Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
    Nie, bo brakło mi tych 4 par tranzystorów, więc wlutowałem diody, ale już mam i może kiedyś wymienię.
    Jak na razie jest problem z tymi 2sa1145/2sc2705, ktoś tam na allegro sprzedaje ale po foto widać że to jakieś malowanki.
    Niekoniecznie malowanki
    Te typy tranzystorów produkuje Toshiba , Renesans i pewnie jeszcze kilka innych firm
    Zamówiłem trochę z dobrego źródła , pochwalę się jak przyjdą

Skomentuj

Ważna jest z jakiej grupy selekcyjnej są te 2sa1145/2sc2705 ? "O" lub "Y" ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
        Ważna jest z jakiej grupy selekcyjnej są te 2sa1145/2sc2705 ? "O" lub "Y" ?
        Już się dowiedziałem

Skomentuj

Protektorki , w końcu doszły. jakościowo super . Zainteresowani na pw .

Po 40 zł szt plus 6 zł wysyłka

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
            Protektorki , w końcu doszły. jakościowo super . Zainteresowani na pw .

Po 40 zł szt plus 6 zł wysyłka
            A jak sterowniki ? ;-)

Skomentuj

ok kolejne podejście :)
              puki co podłączyłem przez bezpiecznik i jest ok nic się nie dymi ustawiłem na 9,2

- - - - - aktualizacja - - - - -

ok zaraz podłącze normalnie i zobaczę co się dzieje

Skomentuj

druga zamruczała też uffffffffffffff:thumbsup:

jak sklepie obie to wrzuce filmik :)

Skomentuj

Poszło dzięki soft-startowi? :)
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

tak mi się wydaje :) to trza się brać za budkę :biggrin: a właśnie bo kupiłem kabel klotza głośnikowy 4x2,5 taki się nada na zasilanie czy kupić jakieś lepsze dedykowane

Skomentuj

Do zasilania u siebie kupiłem niebieski,czerwony,czarny 1x 2,5mm LGY :) Te co kupiłeś wystarczą

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                        tak mi się wydaje :) to trza się brać za budkę :biggrin: a właśnie bo kupiłem kabel klotza głośnikowy 4x2,5 taki się nada na zasilanie czy kupić jakieś lepsze dedykowane
                        Wywal ten żółty kondensator między przekaźnikami bo lubi przepuszczać i będziesz miał w kilkadziesiąt woltów na OUT przed włączeniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Birofil Zobacz posta
                          Wywal ten żółty kondensator między przekaźnikami bo lubi przepuszczać i będziesz miał w kilkadziesiąt woltów na OUT przed włączeniem.
                          ten akurat działa normalnie ale wcześniej miałem inny i czy z kondem czy bez i tak przepuszczał

Skomentuj

Na dziś będzie:

Ważna uwaga:
                            rezystor r9 trzeba tak dobrać żeby pomiędzy nim a 6 nogą upc był pobór prądu minimum 3-4mA (nie ma co przesadzać więcej bo rezystor się będzie nadmiernie grzać - upc wytrzyma max 80mA), u mnie to było 15k, Jaskiniowiec dał 22k i był znikomy pobór, przez co driver wewnętrzny upc od sterowania przekaźnikami głupieje i nie działają wcale zabezpieczenia, tylko samo opóźnione załączenie i szybkie wyłączenie.
                            Sprawdzałem układ w pełni zamontowany dla napięć od 40 do 55Vac, nie wiem jak układ zachowa się przy np 24Vac.
                            Last edited by dzwiedziu; 01.05.2015, 19:11.

Skomentuj

Własnoręcznie nawijał :)

Skomentuj

Układ zobla jest obowiązkowy? Uruchomiłem wzmacniacz bez i chwile grał ale czy nie będzie problemów przy dłuższym użytkowaniu?

Skomentuj

Poczytaj do czego układ zobla służy i sam zdecyduj czy się przyda.
                                  Moje zdanie, lepiej mieć, chyba że masz tanie wysokotonówki.

Cewki nawijam z kalkulatorów dostępnych na necie.

Skomentuj

Ja polecam http://allegro.pl/drut-nawojowy-mied...172693719.html

Skomentuj

Moja wersja finalna też już gra. Ale dziś jest już późno więc poszaleję jutro, ups później.

Skomentuj

Obudowa przypomina mi jakiegoś Marantza może to też był amplituner.

Skomentuj

Tak dokładnie PS-17.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X