Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobry DAC diy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zajefajny DAC diy, pierwszy PCM1704, który naprawdę mi się podoba i nie ma pewnej nerwowości na górze, i który oprócz samych kości jest szalenie prosty i tani w budowie to PCM1704 kolegi ologa z forum AS.
    Fakt, że potrzebuje jeszcze filtra na FPGA, ale zdaje się, że zaraz .3lite będzie miał gotową wersję swojego filtra.
    Generalnie mam tego DACa z dedykowanym filtrem i polecam :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Mój filtr na pewno zadziała z PCM1704, ale jednak sam DAC dalej jest potrzebny a osobiście jeszcze nie zrobiłem żadnego projektu przetwornika DAC pod nowy filtr cyfrowy :)

Plusem takiego filtru cyfrowego kolegi olog czy mojego jest to, że końcowy DAC robi się banalnie prosty razem z prostym filtrem analogowym na wyjściu. W praktyce można też wziąć te wynalazki NOS z DIYINHK i im zaaplikować porządny cyfr cyfrowy :) Mnie też ciekawi jak sobie poradzi forumowy AD1865 latający z 768 kHz, więc można nawet podpiąć mój filtr cyfrowy bezpośrednio do niego (pomijając sekcję cyfrową).

Skomentuj

Czaruję...
      X