Grunt że sam sprawdzę lub posłucham a nie od razu będę się kierował wpisem z jakiegoś forum nawet jeśli masz racje
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Pewnie, że napisali tylko nie w tym temacie :)
http://diyaudio.pl/showthread.php/22...cówka-a-voodoo
Skomentuj
-
450 to jeden z tańszych, prostych integr.
Nie twierdzę że nie ma lepszych konstrukcji diy czy klonów, ale mi jak i tych którzy go mają dźwięk się bardzo podoba.
Na pewno gra na wyższym poziomie niż np symek, gc, uni czy ugoda (potwierdziło to sporo osób które miały bezpośrednie porównanie).
Tak jak Adam pisał że z dobrym pre pokaże na co go stać.
Co do wzmacniaczy klasy D to zależy od ich aplikacji i kostki, wiadomo iż mają dużą sprawność oraz są tańsze.
Tak że 450 jest propozycją dla osób które lubią "bawić" się elektroniką i eksperymentować.
Nikt tu nikogo nie zmusza.
A moje czy innych opinie są tylko naszymi wrażeniami z odsłuchu, każdy ma inne wymagania.
Dla tego nawet jak coś sprzedaję to najpierw w miarę możliwości odsłuchy czy oględziny obowiązkowo a potem można decydować, tutaj zabardzo nie ma takiej możliwości.
Ale kolega który odkupił 450 od Adama zaprasza na odsłuchy więc osoby które mają możliwość czemu nie, wtedy mile widziane by były opinie, im więcej takich tym łatwiej dla innych się zdecydować.Last edited by dzwiedziu; 03.12.2013, 22:29.
Skomentuj
-
Pewnie bede chetny na PCB
Czy ja kiedyś ulepie ten wzmak czy nie to w to nie wnikam, ale PCB w razie co już będzie (jak coś to sie odsprzeda)
Tylko jeśli o mnie chodzi to dopiero po nowym roku, teraz jest czas w ktorym i tak jest już za duzo wydatkow... :/
Rozumiem że im więcej potencjalnych PCB tym cena płytki staje się jeszcze tańsza ? Czy ~100zł to już podane jest to minimum ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaCzy ~100zł to już podane jest to minimum ?
Skomentuj
-
Jeżeli ktoś będzie chciał będzie mógł do tych płyteczek końcówek mocy dokupić pcb do protektorków , klasyczna aplikacja upc1237, na każdy kanał są po dwa przekażniki jest miejsce na zobelek i cewkę wyjściowa oraz na pcb jest jest jeszcze miejsce na układzik do wysterowania vu-metrów ta7318 .
Pcb -17 zł szt .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaA w jakiej cenie są płytki do pre i barwy?
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaCzy regulacja głośności jest na pre i jak jest rozwiązana?
Czy pre zawiera selektor wejść?
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaCzy jest opcja sterowania wszystkim z pilota?
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaCzy przewidujecie jakieś PCB układu zasilania czy to każdy ma już sobie sam zrobić?
My stosowaliśmy mostek przykręcany do obudowy i kondensatory z wyprowadzeniami śrubowymi więc pcb nie była potrzebna, ale zawsze można zrobić.
Pre tak wygląda:
Last edited by dzwiedziu; 04.12.2013, 19:00.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaCzy barwa zawiera tylko basy i soprany, czy też balans? Może coś jeszcze?
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaCzy ktoś robił jakiekolwiek sterowanie wybranymi funkcjami z pilota do Accu?
Ja mam np ten: http://www.edward-audio.pl/volcano/
Skomentuj
-
Volcano to kombajn, ale sporo opcji jest bez softu.
Po drugie to tylko potek, nie ma opcji wzmocnienia (przyblokowany softowo).
A szkoda bo to fajny projekt.
Rozmawiałem kilka razy z Edwardem ale na obietnicach się kończyło.
Same końcówki bardzo fajnie grają, ale po dobraniu pod swój gust przedwzmacniacza zagrają jeszcze lepiej.
Dla tego ja zbuduję 7100 jako samą końcówkę mocy (w sumie jak w oryginale) i osobno pre, które ewentualnie będę modyfikował.
A za rok, chyba że wcześniej będą fundusze za kolumny się zabiorę.
Na razie bez rewelacji ale mam na czym grać.
O więcej szczegółów można popytać na as.
Skomentuj
-
Ja wstawię w osobną obudowę taki sterowniczek.
http://www.audio.lutuje.se/?diy-sterownik,32
Klon e450 będzie jako końcówka mocy i przy tym sterowniku mam pełne pole do popisu przy wymienianie końcówek mocy.
Skomentuj
Skomentuj