Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz na bipolarach około 500W do subwofera (zamiast Holtona)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

irek czekam na odpowiedź

Skomentuj

Zamieszczone przez 1grzecho Zobacz posta
      irek czekam na odpowiedź
      nie przesadzasz z tak roszczeniowym zachowaniem?

może moder zamknie temat?

Skomentuj

mam nadzieję że nie. Jako jedyny w temacie mam jasne oczekiwania-czego oczekuje irek.

- - - - - aktualizacja - - - - -

oczywiście że sama końcówka jest najtańsza...
        jeśli chodzi omnie to:
        jako zasilacz mam nowy toroid 800va 2x55v ac(soft start też mam), baterie kondensatorów też
        mam
        dodatkowo mam też zasilacz impulsowy do wykorzystania (pochodzi z telewizora lcd-przestrojony) na napięcia od 2x89V do 2x99v dc(napięcie regulowane)-moc 1,2kw
        głośnik do tego suba to EMINENCE LAB 12
        Także irku zaproponuj coś wreszcie?
        aha jeśli chodzi o automatyczne podgłaszanie to dlamnie jest zbędne gdyż subwoofer jest zawsze włączany przed amplitunerem...
        ...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          tak trudno jest poszukać sobie ?
          http://www.irf.com/technical-info/re.../iraudamp9.pdf
          Jest tam wszystko wystarczy poskładać albo poszukać gotowca na jebaj .
          A jak za drogo albo za trudno to nie truj dupy .
          Raven, przeciez tu nie o koncowke mocy chodzi, bo nikt jej nie potrzebuje. Chodzi o to zeby sobie pogadac, ze sie chce zrobic koncowke mocy :)

Specjalnie dzis mam lepsza propozycje! Rozdaje koncowki mocy o mocy 500W za darmo! Kazdy dostanie, musi sie tylko pochwalic glosnikiem lub glosnikami o wypadkowej mocy min 500W i impedancji 4omy. Sa chetni???

Z grzechem rozmawiam na pw, posiadany radiator ma za maly ale jak sie postara i bedzie na niego dmuchal, moga byc wentylatory, to beda mial jak poskladac i uruchomic mu koncowke. Jest nastepny chetny? brencik? Juz nie potrzebujesz koncowki? Czy poziom jest za niski zeby Cie zadowolic? Mam sie jeszcze bardziej znizyc i ci ja przywiezc osobiscie?
          Last edited by irek; 01.04.2015, 16:55.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
            Mam sie jeszcze bardziej znizyc
            Chyba będzie ciężko :(

Skomentuj

Jeszcze tylko irku opisz wzmacniacz na forum to bedzie super

Skomentuj

Sa chetni???
                A trafo i radiator do kompletu dajesz ?

Skomentuj

Po co się ograniczać? 1kW w zasięgu ręki :-D . Panowie (a nielicznym gratulacje za cierpliwość), błazenada.

Skomentuj

Kazdy dostanie, musi sie tylko pochwalic glosnikiem lub glosnikami o wypadkowej mocy min 500W i impedancji 4omy. Sa chetni???
                    Do chętnych się aktualnie nie zaliczam, ale są głośniki niskotonowe w które idzie mnóstwo mocy a SPL słaby, testowałem jakiś no name 20cm w "klozecie", puszczenie muzyki z mostka z deklarowanym 2x250W/4 (2x67V na zasilaniu jeśli mnie pamięć nie myli) na granicy CLIPu, a głośnik się nie rozpadł (miał 8Ohm).
                    Oczywiście to była chwila, bo szkoda domowników.
                    Last edited by ampli; 01.04.2015, 21:45.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                      A trafo i radiator do kompletu dajesz ?
                      A ja myslalem, ze sie posypia zamowienia i bede musial wszystkim gesto tlumaczyc ze to prima aprilisowy zart :) Ale jak widac nikomu 500W nie potrzebne, co bylo zreszta do przewidzenia :)

