Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie jaką długość ma płytka E 450?
    Jestem teraz daleko od domu i nie mam jak zmierzyć a chciałbym sobie płaskowniki zamówić.

Skomentuj

O ile dobrze pamiętam to 22cm.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
        Pokaż foto całości.
        Ciekaw jestem czy masz jakiś softstart, ew zwłoka za krótka lub rezystory bądz termistory za małej wartości.
        Sprawdź też dokładnie połączenia przewodów.

Skomentuj

Chodziło mi bardziej o całość, ale już wiem że próbujesz bez softstartu.
          Załuż soft i będzie ok.

Skomentuj

Nie na temat...

Bardzo szczwane rozwiązanie z tym bananem

Skomentuj

Ja bym tam wlutował chociaż miedzianą nakrętkę - chyba że to tymczasowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                Nie na temat...

Bardzo szczwane rozwiązanie z tym bananem
                miały być ładniejsze ale musiałbym otwór na płytce rozwiercić, a to nie wchodzi w gre :)

Ja bym tam wlutował chociaż miedzianą nakrętkę - chyba że to tymczasowe.
                a czemu tak nie może zostać?? jak znajdę miedziane nakrętki to dam może ewentualnie podkładkę miedzianą?

Chodziło mi bardziej o całość, ale już wiem że próbujesz bez softstartu.
                Załuż soft i będzie ok.
                we wtorek albo środę będę miał soft start to zapnę jeszcze raz przez ten bezpiecznik czy już normalnie to odpalić ?? i porobię zdjęcia to wrzucę jak to mam podłączone

Skomentuj

Ciekawe jak ta koncowa zgrala by sie z projektem VolcanO.
                  Bardzo ciekawy potencjometr i sterowanie z pilota, wyswietlacz i selektor...czego chciec wiecej.
                  Jak ktos probowal takiego zestawienia to prosze o opinie.

Skomentuj

Jest opisane w tym temacie. Freedi się wypowiadał. Masz narzędzie wyszukiwania w danym temacie. Wpisz volcano i po sprawie.

Skomentuj

Też mam, ale wysłałem do Jarka dla napisania softu.
                      I jak na razie to najlepszy potek jaki miałem.

Skomentuj

Dzwiedziu piszeszo VolcanO tak?
                        Przepraszam za plytki tok myslenia ale mam kiepski dzien.
                        Tak propos to przeczytalem wszystkie 91 stron tematu ale wszystkiego nie zapamietalem az dziwne ze zapomnialem ze to bylo opisane...

Skomentuj

Tak, o volcano.

Skomentuj

Hej, tak mysle czy bylaby mozliwosc integracji barwy z e-450 z volcano?
                            Drugie pytanie jak Ci sie to zgrywa z e-450 czy ten "potek" jest liniowy czy cos od siebie daje czy trzeba cos zmieniac aby dopasowac volcano do e-450...

Skomentuj

Volcano jest na PGA2320, ja mam PGA2311 (teoretycznie mniej szumi), planuję go użyć jako potencjometru. Zobaczymy co wyjdzie, na razie trzeba jeszcze zaprojektować układ a trochę zaciąłem się z wyświetlaczem OLED, bo mi śmieci wyświetla.

Skomentuj

Teoretycznie, ciekawe jak jest w praktyce.
                                Ale czy da sie jakosc wkomponowac w ten projekt barwe z 450...pewnie nie ale moze masz jakis plan..
                                Czy robiles testy z oryginalnym sterownikiem, a tym na pga 2311?

Skomentuj

Co masz na myśli mówiąc oryginalny sterownik.
                                  Barwę zawsze można dać między potencjometr, a wzmacniacz.

Jeszcze z tym PGA nic nie robiłem, leży sobie tak od dwóch lat.
                                  Najpierw chcę zaprojektować sterownik, bo komunikacja z PGA to pikuś.

Skomentuj

To mam na mysli ze aplikacja kolegi Edwarda zaklada pga2320 wiec pisze ze "oryginal" bo to wlasnie o ten projekt mi chodzi, a jakim sposobem wstawisz w ten projekt barwe skoro sygnal nie idzie przez potek bo tam jest impulsator...
                                    A tak ogolnie to poscik byl do dzwiedzia
                                    Pozdrawiam.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Moze dodatkowe pcb z barwa ktore bedzie sie komunikowac ze sterownikiem po szynie i2c...
                                    No ale nie o tym temat wiec ciach.

Skomentuj

Sygnał z pga podajesz do barwy, z barwy do wzmacniacza i wtedy działa. Nie wiem jak chcesz sterować barwą cyfrowo, chyba, że byś chciał wstawić potencjometry cyfrowe.

Skomentuj

Dzien dobry.
                                        Szczerze to tak samo myslalem zeby to zrobic.
                                        Pomyslalem tez aby wstawic osobna plyte z filtrami, podciagnac ja pod sterownik i kolejne impulsatory ale czy to wszystko ma sens.
                                        Barwe od 450 sobie zostawie bo ponoc fajna, a volcano bedzie tylko z potkiem do uwalniania mocy..pelny audiofilizm
                                        Pozdrawiam.

Skomentuj

Koledzy mam pewien problem, mam nowe trafo 47-0-47 i po podpięciu go pod mostek daje mi 84VDC zamiast max 67VDC. Co jest grane?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Sprawdziłem na dwóch różnych mostkach

Skomentuj

Czaruję...
                                          X