irek czekam na odpowiedź
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz na bipolarach około 500W do subwofera (zamiast Holtona)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez 1grzecho Zobacz postairek czekam na odpowiedź
może moder zamknie temat?
Skomentuj
-
mam nadzieję że nie. Jako jedyny w temacie mam jasne oczekiwania-czego oczekuje irek.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez 1grzecho Zobacz postaoczywiście że sama końcówka jest najtańsza...
jeśli chodzi omnie to:
jako zasilacz mam nowy toroid 800va 2x55v ac(soft start też mam), baterie kondensatorów też
mam
dodatkowo mam też zasilacz impulsowy do wykorzystania (pochodzi z telewizora lcd-przestrojony) na napięcia od 2x89V do 2x99v dc(napięcie regulowane)-moc 1,2kw
głośnik do tego suba to EMINENCE LAB 12
Także irku zaproponuj coś wreszcie?
aha jeśli chodzi o automatyczne podgłaszanie to dlamnie jest zbędne gdyż subwoofer jest zawsze włączany przed amplitunerem...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postatak trudno jest poszukać sobie ?
http://www.irf.com/technical-info/re.../iraudamp9.pdf
Jest tam wszystko wystarczy poskładać albo poszukać gotowca na jebaj .
A jak za drogo albo za trudno to nie truj dupy .
Specjalnie dzis mam lepsza propozycje! Rozdaje koncowki mocy o mocy 500W za darmo! Kazdy dostanie, musi sie tylko pochwalic glosnikiem lub glosnikami o wypadkowej mocy min 500W i impedancji 4omy. Sa chetni???
Z grzechem rozmawiam na pw, posiadany radiator ma za maly ale jak sie postara i bedzie na niego dmuchal, moga byc wentylatory, to beda mial jak poskladac i uruchomic mu koncowke. Jest nastepny chetny? brencik? Juz nie potrzebujesz koncowki? Czy poziom jest za niski zeby Cie zadowolic? Mam sie jeszcze bardziej znizyc i ci ja przywiezc osobiscie?Last edited by irek; 01.04.2015, 16:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postaKazdy dostanie, musi sie tylko pochwalic glosnikiem lub glosnikami o wypadkowej mocy min 500W i impedancji 4omy. Sa chetni???
Oczywiście to była chwila, bo szkoda domowników.Last edited by ampli; 01.04.2015, 21:45.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaA trafo i radiator do kompletu dajesz ?
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaDo chętnych się aktualnie nie zaliczam, ale są głośniki niskotonowe w które idzie mnóstwo mocy a SPL słaby
Skomentuj
-
irek nie wiem czemu mają służyć te przepychanki? kompletny zasilacz(trafo 800va 2x57v ac do tego mostek 50A i bateria kondensatorów), radiator też mam, dostarczyć mógłbym w sumie i dzisiaj bo jestem w warszawie. nie napisałeś ile bedzie kosztować ta końcówka(bo przecież nie za darmo), nie napisałeś jaki czas oczekiwania...
nie rozumiem Ciebie
jak chcesz to wkleje zdjęcia trafa i radiatora?Last edited by 1grzecho; 03.04.2015, 11:12.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postaKto chce to zrobie mu koncowke mocy 500W/4omach za darmo!! Pokrywacie tylko koszt podzespolow i ew wysylek czyli ok 100zl.
Warunek!
Dostarczacie do mnie zasilacz ktory pod obciazeniem ma miec dosc dokladnie +-70V (co jest warunkiem uzyskania 500W/4omach). Napiecie zasilacza bez obciazenia nie wieksze niz +-90V
Do tego radiator o rezystancji cieplnej <0,3K/W
Jaka rezystancje termiczna ma Twoj radiator?
Nie produkuje i nie sprzedaje koncowek, chce przetestowac nowa koncowke mocy ktora potem moge sprzedac po kosztach. Ile zajma takie testy tego nie wiem.Last edited by irek; 06.04.2015, 15:46.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez 1grzecho Zobacz postaCałość wrzucę tu na forum. Będzie to dx600 na 5parach mosfetów,
Skomentuj
-
Wreszcie zamiast gadania wziales sie za robote.
Zamieszczone przez 1grzecho Zobacz postaOk napisze jak go tylko uruchomie
Nie ma jak DXaudio, to dobra firma, lubi kopiowac moje schematy :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postaWreszcie zamiast gadania wziales sie za robote.
Zamieszczone przez irek Zobacz postaNapisz jeszcze jak zjesz obiad, kolacje, wyspisz sie i obejrzysz film w telewizji :) Masakra.
- - - - - aktualizacja - - - - -Last edited by irek; 09.04.2015, 20:48.
Skomentuj
Skomentuj