Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://diyaudio.pl/showthread.php/15...512#post342512
    tu prosze sie wpisywac na liste. im szybciej tym lepiej
    osoby ponizej 1000 postow proszone o pelna przedplate za blache

Skomentuj

witaj zrobisz dla mnie taki wzmacniacz.....POZDRAWIAM pisz na ennermax@gmail.com

Skomentuj

to raczej ty napisz do mnie na PW lub GG. bo to wcale tanio nie wychodzi

Skomentuj

Daj gg nie chodzi o kase

Skomentuj

Nie na temat...
            albo sie ogarniesz i zaczniesz myslec albo usuwam wszystkie twoje posty. czlowieku, przeciez tu wszystko jest ogolnie dostepne!

Skomentuj

wtrącę 3 grosze :/

czy aby pojemności w torze audio nie są zbyt małe -
              ja dałbym na wejsciu 22-50uF oraz 100 u w sprzęgu (SZ)

a tak jeszcze (się czepiajac ) to ta "kostka" jest przezna-
              czona do średnio-wysokich tonów , a nie (raczej) do
              niskiego pasma :] -- tak mi się wydaje

Skomentuj

No tak, niskie rejestry przenosi tak przypadkiem, Panowie wytnijcie wszystko ponizej 200-150hz, bo przetwarzanie tych czestotliwosci przez kostke tda jest zjawiskiem zlym i nieporzadanym:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez santisteban Zobacz posta
                  czy aby pojemności w torze audio nie są zbyt małe -
                  ja dałbym na wejsciu 22-50uF oraz 100 u w sprzęgu (SZ)
                  skad to wziales? :/

Skomentuj

Kolejny świeżak dobrze prawi, polać mu :)

Hmm co do wejściowych - im mniejsza wartość tym niższe F0, jednak też mniejsza dynamika. Sprzęgające lepiej zostawić, bo lubi się wzbudzać. I na bas też się w mojej opinii nie nadaje.

Skomentuj

Nigdy nie uzylem tda w subie, mimo to uwazam, ze troche przeaadzacie.. Nie jeden producent w budzetowych subach uzywa tadka.. Gdyby w tym zakresie faktycznie sobie nie radzil to sytuacja mialaby sie pewnie, nieco inaczej.

Skomentuj

Nie ma co narzekać .
                        Jeśli mnie pamięć nie myli to w monitorach TLC AMS-1 były użyte właśnie takie końcówki .
                        Scalaczek napędzał 8 cali o impedancji 4 ohm ( GDN 20/120 ).
                        Monitory w przedziale cenowym jakim były sprzedawane ( 3500 zł ) były bardzo konkurencyjne .

http://mp3.e-muzyk.net.pl/TLC/elektronika_big.jpg

Skomentuj

No dobra, przesadzamy. Na bas się nadaje, ale na subbas się nie nadaje. Od 80Hz w górę gra całkiem znośnie. Ale poniżej byle jaki tranzystor go bije na głowę.

To że były używane tu czy tu to nie ma za wiele do wniesienia, były tam także leciwe kondy bipolarne stosowane, czy inne pierdoły, wiadomo - na czymś trzeba oszczędzać żeby zarobić. Jak się wzorować to na konstrukcjach z lat 90-04r. gdzie wszystko było na tiptop robione i pod względem jakości a nie jakość/cena i teraz cena/popsuć się po gwarancji.

Skomentuj

irek powtarzal to wiele razy
                            MA BYC TANIO I PROSTO! i jest!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              irek powtarzal to wiele razy
                              MA BYC TANIO I PROSTO! i jest!
                              Nmosfet jest tańszy i lepszy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                Nmosfet jest tańszy i lepszy
                                Być i może, ale to sama końcówka. Tutaj masz gotowca ze wszystkim co potrzebne i dlatego ten projekt ma rację bytu.
                                Nic nie stoi na przeszkodzie abyś przygotował coś podobnego do tego na n-mosfecie i udostępnił całą dokumentację potrzebną do zbudowania tego.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nmosfet jest tańszy i lepszy
                                  a ile lat pozniej powstal?

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    Być i może, ale to sama końcówka. Tutaj masz gotowca ze wszystkim co potrzebne i dlatego ten projekt ma rację bytu.
                                    Nic nie stoi na przeszkodzie abyś przygotował coś podobnego do tego na n-mosfecie i udostępnił całą dokumentację potrzebną do zbudowania tego.
                                    Owszem, jednak dużo zmian nie ma - jakby się irkowi chciało n-mosfeta sprzedawać, to by płytkę przerobił bo dużo przerabiać nie trzeba.
                                    Mi takie coś do szczęścia nie potrzebne, jak ktoś będzie miał potrzebę to sobie zrobi - A od zera to wszystko robić, no cóż - mija się z celem.

a ile lat pozniej powstal?
                                    A co ma piernik do wiatraka? przed chwila w innym temacie czytałem że forum miało iść na przód...

Skomentuj

jakby się irkowi chciało n-mosfeta sprzedawać, to by płytkę przerobił bo dużo przerabiać nie trzeba.
                                      przeciez irkowe panele to zmodyfikowany n-mosfet + osobny modul z filtrami!

A co ma piernik do wiatraka? przed chwila w innym temacie czytałem że forum miało iść na przód...
                                      maluch to bezsensowne auto. maly, ciasny, nie ekonomiczny i ma za slaby silnik... ale co mnie to obchodzi ze byl zaprojektowany dziesiatki lat temu?!

Skomentuj

używałem tda w malutkim subie

tda nadaję się to tylko do bardzo budżetowych konstrukcji,

osobiście nie byłbym wstanie słuchać na co dzień zestawu z subem na tda

Skomentuj

przeciez irkowe panele to zmodyfikowany n-mosfet + osobny modul z filtrami!
                                          No i co z tego, skoro irek nie udostępnia schematu? Nie ma rozpowszechnionego na forum projektu tranzystora z filtrami na jednej płytce, jak w powyższym linku, więc robią ten moduł, i potem są komentarze jak choćby powyżej.

Od dawna jest bessa na rynku jeżeli chodzi o panele do suba i dalej nikt nic w tym temacie nie zrobił, a tylu elektroników na forum.
                                          Szkoda, a jak się znów pokaże jakiś zagramaniczny, ew inny - to już że plagiat, że coś nie tak. Działa, działa - rolę spełnia, spełnia - lepszy niż TDA - tak, więc po piernika to budować dalej i być dziesiątki lat temu z dźwiękiem?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X