Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
    Kiedyś sprawdzałem dwa rodzaje radiatorów fischera i hutnika, mniej/więcej podobnych do siebie i lepiej odprowadzały ciepło te z hutnika.
    Co do mudu to wygląd standardowy nie powala ale jest to wygoda kupić gotowiec i wsadzić graty do środka.

Co do kondensatorów to patrz np u ArcziZ35, HFO_Pl i MARKG_2006 na allegro.
    O.k dzięki.

Skomentuj

Ktoś wie może ten radiator, który jest w modu (250mm, 210mm, 40mm) jaki on ma symbol w katalogu fischera? Nie mogę się go doszukać..... Sam parametr 210mm długośc wiadomo, że można dobierać, ale 250/40 nie znalazłem, aby miał żeberka falowane.

Skomentuj

To nie jest radiator Fischera.
        Modushop stosuje radiatory od innego producenta.
        Tak nawiasem mówiąc to albo Modu ma zawyżone, albo Fischer zaniżone współczynniki temperaturowe, chyba, że pokarbowana powierzchnia żeber ma tak duży wpływ na współczynnik.

Skomentuj

Witam , w zeszłym tygodniu totalny brak czasu na zabawy w obudowy, już ten temat od pół roku chodzi za mną, muszę w końcu pozamawiać te skrzynki .

Obudowa do lamm 2 , została do zrobienia górna pokrywa .
          Czy ten napis lamm 2 jest fajny czy może bez tego napisu ten panel byłby bardziej uniwersalny ??
          w tej obudowie wymyśliłem coś takiego jak płyta montażowa, blacha z mnóstwem otworów fi-3,5mm przykręcana do dolnej pokrywy do której będą przykręcone pcb itp . na razie mały problem ze zrobieniem otworów - może za trzecim podejściem:biggrin: za pierwszym zanik napięcia - zapomniałem zapisać, za drugim przy tak złożonym szkicu bazującym na powielaniu dziur inwertor się zwiesił :biggrin:.

Jeszcze płyta do tych wielkich klocków ciągle mam wątpliwości co do tego napisu - może jest wieśniacki :crying:

Panel musi być bez wskaźników - jedna wersja , druga ze wskaźnikami .

Skomentuj

Jeżeli średnica otworu jest mniejsza od grubości blachy może być problem z paleniem. Lepiej zastosuj w tych miejscach przykręcaną blachę sitową. Znacznie tańsze rozwiązanie. Taka liczba otworów może sporo kosztować.

Napis dla mnie tandetny. Zrobiłbym bez niego. Będzie bardziej uniwersalnie. W razie potrzeby każdy mógłby, wedle swoich upodobań wykonać np. nadruk

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
              coś takiego jak płyta montażowa
              Łeb sobie dam urwać że jak przyjdzie co do czego to rozstaw otworów nie będzie pasował do żadnej płytki. I wtedy kłopot jak tu zrobić kolejny otwór między tymi dwoma żeby pasowało i śrubka się trzymała. Lepiej zrobić gładką blachę do wiercenia.

Skomentuj

Z rana ustrzeliłem , na wzór oryginału , jeszcze pasowałem uchwyty ich wymiar w stosunku do panela - na razie jeszcze ich nie upiększałem
                Wydaje mi się ze wyszło nawet nawet . Otwór na szybę - wkładana od środka wycięcie 6mm , śrubki do mocowania . Panel kompatybilny z obudowami z modu z tymi do których wkłada się 7100 . Wydaje mi się ze tego typu układ przycisków do sterowania jest lepszy niż te wielkie prostokątne , aa okrągłe cypelki będą tańsze w produkcji .

Święty dzięki za opinie .
                Last edited by jaskiniowiec; 17.06.2015, 10:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                  Z rana ustrzeliłem , na wzór oryginału , jeszcze pasowałem uchwyty ich wymiar w stosunku do panela - na razie jeszcze ich nie upiększałem
                  Wydaje mi się ze wyszło nawet nawet . Otwór na szybę - wkładana od środka wycięcie 6mm , śrubki do mocowania . Panel kompatybilny z obudowami z modu z tymi do których wkłada się 7100 . Wydaje mi się ze tego typu układ przycisków do sterowania jest lepszy niż te wielkie prostokątne , aa okrągłe cypelki będą tańsze w produkcji .