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                      Do chętnych się aktualnie nie zaliczam, ale są głośniki niskotonowe w które idzie mnóstwo mocy a SPL słaby
                      Sa firmy co robia miniaturowe suby, chwala sie na nich mocami rzedu kilowat. Jak wiadomo laicy glosnosc kojarza tylko z moca wiec im sie wydaje ze glosnik 20cm w szescianie o boku 20cm to i msie wydaje ze taki suba zagra jak wielkie pudlo estradowe. A tu dupa, wydajesz kupe kasy, placisz za prad a to male pudelko gra jak 10 razy slabsze wieksze pudelko ktoro kosztowalo 10 razy mniej. Za miniaturyzacje sie placi! Choc z doswiadczenia wiem, ze bogaci ludzie maja miejsce na duzy i drogi zestaw glosnikow.

Skomentuj

jedno zamówienie już masz, także proszę o więcej szczegółów

Skomentuj

Juz wszystko napisalem. Jak dostarczysz mi odpowiedni radiator i zasilacz to wezme sie za koncowke.

Skomentuj

irek nie wiem czemu mają służyć te przepychanki? kompletny zasilacz(trafo 800va 2x57v ac do tego mostek 50A i bateria kondensatorów), radiator też mam, dostarczyć mógłbym w sumie i dzisiaj bo jestem w warszawie. nie napisałeś ile bedzie kosztować ta końcówka(bo przecież nie za darmo), nie napisałeś jaki czas oczekiwania...
                            nie rozumiem Ciebie

jak chcesz to wkleje zdjęcia trafa i radiatora?
                            Last edited by 1grzecho; 03.04.2015, 11:12.

Skomentuj

Kto chce to zrobie mu koncowke mocy 500W/4omach za darmo!! Pokrywacie tylko koszt podzespolow i ew wysylek czyli ok 100zl.

Warunek!

Dostarczacie do mnie zasilacz ktory pod obciazeniem ma miec dosc dokladnie +-70V (co jest warunkiem uzyskania 500W/4omach). Napiecie zasilacza bez obciazenia nie wieksze niz +-90V

Do tego radiator o rezystancji cieplnej <0,3K/W
                              Nie napisalem ile bedzie kosztowac??
                              Jaka rezystancje termiczna ma Twoj radiator?
                              Nie produkuje i nie sprzedaje koncowek, chce przetestowac nowa koncowke mocy ktora potem moge sprzedac po kosztach. Ile zajma takie testy tego nie wiem.
                              Last edited by irek; 06.04.2015, 15:46.

Skomentuj

Dobra Irek skończmy tą farsę. Wzmak zostanie zrobiony bez Twojej pomocy. Całość wrzucę tu na forum. Będzie to dx600 na 5parach mosfetów, chociaż spróbuję rownież forumowego bg7 tylko na 4parach. a za Twoje "dobre rady" podziękuje
                                Last edited by 1grzecho; 06.04.2015, 16:40.

Skomentuj

Całość wrzucę tu na forum. Będzie to dx600 na 5parach mosfetów,
                                  Daj znać później co i jak, też mam pcb od tego projektu jednak panel 300w irka styka mi w zupełności

Skomentuj

Dx600 mam już znontowany-pozostało mi jedynie parowanie mosfetów i ich montaż na radiatorze.
                                    Ok napisze jak go tylko uruchomie
                                    Last edited by 1grzecho; 06.04.2015, 18:51.

Skomentuj

Wreszcie zamiast gadania wziales sie za robote.

Ok napisze jak go tylko uruchomie
                                      Napisz jeszcze jak zjesz obiad, kolacje, wyspisz sie i obejrzysz film w telewizji :) Masakra.

Nie ma jak DXaudio, to dobra firma, lubi kopiowac moje schematy :)

Skomentuj

Wreszcie zamiast gadania wziales sie za robote.
                                        za robote wziąłem się już dawno

Napisz jeszcze jak zjesz obiad, kolacje, wyspisz sie i obejrzysz film w telewizji :) Masakra.

nie będę o tym pisał bo to nie forum o tym, o uruchomieniu za to napisze bo to jest tematyką diyaudio
                                        Last edited by irek; 09.04.2015, 20:48.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Może na moda bo odwalił kawał roboty?

Skomentuj

Czaruję...