Zamieszczone przez dzwiedziu
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Witam , w zeszłym tygodniu totalny brak czasu na zabawy w obudowy, już ten temat od pół roku chodzi za mną, muszę w końcu pozamawiać te skrzynki .
Obudowa do lamm 2 , została do zrobienia górna pokrywa .
Czy ten napis lamm 2 jest fajny czy może bez tego napisu ten panel byłby bardziej uniwersalny ??
w tej obudowie wymyśliłem coś takiego jak płyta montażowa, blacha z mnóstwem otworów fi-3,5mm przykręcana do dolnej pokrywy do której będą przykręcone pcb itp . na razie mały problem ze zrobieniem otworów - może za trzecim podejściem:biggrin: za pierwszym zanik napięcia - zapomniałem zapisać, za drugim przy tak złożonym szkicu bazującym na powielaniu dziur inwertor się zwiesił :biggrin:.
Jeszcze płyta do tych wielkich klocków ciągle mam wątpliwości co do tego napisu - może jest wieśniacki :crying:
Panel musi być bez wskaźników - jedna wersja , druga ze wskaźnikami .
Skomentuj
-
Jeżeli średnica otworu jest mniejsza od grubości blachy może być problem z paleniem. Lepiej zastosuj w tych miejscach przykręcaną blachę sitową. Znacznie tańsze rozwiązanie. Taka liczba otworów może sporo kosztować.
Napis dla mnie tandetny. Zrobiłbym bez niego. Będzie bardziej uniwersalnie. W razie potrzeby każdy mógłby, wedle swoich upodobań wykonać np. nadruk
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postacoś takiego jak płyta montażowa
Skomentuj
-
Z rana ustrzeliłem , na wzór oryginału , jeszcze pasowałem uchwyty ich wymiar w stosunku do panela - na razie jeszcze ich nie upiększałem
Wydaje mi się ze wyszło nawet nawet . Otwór na szybę - wkładana od środka wycięcie 6mm , śrubki do mocowania . Panel kompatybilny z obudowami z modu z tymi do których wkłada się 7100 . Wydaje mi się ze tego typu układ przycisków do sterowania jest lepszy niż te wielkie prostokątne , aa okrągłe cypelki będą tańsze w produkcji .
Święty dzięki za opinie .Last edited by jaskiniowiec; 17.06.2015, 10:38.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz postaZ rana ustrzeliłem , na wzór oryginału , jeszcze pasowałem uchwyty ich wymiar w stosunku do panela - na razie jeszcze ich nie upiększałem
Wydaje mi się ze wyszło nawet nawet . Otwór na szybę - wkładana od środka wycięcie 6mm , śrubki do mocowania . Panel kompatybilny z obudowami z modu z tymi do których wkłada się 7100 . Wydaje mi się ze tego typu układ przycisków do sterowania jest lepszy niż te wielkie prostokątne , aa okrągłe cypelki będą tańsze w produkcji .
Święty dzięki za opinie .
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Po wszystkich dywagacjach, zamawiam coś takiego w kolorach szampański i czarny, trzy typy paneli przednich dwa do obudów do których wkłada się 7100 - i jeden do tych mniejszych - 450 . Uchwyty będą opcją , będzie wystarczyło dowiercić otwory na przelot i już będzie je można montować .
Na wszystkich będzie wycięcie na szybkę czy plexi za która będzie można umieścić sygnalizacje, odbiornik podczerwieni - czy nawet wyświetlacz . Klawiaturka będzie taka sama we wszystkich .
Raczej nic lepszego nie wymyśle .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaChodzi ci o rozstaw?
Jak poanodujesz to daj znać.
Nie wiem czy w tym miesiącu dam radę kupić te radiatory.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Birofil Zobacz posta60 zł
Skomentuj
-
Załatwiał mi to znajomy u swojego znajomego w zakładzie na terenie Pafawagu.
Ponoć ma przystępne ceny a jak widzę to zrobione jest porządnie.
Czekałem na to chyba tydzień lub półtora.
Generalnie anodowanie wyszło tanio ale przycięcie i wyrównanie radiatorów w innym zakładzie kosztowało mnie aż 100zł.
Miało być "po znajomości" a goście przycwaniakowali i więcej u nich nic nie zrobię.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postanie znam nikogo na pafawagu... moze firma krzakMogłeś pisać zrobił bym Ci to za pół darmo ( cięcie + planowanie)..
Niedawno przenieśli się z Archimedesu bo wypowiedzieli im lokalizacje.
A może chodzi o teren dawnego Dolmelu?
Dowiem się.
Skomentuj
Skomentuj