Święty dzięki za opinie .
                  Tylko po co komu te uchwyty? Ja zawsze sprzęt chwytam od spodu. Nie wiem jakoś sobie nie wyobrażam chwytania za uchwyty i przewracanie tego całego tałatajstwa do pionu, żeby przestawić. O postawieniu to już w ogóle nie mówię. Najpierw trzeba położyć tylną dolną krawędzią na podłodze tudzież meblu i pięknie je prawdopodobnie porysować. Jakieś takie wg mnie ani praktyczne ani estetyczne.
                  Pozdrawiam.

Skomentuj

Dla tego w oryginale z tyłu są odboje jak w ciężarówkach.
                    Z resztą dźwigałem nie jeden 7100 i tam rączki solidne przydają się.

Skomentuj

Po wszystkich dywagacjach, zamawiam coś takiego w kolorach szampański i czarny, trzy typy paneli przednich dwa do obudów do których wkłada się 7100 - i jeden do tych mniejszych - 450 . Uchwyty będą opcją , będzie wystarczyło dowiercić otwory na przelot i już będzie je można montować .
                      Na wszystkich będzie wycięcie na szybkę czy plexi za która będzie można umieścić sygnalizacje, odbiornik podczerwieni - czy nawet wyświetlacz . Klawiaturka będzie taka sama we wszystkich .

Raczej nic lepszego nie wymyśle .

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                        Chodzi ci o rozstaw?
                        Jak poanodujesz to daj znać.
                        Nie wiem czy w tym miesiącu dam radę kupić te radiatory.
                        Radiatory wróciły z anodowania. Fotki telefonem komórkowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez Birofil Zobacz posta
                          Radiatory wróciły z anodowania
                          Koszt?

Skomentuj

60 zł

Skomentuj

Zamieszczone przez Birofil Zobacz posta
                              60 zł
                              Podaj namiary gdzie anodowałeś dla po potomnych I ile trwał cały process... Cena powiem atrakcyjna:)

Skomentuj

Załatwiał mi to znajomy u swojego znajomego w zakładzie na terenie Pafawagu.
                                Ponoć ma przystępne ceny a jak widzę to zrobione jest porządnie.
                                Czekałem na to chyba tydzień lub półtora.

Generalnie anodowanie wyszło tanio ale przycięcie i wyrównanie radiatorów w innym zakładzie kosztowało mnie aż 100zł.
                                Miało być "po znajomości" a goście przycwaniakowali i więcej u nich nic nie zrobię.

Skomentuj

Czy ten znajomy da radę poanodować osobom z forum w takiej cenie?
                                  Radiatory wyglądają dobrze :)

Skomentuj

Zapytam o nazwę firmy i resztę.

Jeszcze jedno.
                                    To jest anodowanie ozdobne.
                                    Anodowanie maszynowe czy jak to się tam nazywa jest dużo droższe a aluminium jest pokryte grubszą warstwą i bardziej wytrzymałą na zarysowania.

Skomentuj

nie znam nikogo na pafawagu... moze firma krzak Mogłeś pisać zrobił bym Ci to za pół darmo ( cięcie + planowanie)..

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                                        nie znam nikogo na pafawagu... moze firma krzak Mogłeś pisać zrobił bym Ci to za pół darmo ( cięcie + planowanie)..
                                        Dzięki. Będę pamiętał. :-)

Niedawno przenieśli się z Archimedesu bo wypowiedzieli im lokalizacje.
                                        A może chodzi o teren dawnego Dolmelu?
                                        Dowiem się.

Skomentuj

Na dniach będzie dostępna lista na następną partię pcb do barwy.

Jak na razie na tapecie mam bufor z c2810, czekam na resztę gratów i trochę czasu wolnego:
                                          Last edited by dzwiedziu; 29.06.2015, 17:35.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X