Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz na bipolarach około 500W do subwofera (zamiast Holtona)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaSwego czasu natknąłem się na to w internecie... .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaA co myślicie o czymś takim? Swego czasu natknąłem się na to w internecie... sam osobiście jakoś przekonany do tego wzmaka nie jestem.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaMoże być od falownika 10kW? Waży jedyne 10kg. Sam radiator oczywiscie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez 1grzechomożesz wkleić linka gdzie to znalazłeś?
http://hobbyelectronicsdri.blogspot....th-mosfet.html
Skomentuj
-
Mam a w zasadzie mialem wiadro smieciowych radiatorow, wyladowaly na smietniku. Kupuje profile dwu metrowe bezposrednio z huty kety. Znam ich parametry.
Uzywany podziurawiony radiator malo kiedy nadaje sie do powtornego wykorzystania. Trafi Ci sie dziura pod tranzystorem i co? I bedziesz sie zastanawiac dlaczego sie spalilo? Tak tak 10kilogramowy radiator to jest cos. Przykrecic koncowke uruchomic pograc 10 minut i wrzucic w oszafy bo nie wiadomo co z caloscia zrobic.
Trafo ze smieci tez chcecie przewijac? Zalosny ten wasz 500watowy wzmacniacz.
Kiedy wy sie nauczycie, ze koncowka mocy to najmniejszy i najtanszy problem? A ciagle tylko to samo pytanie skad wziac koncowke o mocy 500W? Juz mi sie nawet nie chce pytac skad wezmiecie glosnik o takiej mocy.
To co sa chetni na koncowke czy nie ma? Radiator moze byc dowolny byle mial dwa plaskie niepodziurowane miejsca o wymiarach ok 110x40mm, zasilacz tez mnie nie interesuje byle nie wywalal bezpiecznikow czyli z soft startem.
Mam nadzieje, ze wiecie, ze koncowka takiej mocy potrzebuje automatycznego podglasniania podczas zalaczania, bo bez tego przekaznik zalaczajacy kolumny bedzie sie czesto sklejal.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz posta
Kiedy wy sie nauczycie, ze koncowka mocy to najmniejszy i najtanszy problem? A ciagle tylko to samo pytanie skad wziac koncowke o mocy 500W? Juz mi sie nawet nie chce pytac skad wezmiecie glosnik o takiej mocy.
jeśli chodzi omnie to:
jako zasilacz mam nowy toroid 800va 2x55v ac(soft start też mam), baterie kondensatorów też
mam
dodatkowo mam też zasilacz impulsowy do wykorzystania (pochodzi z telewizora lcd-przestrojony) na napięcia od 2x89V do 2x99v dc(napięcie regulowane)-moc 1,2kw
głośnik do tego suba to EMINENCE LAB 12
Także irku zaproponuj coś wreszcie?
aha jeśli chodzi o automatyczne podgłaszanie to dlamnie jest zbędne gdyż subwoofer jest zawsze włączany przed amplituneremLast edited by 1grzecho; 30.03.2015, 21:02.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz posta
A ciagle tylko to samo pytanie skad wziac koncowke o mocy 500W? Juz mi sie nawet nie chce pytac skad wezmiecie glosnik o takiej mocy.
Zamieszczone przez brencik Zobacz posta500W na powazny sub to minimum. Velodyne robi 1250W.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaDyskusja sięgnęła dna. Dziękuję wszystkim za sensowne, logiczne oraz merytoryczne wypowiedzi. W końcu można chwile poczuć się jak na elektrodzie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djrobo Zobacz postato może na elektrodzie Ci pomogą. tam jest odpowiedni poziom
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaCytują klasyka "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Skomentuj
-
tak trudno jest poszukać sobie ?
http://www.irf.com/technical-info/re.../iraudamp9.pdf
Jest tam wszystko wystarczy poskładać albo poszukać gotowca na jebaj .
A jak za drogo albo za trudno to nie truj dupy .
Skomentuj
Skomentuj