatwiej dla innych się zdecydować.
          Last edited by dzwiedziu; 03.12.2013, 22:29.

Skomentuj

Pewnie bede chetny na PCB
            Czy ja kiedyś ulepie ten wzmak czy nie to w to nie wnikam, ale PCB w razie co już będzie (jak coś to sie odsprzeda )

Tylko jeśli o mnie chodzi to dopiero po nowym roku, teraz jest czas w ktorym i tak jest już za duzo wydatkow... :/

Rozumiem że im więcej potencjalnych PCB tym cena płytki staje się jeszcze tańsza ? Czy ~100zł to już podane jest to minimum ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
              Czy ~100zł to już podane jest to minimum ?
              http://diyaudio.pl/showthread.php/23...ona-accu-e-450

Skomentuj

a moze zrobic zamowienie na pre 408 i barwe 450tki?? bo jak juz skladac to dobrze by bylo calosc a nie tylko koncowki.. co koledzy na to??

Skomentuj

Pcb do pre Jaskiniowiec ma na już, do barwy to trzeba zamówić.

Skomentuj

Jeżeli ktoś będzie chciał będzie mógł do tych płyteczek końcówek mocy dokupić pcb do protektorków , klasyczna aplikacja upc1237, na każdy kanał są po dwa przekażniki jest miejsce na zobelek i cewkę wyjściowa oraz na pcb jest jest jeszcze miejsce na układzik do wysterowania vu-metrów ta7318 .
                    Pcb -17 zł szt .

Skomentuj

A w jakiej cenie są płytki do pre i barwy?
                      Czy regulacja głośności jest na pre i jak jest rozwiązana?
                      Czy pre zawiera selektor wejść?
                      Czy jest opcja sterowania wszystkim z pilota?
                      Czy przewidujecie jakieś PCB układu zasilania czy to każdy ma już sobie sam zrobić?

Skomentuj

Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
                        A w jakiej cenie są płytki do pre i barwy?
                        Koło 80zł o ile pamiętam (szczegóły u Jaskiniowca) do barwy tak jak pisałem nie ma i trzeba wycenić i zamówić.

Czy regulacja głośności jest na pre i jak jest rozwiązana?
                        Czy pre zawiera selektor wejść?
                        Nie.

Czy jest opcja sterowania wszystkim z pilota?
                        Wszystkim to znaczy?

Czy przewidujecie jakieś PCB układu zasilania czy to każdy ma już sobie sam zrobić?
                        W oryginale jest mostek i dwa kondensatory.
                        My stosowaliśmy mostek przykręcany do obudowy i kondensatory z wyprowadzeniami śrubowymi więc pcb nie była potrzebna, ale zawsze można zrobić.

Pre tak wygląda:
                        Last edited by dzwiedziu; 04.12.2013, 19:00.

Skomentuj

Czy barwa zawiera tylko basy i soprany, czy też balans? Może coś jeszcze?

Jak robiliście do tej pory sterowanie głośnością i jaki selektor wejść?

Zapytam inaczej: Czy ktoś robił jakiekolwiek sterowanie wybranymi funkcjami z pilota do Accu?

Skomentuj

Czy barwa zawiera tylko basy i soprany, czy też balans? Może coś jeszcze?
                            Strona wcześniej.

Czy ktoś robił jakiekolwiek sterowanie wybranymi funkcjami z pilota do Accu?
                            Na as jest pełno projektów, ogólnie dla wzmacniaczy.
                            Ja mam np ten: http://www.edward-audio.pl/volcano/

Skomentuj

Ten Volcano wygląda ciekawie, tylko czy wtedy jest sens robić pre z 408 skoro on już zawiera PRE?

No i wg tego co się dzieje w jego wątku na AS to projekt jakby umarł???

Skomentuj

Lepiej gra z PRE czy bez niego? Ma ktoś takie porównanie?

Skomentuj

Volcano to kombajn, ale sporo opcji jest bez softu.
                                  Po drugie to tylko potek, nie ma opcji wzmocnienia (przyblokowany softowo).
                                  A szkoda bo to fajny projekt.
                                  Rozmawiałem kilka razy z Edwardem ale na obietnicach się kończyło.

Same końcówki bardzo fajnie grają, ale po dobraniu pod swój gust przedwzmacniacza zagrają jeszcze lepiej.
                                  Dla tego ja zbuduję 7100 jako samą końcówkę mocy (w sumie jak w oryginale) i osobno pre, które ewentualnie będę modyfikował.
                                  A za rok, chyba że wcześniej będą fundusze za kolumny się zabiorę.
                                  Na razie bez rewelacji ale mam na czym grać.

O więcej szczegółów można popytać na as.

Skomentuj

Ja wstawię w osobną obudowę taki sterowniczek.
                                    http://www.audio.lutuje.se/?diy-sterownik,32
                                    Klon e450 będzie jako końcówka mocy i przy tym sterowniku mam pełne pole do popisu przy wymienianie końcówek mocy.

Skomentuj

Do kiedy zbieracie zamówienia na płytki??

Skomentuj

Jeżeli sie nie myle to jest jakis selektor z klona accu.. Ja mam tak zbudowana 450tke. Jedna puszka to koncówki z zasilaniem protektorem softem i zasilaczem a w drugiej barwa i zasilanie mialo byc jeszcze pre ale nastapila komplikacja..

Skomentuj

Ja u siebie wszystko robie "modułowo". Wszystko w osobnych obudowach:
                                          - dac
                                          - pre z barwą
                                          - P4100
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X